• NOW FOLNA KISELINA TABLETE
 

NOW FOLNA KISELINA TABLETE

Opis proizvoda:

Folna kiselina ili B-9 je hidrosolubilan vitamin kao i ostali članovi B kompleksa. U prirodi se nalazi u mnogo vrsta hrane, a naročito u lišću, po čemu je i dobio ime folna kiselina, od lat. folium - list. Naročito bogat izvor folne kiseline je tamnozeleno lišće povrća, kao što je spanać, kupus, kelj, brokoli, lišće maslačka, karfiol i dr., ali ima je i u džigerici i pivskom kvascu. Osetljiva je na visoku temperaturu, svetlost i kiseline, a predstavlja i jedan od najteže apsorbujućih hidrosolubilnih vitamina. Zato se često javlja nedostatak ovog vitamina.
 

Delovanje:
Folna kiselina učestvuje u sintezi nukleinskih kiselina, RNK i DNK, metabolizmu proteina, stvaranju crvenih i belih krvnih zrnaca i prevenciji raka grlića materice. Isto tako važna je za iskorištavanje šećera i aminokiselina. Ublažava bolove, sprečava anemiju i štiti od crevnih parazita. NOW proizvodi folnu kiselinu sa vitaminom B-12, zbog sinergijskog efekta i brže apsorpcije. U ovakvoj kombinaciji promoviše se i olakšava proizvodnja energije na ćelijskom nivou. Folna kiselina uz vitamine B-12 i B-6 može da smanji rizik od kardiovaskularnih oboljenja. 
Preventivna dnevna doza za odrasle je 400 mcg, a posebno je važna za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje jer olakšava laktaciju, a njen manjak može dovesti do deformiteta ploda (npr. otvorena kičma). To je i preporuka američkog Ministarstva zdravlja.

Sastav:

 
 
Veličina porcije: 1 Tableta
Porcija po bočici: 250
  Iznos po porciji % Dnevne vrednosti*
Folic Acid   800 mcg   200%  
Vitamin B-12
(kao Cyanocobalamin)  
25 mcg   417%  


Način primene:
1 tableta dnevno uz jelo.

Pakovanje: 250 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NOW FOLNA KISELINA TABLETE

  • Brend: NOW
  • Šifra: 20160534
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.111,00 din


Tagovi: now, folna, kiselina, b9, ishrana, dodatak, trudnice, anemija, alkoholicari, infekcija, stres, depresija, natura, wealth