Apotekaonline
Korpa

REFALGIN TABLETE

REFALGIN TABLETE
0,00 RSD

Opis proizvoda

Refalgin tablete uspešno blokiraju ulazak želudačne kiseline u jednjak i štite sluzokožu želuca kod osoba koje imaju digestivne smetnje u vidu čira.

Refalgin tablete su formulisane da pomognu pacijentima koji imaju tegobe povezane sa želudačnom kiselinom, prednost im je brzo i dugotrajno dejstvo, a takođe i odsustvo pojedinih neželjenih efekata koji su tipični za lekove protiv gastroezofagealne refluksne bolesti

Refalgin tablete su medicinsko sredstvo namenjeno za lečenje gastroezofagealne refluksne bolesti i pridruženih simptoma:

 • Kisela regurgitacija
 • Gorušica
 • Piroza (gorušica) tokom trudnoće
 • Probavne smetnje povezane sa povratnim protokom kiselog želudačnog sadržaja u jednjak
 • Kašalj
 • Promuklost
 • Upala nazofarinksa

Ovo medicinsko sredstvo se može koristiti duže vremena kao prevencija i profilaksa u lečenju nesteroidnim antiinflamatornim lekovima.

7 razloga za uzimanje Refalgin tableta u slučaju gorušice:

 • Brzo delovanje: početak kontrole simptoma u roku od 3 minuta nakon uzimanja
 • Dugotrajno delovanje: kontrola simptoma duže od 4 sata
 • Snažan efekat, uporediv sa efektom inhibitora protonske pumpe (IPP)
 • Mehaničko dejstvo: stvara prirodnu barijeru između želuca i jednjaka
 • Takođe se može uzimati dugotrajno kao prateća terapija kod lečenja sa nesteroidnim antiinflamatornim lekovima (NSAIL).
 • Mogu da ga koriste i deca
 • Terapija uključena u preporuke Svetske organizacije za gastroenterologiju

Bolesti povezane sa kiselinom

Povećana kiselost u želucu je stanje koje prati gastritis, gastroezofagealnu refluksnu bolest (GERB), ulkusnu sličnu dispepsiju i čir na želucu.

Čirevi

Čir na dvanaestopalačnom crevu i čir na želucu poznati su kao peptički čir i predstavljaju otvorene lezije na sluzokoži. Dva glavna uzroka čireva su nesteroidni antiinflamatorni lekovi i bakterija Helicobacter pylori. Kada se jednom formira, čir postaje preduslov za povećano oštećenje sluzokože, koje je izazvano visokom kiselošću i enzimom pepsinom, koji se nalaze u želudačnom soku.

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB)

Stanje koje pogađa do 30% populacije u evropskim zemljama i uzrokovano je ulaskom želudačnog sadržaja u jednjak. Za razliku od sluzokože želuca, jednjak nije otporan na jako kiselu i agresivnu sredinu, karakterističnu za želudačni sok i to dovodi do njegovog oštećenja i pojave simptoma koji smanjuju kvalitet života pacijenata.

Najvažniji element antirefluksne barijere je donji ezofagealni sfinkter (DES), koji predstavlja mišićnu strukturu koja sprečava prolazak želudačnog sadržaja u suprotnom smeru (refluks) iz želuca u jednjak. Uzrok gastroezofagealnog refluksa je prolazna relaksacija DES-a, koja je spontana i nije izazvana uzimanjem hrane.

Terapija se u većini slučajeva oslanja na jedan mehanizam, na smanjenje kiselosti sredine, što se postiže na tri različita načina:

Neutralizacija kiselosti želudačnog soka alkalnim jedinjenjima (tako deluju antacidi). Efekat je brz, ali kratkotrajan i nema uticaja na oporavak sluzokože.

Smanjenje proizvodnje hlorovodonične kiseline (HCl) blokiranjem interakcije histamina sa histaminskim H2-receptorima parijetalnih ćelija u želucu (tako deluju H2-blokatori poput ranitidina, famotidina, cimetidina itd.)

Ireverzibilna inhibicija enzimskog sistema poznatog kao protonska pumpa (tako deluju inhibitori protonske pumpe /IPP/: omeprazol, pantoprazol, esomeprazol, rabeprazol itd.)

Sve do danas, inhibitori protonske pumpe (IPP) su najčešće korišćena terapija kod pacijenata sa GERB-om. Međutim, utvrđeno je da ne odgovaraju svi pacijenti zadovoljavajuće na ovu vrstu lečenja i da skoro 35% pacijenata zahteva dodatnu intervenciju za kontrolu simptoma. Osim nedostatka dovoljnog efekta, dugotrajna primena inhibitora protonske pumpe može dovesti do neželjenih efekata, usled promenjene bakterijske flore kao rezultat promene kiselosti želuca.

Kod dugotrajne upotrebe IPP je ustanovljeno:

 1. promena u apsorpciji vitamina i minerala
 2. metabolički efekti na gustinu kostiju
 3. promena farmakokinetike i farmakodinamike prateće terapije kod komorbidnih pacijenata
 4. rizik od razvoja infekcije kao posleica upale pluća, stečene u društvu i bolničke pneumonije
 5. Clostridium Difficile
 6. izmenjena crevna flora povezana sa prolivom, nadimanjem i smanjenom apsorpcijom
 7. spontani bakterijski peritonitis
 8. intersticijski nefritis

Refalgin je novi pristup u lečenju bolesti povezanih sa želudačnom kiselinom

 • Kod čireva: gradi zaštitni sloj, koji štiti sluzokožu želuca
 • Kod GERB-a – gradi prirodnu mehaničku barijeru, koja blokira ulazak želudačnog sadržaja u jednjak.

Sastav (u 1 tableti Refalgin / Refalgin):

 • Alginatna kiselina 365 mg
 • Natrijum alginat 300 mg
 • Natrijum bikarbonat 150 mg
 • Kalcijum karbonat 150 mg
 • Simetikon 30 mg

Način upotrebe:

Za odrasle osobe : 1-2 tablete Refalgin pola sata nakon obroka s malo vode.

Pakovanje: 

20 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).