• HROM SELEN TABLETE
HROM SELEN - tablete
Preparat HROM SELEN sadrži minerale  hrom i selen.
Hrom je esencijalni mikroelement važan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina. Aktivni oblik hroma je složeni organski kompleks - GTF (Glucose Tolerance Factor - Faktor tolerancije na glukozu), koji čine hrom, glutation i vitamin B3, neophodan je za održavanje normalne koncentracije glukoze u krvi i efikasnost insulina. Hrom utiče na snižavanje holesterola, kao i na smanjenje apetita i telesne težine. Uobičajenom ishranom, koja se većinom bazira na rafinisanim namirnicama, ne unose se dovoljne količine hroma u organizam.
Selen je esencijalni mikroelement čija je osnovna funkcija da ulazi u sastav enzima glutation peroksidaze koji predstavlja prvu liniju odbrane organizma od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Takođe je i u sastavu enzima koji su neophodni za aktivaciju hormona tiroidne žlezde i metabolizam joda. Brojne studije ukazuju na moguće zaštitno delovanje selena od nastanka određenih malignih bolesti, na njegovu imunomodulatornu aktivnost, kao i sprečavanje stvaranja masnih naslaga u arterijama. Naša zemlja spada u selenom deficitarno područje sa niskim unosom selena putem hrane.
Zbog nedovoljnog unosa ovih minerala u okviru uobičajene ishrane  preporučuje se uzimanje preparata hroma i selena kao dodataka ishrani.
Preparat HROM SELEN uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost može uticati na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Posebno se preporučuje sportistima radi povećanja mišićne mase i snage.
Preparat ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje.
Način upotrebe
Deca iznad 15 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok.
Odrasli: 1 - 2 tablete dnevno uz obrok.
Upozorenje: Trudnice i dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju lekara. 
Pakovanje i sastav:

100 tableta x 50 µg hroma (hrom pikolinat) i 50 µg selena (L-selenometionin).

Broj i datum upisa dijetetskog proizvod a u Bazu podataka Ministarstva zdravlja Srbije: 1542/2016 od 08.08.2016.god.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

HROM SELEN TABLETE

  • Brend: ANAFARM
  • Šifra: 20160596
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 360,00 din


Tagovi: hrom, selen, tablete, anafarm, vitamini, minerali, hormoni, energija, izdrzljivost, mišićna masa, b3,