Meni
Korpa

OPTIMUM D3 2PLUS1 GRATIS

OPTIMUM D3 2PLUS1 GRATIS
OPTIMUM D3 2PLUS1 GRATIS
1.499,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: CELIA
  • Šifra proizvoda: 20161117
Kupovina: 40
Pregleda: 0

OPTIMUM D3 1000IU

Opis proizvoda:

Proizvod je deklarisan kao dijetetski proizvod, odnosno kao hrana sa posebnom medicinskom namenom. 

Vitamin D3  je vitamin iz grupe liposolubilnih vitamina koji se unazad više decenija nalazi u žiži naučnih istraživanja , usled velikog broja efekata koje ostvaruje u ljudskom organizmu.

Osteomalacija, osteoporoza, rahitis, nespecifični bolovi u mišićima i kostima, slab imunitet, rak, kardiovaskularne bolesti, depresija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest i demencija su sve bolesti koje se povezuju s manjkom vitamina D3.
Objavljen je vrlo velik broj kvalitetnih studija koji povezuje razne bolesti s manjkom vitamina D3.
Samo za primer:
Istraživanje Mayo klinike iz SAD-a na 150 osoba uzrasta od 10-65 godina sa nespecifičnim bolovima u kostima i mišićima pokazalo je da je 93% osoba imalo manjak vitamina D3.
Jedno istraživanje je pokazalo da što je veća količina vitamina D3 u organizmu, to je veća gustoća kostiju.
Znamo da vitamin D3 reguliše metabolizam kalcijuma u organizmu, međutim ustanovljene su i brojne druge funkcije. Vitamin D ima funkciju sprečavanja proliferacije (deljenja ćelija) i podržava njihovu diferencijaciju.
Pokazalo se da maligne ćelije dojke, pluća, kože (melanom), kolona, prostate i kosti imaju receptore za D3 vitamin. Za ove vrste tumora studijama je dokazano je da u laboratorijskim kulturama sprečavaju rast ćelija raka. Velik broj studija je takođe dokazao preventivnu ulogu vitamina D3 u sprečavanju raznih tipova raka.

INDIKACIJE:

 Osteoporoza

 Rahitis i osteomalacija
 Poboljšava imuni odgovor organizma
 Zaštita od karcinoma dojke, creva i prostate
 Aktivira ćelije imunološkog sistema
Povećava otpornost organizma i sprečava pojavu zaraznih bolesti

Kardiovaskularna oboljenja
Psorijaza

Zašto Optimu D3 1000IU ?

-Sve poslednje naučne studije dokazuju da su dosadašnje doze od 400 IU male.Preporučuju se veće dnevne doze. Stav Mayo klinike je da se napr kod Osteoporoze u zavisnosti od uzroka osteoporoze(godine starosti,lekovi, manjak VIt D3 u organizmu ili nešto drugo) preporučena dnevna doza je od 1000 do 2000IU  to u kontinuitetu od 2 do 6 meseci. Za osteomalaciju je prporučena dnevna doza, koja je i zvanično stav Mayo klinike , 2000IU. Iznimno velike dnevne doze se danas preporučuju kod preventive karcinoma dojke, colona, prostate i sve veća preporuka izvanredno velikih doza kod MS.

-Da bi izašli u susret zahtevima i potrebama lekara i pacijenata odlučili smo se za ovaj oblik i u ovoj dozi.

-Zato što je jedini oblik koji zadovoljava pune dnevne doze

-Vitamin D3 je u obliku holekalciferola.

- Vitamin D3 se u bubrezima pretvara u kalcitrol, aktivni oblik vitamina D3, a kalcitriol poboljšava apsorpciju kalcijuma i fosfora i stimuliše sintezu osteokalcina (proteina koji utiče na izgradnju kostiju).

• Uključen je u odgovarajuću diferencijaciju ćelija (prostate, dojke, kolona)

Terapija u zavisnosti od primene od 1 ili dve kapsule je mesečna ili dvomesečna.