Apotekaonline
Korpa

PEANIL KAPSULA

PEANIL KAPSULA
1.242,00 RSD

Opis proizvoda

Peanil kapsula je kombinovani preparat koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, smanjuje osećaj iscrpljenosti i umora.

Za razliku od često korišćenih nesteroidnih antiinflamatornih lekova protiv bolova, efekat Peanil-a se manifestuje tokom dužeg vremena i dugotrajan je (njegovi aktivni sastojci deluju akumulirajuće), a njegova upotreba ne krije ozbiljne rizike kao što je ulcerogeni efekat (razvoj i napredovanje čira), nefrotoksičnost (oštećenje bubrega) i bronhijalni spasticitet (kontrakcija bronhijalnih zidova što dovodi do otežanog disanja).

Hronični bol i mehanizam delovanja Peanila

Hronični bol pogađa oko 20% svetske populacije i povećava se sa godinama, dostižući proporcije epidemije od 45% do 80% kod starijih osoba. Normalni proces reakcije tela na različite stimuluse odvija se kroz akutni bol. Isti je uzrokovan spoljašnjim stimulusom, koji se pretvara u električnu aktivnost u senzornim neuronima, a nakon prenosa sa jednog neurona na drugi signal dolazi do mozga, gde neurotransmiteri zauzvrat inhibiraju prenos nadražaja bola i bol se smanjuje i nestaje.

Za razliku od akutnog bola, hronični bol je obično povezan sa neurogenom upalom, koja uzrokuje oštećenje živaca, a oni počinju da šalju stalne ponavljajuće signale bola poput oštećenog alarma. Kao rezultat tome, dolazi do nemogućnosti isključivanja signala bola, a bol postaje sve jači i jači.

Iako nervni sistem obrađuje bol, imuni sistem takođe doprinosi razvoju preosetljivosti na hronični bol. Na primer, aktiviraju se imune ćelije, mastociti i mikroglije. Ova imunološka aktivacija pokreće oslobađanje medijatora iz mastocita, smeštenih u blizini nervnih završetaka, što dovodi do povećanja osetljivosti perifernih receptora za bol i do povećanog odgovora od strane neurona u centralnom nervnom sistemu. Zbog nemogućnosti suzbijanja ovog procesa, dolazi do hroničnih upala i hroničnih bolova.

Sastav (u 1 kapsuli):

  • Palmitoiletanolamid (mikronizovan i ultramikronizovan) 400 mg
  • Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 300 mg

Palmitoiletanolamid (PEA) je supstanca koja se normalno formira u organizmu kada su njegove ćelije ili tkiva izloženi štetnim efektima, stresu ili traumi. Utvrđeno je da PEA ometa oslobađanje medijatora upale iz imunih ćelija i na taj način smanjuje zapaljenje nervnog tkiva i vrši analgetički efekat. Međutim, u slučaju hroničnih bolova, količina PEA koju organizam sam proizvodi je nedovoljna i treba je uneti spolja. Efekti PEA kao antiinflamatorne i analgetske terapije dokazani su u više od 30 kliničkih ispitivanja sa preko 6 000 pacijenata.

Vitamin C je moćan antioksidans, koji smanjuje štetno dejstvo slobodnih radikala koji  nastaju tokom upale nervnog tkiva i na taj način ga štiti. Pored ovih efekata, poslednjih godina utvrđeno je da vitamin C podstiče stvaranje određenih supstanci u oranizmu, koje imaju analgetičko dejstvo. Takve prirodne supstance za telo su endorfini, koji se nazivaju i „hormoni sreće“, jer smanjuju bol, deluju protivupalno i dovode do poboljšanja zdravstvenog stanja.

Kontraindikacije:

Ne koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak.

Način upotrebe:

Uzmite 1 kapsulu Peanil oko 30 minuta pre obroka ujutru i uveče tokom 2 nedelje, a zatim 1 kapsulu dnevno tokom 30-60 dana. Ako je potrebno, doza se može ponovo povećati na 2 kapsule dnevno a trajanje primene da bude produženo.

Pakovanje: 

15 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).