Apotekaonline
Korpa

NATURAL B COMPLEX

NATURAL B COMPLEX
0.00 RSD
 • Lager: Artikla nema u proizvodnji
 • Brend: RAZNO
 • Šifra proizvoda: 20161061
Kupovina: 0
Pregleda: 1177

Opis proizvoda

Proizvod je deklarisan kao dijetetski suplement , na bazi kompleksa B vitamina. 

Natural B complex, pruža optimalnu dnevnu dozu  esencijalnih Vitamina B,a posebno Vitamina B12 koji je u obliku methylcobalamina od 1000micrograma.

Vitamin B12 je esencijalni hidrosolubilni(rastvara se u vodi) vitamin.Često se koristi u kombinaciji sa drugim vitaminima B grupe.

 

Zašto Natural B complex i šta ga odvaja od sličnih proizvoda?

 

-Deluje brže i efikasnije od drugih,najbolja kombinacija B vitamina u sastavu. 

-Vitamin B12 koji je u sastavu je po obliku Methylcobalamin u dozi od 1000 micrograma. Methylcobalamin se absorbuje potpunije i brže i zadržava se duže u organizmu u odnosu na druge oblike VItamina B12(cijanokobalamin). Iskoristljivost ovog oblika Vitamina B12  od strane organizma je potpuna.

 

(Naime poznato je da je osnov  u hemijskom sastavu Vitamina B12 kobalamnin koji sadrži metalni jon kobalt. Molekul koji je vezan za kobalamin zove se donor i najčešće je to cijanid čineći pri tom oblik cijanokobalamin ili  metil i tada gradi oblik metilkobalamin.Postoje i drugi oblici kao hidroksikobalamin i adenosilkobalamin.U svakom slučaju u našem  organizmu su prisutni samo oblici adenosilcobalamin i methylkobalamin, koji se može naći u krvnoj plazmi u cerebralnoj tečnosti i mitohondrijama nekih ćelijskih tkiva. Razlika između oblika cijanokobalamin i Methylkobalamin - Cijanokobalamin je  je jeftiniji,sintetički oblik koji je i toksičan. To je neaktivni oblik . On se ne absorbuje i zahteva detoksifikaciju od strane metil grupe, da bi se absorbovao, znači potrebna je vezivanje metil grupom odn otklanjanje cijano grupe. Kada se unese oblik cijanokobalamin, on se pretvara prvo u hidroksikobalamin(otklanja se cijano grupa , a zatim u metilcoibalamin i adenosylkobalamin i tek tada može početi njegova absorpcija To praktično znači da kada se Cijanokobalamin uzme oralno njegova absorbcija je jako smanjena. )

Sa druge strane rađeni su i publikovani brojni in vivo i in vitro eksperimenti na životinjama u kojima se dokazuje da methylcobalamin usporava proliferaciju malignih ćelija.

-

-Methylcobalamin podržavajući nervne ćelije i moždano tkivo, utičre na bolji san,učestvuje u metabolizmu homocisteina i smanjuje njegov nivo u organizmu. 

 U pojedinim stanjima organizma  povećane su potrebe  za unosom vitamina B12 , tada  njegov nedostatak izaziva niz poremećaja.  To su pre svega razni poremećaji i oštećenja oštećenja funkcije nerava,može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama , zujanja u ušima i slično. Već znamo da nedostatak Vitamina B12, usled nemogućnosti apsorpcije iz creva  dovodi do pojave perniciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećakja. Takođe je poznato povoljno dejstvo na kožu i nokte, povoljno dejstvo VItamin B12 ima i na othklanjanju štetnog dejstva alkohola.

 

 Dejstva Vitamina B12 :

 • Učestvuje u izgradnji eritrocita (eritropoeza)
 • bitan je za normalnu funkciju nervnih ćelija i tkiva
 • učestvuje u metabolizmu homocisteina , koji je proizvod oksidativnih procesa, pretvara ga  u aminokiselinu metionin i na taj način snižava njegov nivo, pomažući tako boljem snu 
 • učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata
 • učestvuje u metabolizmu folne kiseline 

Vitamin B1 doprinosi boljoj funkciji srca

 Vitamin B1 ,B2,B3 , B6 i B12  učestvujući u metabolizmu učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održavanju normalne funkcije mišićnih , nervnih ćelija i ćelija srca. na taj način doprinose i  normalnoj funkciji ovih organa.

 Vitamin B3 doprinosi održavanju  normalnog stanja  kože .

  Vitamin B5 doprinosi  normalnoj sintezi i metabolizmu  steroidnih hormona, Vitamina D i pojedinih neurotransmitera.

 Vitamin B6 doprinosi metabolizmu proteina i normalnoj sintezi eritrocita

 Vitamini B1, B3,B6,B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji organizma.

Terapija je mesečna, uzima se jedna kapsula dnevno.

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.