• NOW GLUTATHIONE KAPSULE

NOW GLUTATHIONE KAPSULE, 100 tableta

Opis proizvoda:

L-glutation je neesencijalna aminokiselina, veoma važna za ljudsko zdravlje. To je jak hidrosolubilni antioksidantski enzim koji se većoim delom proizvodi u jetri. Glutation ima učešće u velikom broju telesnih funkcija. Jedna od njih je obnavljanje dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), izgradnja proteina, prostaglandina i transport aminokiselina. Glutation učestvuje u metabolizmu karcinogena i toksina, unapređuje imunološku funkciju i asistira u sprečavanju antioksidativnog oštećenja i degeneracije ćelija i aktivira enzime za rad. Značajan je i kao antioksidant, ali i za održavanje funkcije ostalih antioksidanata u organizmu. U kombinaciji sa katalazom I superoksid-dismutazom (SOD) predstavlja glavno oružje organizma protiv raznih napadača-bakterija, virusa, zagađenja, stresa I dr.

Delovanje:
Glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline-cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u proesu starenja, pod uticajem bolesti I stresa, uključujućI fizički napor I bavljenje sportom. Nedostatak glutationa može se manifestovati I pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja I povišeog rizika od javljanja bolesti I ubrzanog starenja usled oslabljenog imunog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterone u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti I energije treba da uzimaju glutation, jer je on taj koji kontroliše I održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje I u deponovanju I transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. U izgradnji protein, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu. 

Neke od mnogobrojnih koristi glutationa su:

 • zaštita organizma od slobodnih radikala
 • jačanje imunog sistema
 • održavanje hormonske ravnoteže
 • pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja I raka
 • smanjuje rizik od pojave raznih tumora I bolesti jetre
 • detoksikacija organizma
 • štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duvanskog dima

Da bi se održao optimalni nivo glutationa u organizmu potrebno je prisustvo vitamina B-6 I alfa-lipoinske kiseline. Selen I vitamin C I E takođe mogu da utiču na količinu glutationa. Naročito je važno održavati visoke koncentracije glutationa u organizmu posle 40. godine žiota, jer tada naglo počinju da se smanjuju njegove reserve, što može negativno da se odrazi na zdravlje.

Sastav:

Veličina porcije 1 kapsula

  Iznos po porciji %Dnevne vrednosti
L-Glutathione 250 mg *

*Dnevna vrednost nije uspostavljena.

Način primene:
1 kapsula dnevno uz jelo.
Preporučljivo je uzimati ga u kombinaciji sa drugim antioksidansima, alfa-lipoinskom kiselinom, vitaminima C I E ili N-acetil cisteinom (NAC), kao I sa koenzimom Q10.

Pakovanje: 60 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NOW GLUTATHIONE KAPSULE

 • Brend: NOW
 • Šifra: 20160543
 • Raspoloživost: ---
 • 3.749,00 din


Tagovi: now, glutathione, glutatuin, vitamin-b, complex, tablete, vitamini, b12, grčevi, ukočenost, imunitet, antioksidans