Apotekaonline
Korpa

PROBIOGAL PLUS KAPSULE

PROBIOGAL PLUS KAPSULE
759.00 RSD
 • Lager: Artikla nema u proizvodnji
 • Brend: GALENIKA
 • Šifra proizvoda: BR-565453
Pregleda: 2775

Opis proizvoda

Probiogal plus kapsule- sinbiotik dodatak ishrani.

Sinbiotici su dijetetski proizvodi koji sadrže probiotik i prebiotik. Od probiotika najčešće su zastupljene bakterije roda Lactobacillus i Bifidobacterium i gljivice Saccharomyces cerevisiae boulardii. Prebiotici su definisani kao nesvarljivi sastojci hrane koji koristan efekat za zdravlje domaćina ostvaruju selektivnim stimulisanjem rasta i aktivnosti korisnih bakterija (bifidobakterija, laktobacila), a smanjuju broj štetnih bakterija, najčešće clostridia, u debelom crevu.

Probiogal plus kapsule su novi dijetetski proizvod iz grupe sinbiotika koji sadrži žive probiotičke bakterije autohtonih (domaćih) sojeva Lactobacillus casei GAL-3 i Lactobacillus fermentum GAL-4 i prebiotik inulin, koji sa  probiotikom ispoljava udruženi efekat na zdravlje čoveka. Bakterije-laktobacili su pre postupka sušenja zaštićene dodatkom određenih sastojaka sa protektivnim svojstvima. Imaju visoku otpornost prema kiseloj sredini u želucu i dejstvu žučnih soli u crevima, hidrofobnost i adhezivnost za površinu crevnog epitela.

1 Probiogal plus kapsula sadrži smešu od 100 miliona do 7 milijardi živih probiotičkih bakterija Lactobacillus casei GAL 3 i Lactobacillus fermentum GAL-4, i prebiotik inuilin 37,75 mg.

Dejstvo:
Probiogal plus kapsule sadrže probiotik i prebiotik, zbog čega mogu da doprinesu sprečavanju rasta štetnih bakterija Staphylococcus aureus, Escherichia coli i Pseudomonas aeruginosa i izazivača truljenja hrane. Druga, fiziološki aktivna komponenta je inulin, nesvarljivo dijetno vlakno. Ima pozitivan učinak na čovekovo zdravlje, jer može selektivno da stimuliše rast i aktivnost korisnih bakterija i da smanji broj štetnih bakterija kao i izazivača truljenja hrane i moguće stvaranje toksičnih materija u debelom crevu.

Pored toga, razgradnjom inulina povećava se kiselost sredine čime se smanjuje apsorpcija toksina, a povećava crevna apsorpcija minerala, posebno kalcijuma, magnezijuma i gvožđa.

Sinbiotik doprinosi uspostavljanju normalne ravnoteže crevne mikroflore, narušene posle upotrebe antibiotika. Zbog visoke produkcije enzima β-galaktozidaze, ima uticaj na metabolizam laktoze i može da dovede do poboljšanja tolerancije na laktozu. Inulin zajedno sa laktobacilima poboljšava taloženje lipida i njihovo izlučivanje preko stolice. Pomaže i kod upornih zatvora, omekšavanjem stolice.

Probiogal plus kapsule posebno se preporučuju:

 • za normalizaciju crevne mikroflore posle upotrebe antibiotika,
 • za poboljšanje imuniteta celog organizma i za snižavanje sadržaja lipida kod osoba sa blagom hiperlipemijom,
 • kod akutnih dijareja,
 • kod upornih zatvora.

Način primene:
Deca mlađa od 3 godine: Kapsulu treba otvoriti i sadržaj razmutiti u vodi, čaju ili mleku, pomešati i odmah popiti.
Odrasli i deca starija od tri godine: 1-3 kapsule dnevno.
Za sniženje nivoa triglicerida i holesterola u krvi odraslih osoba sa blagom hiperlipemijom, preporučuje se 3 puta po 1 kapsula dnevno u toku obroka, u trajanju od najmanje mesec dana.
Za normalizaciju crevne mikroflore nakon upotrebe antibiotika koristiti 1 kapsulu dnevno, u trajanju od 7-10 dana.
U slučaju akutnih dijareja koristiti 1-3 kapsule dnevno, uz prethodno jednokratno uzimanje medicinskog uglja, 2 sata pre Probiogal plus, kapsula.

Napomene:
Maksimalna dnevna doza je 6 kapsula.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenja:

 • Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
 • Probiogal plus kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.
 • Bolesnici koji boluju od šećerne bolesti Probiogal plus kapsule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.
 • Trudnice, dojilje, kao i osobe koje boluju od kancera i poremećaja digestivnog trakta Probiogal  plus kapsule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.
 • U slučaju dijareja praćenih jakim bolovima u stomaku, mukom, povraćanjem, groznicom ili krvavim sadržajem konsultovati se sa svojim lekarom.

Način čuvanja:
Čuvati na temperaturi od 2 do 8º C u originalnom pakovanju, radi zaštite od svetlosti i vlage.
Proizvod se može čuvati i na sobnoj temperaturi najviše 6 meseci; vraćanjem u frižider ovaj rok se ne može produžiti.
Čuvati van domašaja dece.

Rok upotrebe:
2 godine.
Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Pakovanje: 20 kapsula

 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.