• MAGNEZIJUM 375 PLUS B6

Magnezijum 375 plus B6 se preporučuje kod:

  • grleva i bolova u mišićima
  • srčanih smetnji, aritmija
  • problema sa opstipacijom ( zatvora, "lenja creva")
  • migrene i drugih oblika glavobolja
  • umora i slabosti

Magnezijum 375 plus B6- je kombinacija dva aktivna sastojka: Magnezijuma i Vitamina B6, koji se međusobno dopunjuju.

Magnezijum igra višestruku ulogu u organizmu čoveka. Neophodan je za pravilno funkcionisanje svih mišića, uključujući i srčani, kao i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Igra značajnu ulogu u nervnoj provodljivosti i u procesu mišićne kontrakcije, kao i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Igra značajnu ulogu u nervnoj provodljivosti i u procesima ,išićne kontrakcije, kao i u održavanju zdrave strukture zuba i kostiju. Suplementacija magnezijuma može biti potrebna kod njegovog smanjenog unosa ( dijeta, post, kod konzumiranja alkohola). Potrebe za unošenjem magnezijuma su takođe povećane, u stanju stresa, za vreme trudnoće.

Vitamin B6 ( piridoksin) olakšava absorpciju Magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže infiltraciju ovog minerala u ćelije. Ovo sinetgisticno dejstvo je izuzetno važno jer se u slučaju prosečnog režima ishrane unosi oko 300mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina absorbuje. Vitamin B6 igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.

Preparat se pored navedenih stanja može preporučiti i osobama koje su izložene pojačanom fizičkom ili psihičkom opterećenju, a naročito može poslužiti u slučaju prolećne malaksalosti.

Informacije o sastojcima preparata:

Supstanca Prosečno po kapsuli %PDU*
Magnezijum ( Magnezijum- oksid) 375mg 100
Vitamin B6 ( Piridoksin hlorid)

1.40mg

100
Ostali sastojci: sredstvo protiv zgrudvavanja: E470, želatin i boje: titan dioksid i žuti oksid gvožđa.    
Ne sadrži: gluten, konzervanse, so ili kvasac    


Uputstvo za upotrebu:
Jedna kapsula dnevno. Kapsule se ne smeju žvakati. Potrebno je pridržavati se uputstva i ne prekoračiti dnevnu dozu. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Osobe preosetljive na neki od sastojaka preparata ne treba uzimati preparat. Osobe sa poznatim srčanim i bubrežnim oboljenjima, trudnice i dojilje pre upotrebe treba da se konsultuju sa lekarom. Proizvod nije preporučen za upotrebu kod dece.

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

MAGNEZIJUM 375 PLUS B6

  • Brend: INPHARM
  • Šifra: BR-8541000000000
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 399,00 din


Tagovi: magnezijum, 375, plus, b6, grcevi, misici, bol, opstipacija, migrena, glavobolja, umor, aritmija