Apotekaonline
Korpa

URIMIL FORTE FLASTERI

URIMIL FORTE FLASTERI
1.462,00 RSD

Opis proizvoda

Urimil forte flasteri je proizvod za lokalnu upotrebu, može se koristiti kako u akutnim tako i u hroničnim stanjima, koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive.

Urimil forte flasteri su najnoviji predstavnici brenda Urimil – naučno formulisanih proizvoda, preporučenih od specijalista za neuropatski bol. Urimil forte flasteri su napravljeni od netkanog materijala sa biokompatibilnom, udobnom i neiritirajućom površinom, natopljenom sinergističkom kombinacijom od 5 aktivnih sastojaka:

 • Uridin monofosfat
 • Ekstrakt arnike (Arnica montana)
 • Ekstrakt đavolje kandže (Harpagophytum procumbens)
 • Metilsulfonilmetan (MSM)
 • Magnezijum (magnezijum hlorid)

Proizvod ima tehnologiju koja omogućava postepeno oslobađanje sadržanih aktivnih sastojaka u toku 24 sata, a koji su usmereni ka:

 1. smanjenju upale
 2. podsticanju cirkulacije krvi i procesa oporavka
 3. pružanju efekta zagrevanja i poboljšanja udobnosti u pogođenom području

Urimil forte flasteri se mogu koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa Urimil Gelom. U slučaju kombinacije oba proizvoda uzajamno dopunjuju i pojačavaju svoj efekat – dobija se sinergija trenutnog delovanja gela i dugotrajnog efekta flastera.

Velika dimenzija flastera, 8 x 14 cm čini ga pogodnim za lepljenje na velikim površinama tela, poput krsta i leđa, a ako trebate tretirati manju površinu, flaster se može prepoloviti.

Karakteristike:

 • Lokalna primena
 • Dugotrajno dejtvo u toku 24 sata
 • Prirodni sastojci
 • Kombinacija 5 ispitivanih aktivnih supstanci sa komplementarnim dejstvom
 • Brz i dugotrajan efekat zagrevanja
 • Diskretan, ne vidi se ispod odeće
 • Fleksibilan i nemastan, lako se postavlja
 • Lagane i prijatne arome
 • Udoban, biokompatibilan sa kožom
 • Velike dimenzije 8 x 14 cm, sa mogućnošću da se prepolovi u slučaju postavljanja na manju površinu tela
 • Proizvedeno u Holandiji

Sastav:

 • Acrylates Copolymer
 • Arnica Montana Flower Extract
 • Harpagophytum Procumbens Root Extract
 • Vanillyl Buthyl Ether
 • Disodium Uridine Phosphate
 • Dimethyl Sulfone
 • Sodium Chloride
 • Magnesium Chloride
 • Phenoxyethanol
 • Ethylhexylglycerin

5 aktivnih sastojaka sa sinergističkim dejstvom

Uridin je nukleotid (gradivni element nukleinskih kiselina kao što su DNK i RNK) koji se, nakon lokalne primene, apsorbuje kroz kožu i rezultira obnovom nervne strukture i funkcije nerava (Hartinger et. al., 2012). Uridin učestvuje u sintezi RNK, proteina i fosfolipida, koji su ključni za izgradnju ćelijskih membrana i nervnih omotača. Stimuliše reprodukciju nervnih ćelija i stvaranje novih nervnih završetaka (Manhães et. al., 2017). Farmakološke studije pokazuju da uridin ubrzava i podržava nervno-mišićni oporavak i inhibiše sprovođenje bola u kičmenoj moždini.

Arnika (Arnica montana) je biljka iz porodice suncokreta koja raste uglavnom u Sibiru, centralnoj Evropi, Kanadi i Južnoj Americi. Glavni aktivni sastojci u ekstraktu arnike su tzv. seskviterpenski laktoni. Najvažniji od njih je helenalin, koji deluje protivupalno (Lyss et. al., 1998), hladi i poseduje analgetska svojstva. U lokalnoj primeni ekstrakt arnike se koristi za lečenje artroze, reumatoidnog artritisa, smirivanje bolova u mišićima, zarastanje modrica, uganuća i rana.

Đavolja kandža (Harpagophytum procumbens) je višegodišnja biljka koja se može naći samo u južnoj Africi i iz tog razloga se naziva i afrički geranijum. Njegovi aktivni sastojci u ekstraktu imaju snažno protivupalno i analgetsko dejstvo, a lokalna primena dovodi do poboljšane pokretljivosti i kvaliteta života kod pacijenata sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom, tendinitisom i bolovima u krstima (Wegener, 2000; Denner, 2007).

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko sumporno jedinjenje, prirodni izvor sumpora za telo. MSM ima visoku sposobnost da prolazi kroz ćelijske membrane i utiče na različite ćelije i tkiva. U lokalnoj primeni zaglađuje i omekšava kožu, povećava energiju, cirkulaciju i metabolizam i ubrzava zarastanje rana. Deluje antioksidativno i protivupalno (Butawan et. al., 2017), što ima važnu ulogu kod pacijenata sa osteoartritisom. MSM je efikasan kod bolova u mišićima nakon vežbanja, kao izvor sumpora za vezivno tkivo i sprečavanje lokalne upale, kao posledice mikrotrauma.

Magnezijum (Mg) opušta mišiće i smanjuje bol blokirajući NMDA-receptore u nervnim ćelijama. Primenjen lokalno, on prolazi kroz kožu i povećava nivo magnezijuma u ​​telu, što zavisi od koncentracije primenjenog preparata i dužine izlaganja nakon nanošenja (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). On je kofaktor u preko 300 enzimskih reakcija u organizmu i važan je za kontrakciju mišića, nervnu signalizaciju i nervno-mišićnu provodljivost. Iz tog razloga magnezijum je izuzetno važan u lečenju bolesti perifernog nervnog sistema i mišićno-skeletnog sistema, tako što značajno ublažava simptome kao što su bol, trnjenje i peckanje (Na et. al., 2011).

Način upotrebe:

Pre postavljanja Urimil Forte flastera prvo dobro operite ruke sapunom i vodom. Očistite kožu da biste uklonili bilo kakve nečistoće, losione ili ulja i osušite kožu peškirom.

Uklonite zaštitni sloj flastera i lepljivu stranu stavite na kožu. Prstima proverite da li je flaster čvrsto nalepljen na kožu. Ne sme biti neravnina ili nabora.

Nakon aplikacije, proverite da li je vrećica zatvorena, da biste sačuvali preostale flastere.

Koristite jedan Urimil Forte flaster dnevno.

Flasteri su nemasni i lako se postavljaju. Savitljivi su i nisu vidljivi ispod odeće. Miris je prijatan i blag.

Pakovanje: 

7 flastera dimenzije 14 x 8 cm

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).