Meni
Korpa

NATURAL B COMPLEX

NATURAL B COMPLEX
NATURAL B COMPLEX
480,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 20161061
6 prodaja
1655 pregleda

Proizvod je deklarisan kao dijetetski suplement , na bazi kompleksa B vitamina. 

Natural B complex, pruža optimalnu dnevnu dozu  esencijalnih Vitamina B,a posebno Vitamina B12 koji je u obliku methylcobalamina od 1000micrograma.

Vitamin B12 je esencijalni hidrosolubilni(rastvara se u vodi) vitamin.Često se koristi u kombinaciji sa drugim vitaminima B grupe.

 

Zašto Natural B complex i šta ga odvaja od sličnih proizvoda?

 

-Deluje brže i efikasnije od drugih,najbolja kombinacija B vitamina u sastavu. 

-Vitamin B12 koji je u sastavu je po obliku Methylcobalamin u dozi od 1000 micrograma. Methylcobalamin se absorbuje potpunije i brže i zadržava se duže u organizmu u odnosu na druge oblike VItamina B12(cijanokobalamin). Iskoristljivost ovog oblika Vitamina B12  od strane organizma je potpuna.

 

(Naime poznato je da je osnov  u hemijskom sastavu Vitamina B12 kobalamnin koji sadrži metalni jon kobalt. Molekul koji je vezan za kobalamin zove se donor i najčešće je to cijanid čineći pri tom oblik cijanokobalamin ili  metil i tada gradi oblik metilkobalamin.Postoje i drugi oblici kao hidroksikobalamin i adenosilkobalamin.U svakom slučaju u našem  organizmu su prisutni samo oblici adenosilcobalamin i methylkobalamin, koji se može naći u krvnoj plazmi u cerebralnoj tečnosti i mitohondrijama nekih ćelijskih tkiva. Razlika između oblika cijanokobalamin i Methylkobalamin - Cijanokobalamin je  je jeftiniji,sintetički oblik koji je i toksičan. To je neaktivni oblik . On se ne absorbuje i zahteva detoksifikaciju od strane metil grupe, da bi se absorbovao, znači potrebna je vezivanje metil grupom odn otklanjanje cijano grupe. Kada se unese oblik cijanokobalamin, on se pretvara prvo u hidroksikobalamin(otklanja se cijano grupa , a zatim u metilcoibalamin i adenosylkobalamin i tek tada može početi njegova absorpcija To praktično znači da kada se Cijanokobalamin uzme oralno njegova absorbcija je jako smanjena. )

Sa druge strane rađeni su i publikovani brojni in vivo i in vitro eksperimenti na životinjama u kojima se dokazuje da methylcobalamin usporava proliferaciju malignih ćelija.

-

-Methylcobalamin podržavajući nervne ćelije i moždano tkivo, utičre na bolji san,učestvuje u metabolizmu homocisteina i smanjuje njegov nivo u organizmu. 

 U pojedinim stanjima organizma  povećane su potrebe  za unosom vitamina B12 , tada  njegov nedostatak izaziva niz poremećaja.  To su pre svega razni poremećaji i oštećenja oštećenja funkcije nerava,može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama , zujanja u ušima i slično. Već znamo da nedostatak Vitamina B12, usled nemogućnosti apsorpcije iz creva  dovodi do pojave perniciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećakja. Takođe je poznato povoljno dejstvo na kožu i nokte, povoljno dejstvo VItamin B12 ima i na othklanjanju štetnog dejstva alkohola.

 

 Dejstva Vitamina B12 :

  • Učestvuje u izgradnji eritrocita (eritropoeza)
  • bitan je za normalnu funkciju nervnih ćelija i tkiva
  • učestvuje u metabolizmu homocisteina , koji je proizvod oksidativnih procesa, pretvara ga  u aminokiselinu metionin i na taj način snižava njegov nivo, pomažući tako boljem snu 
  • učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata
  • učestvuje u metabolizmu folne kiseline 

Vitamin B1 doprinosi boljoj funkciji srca

 Vitamin B1 ,B2,B3 , B6 i B12  učestvujući u metabolizmu učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održavanju normalne funkcije mišićnih , nervnih ćelija i ćelija srca. na taj način doprinose i  normalnoj funkciji ovih organa.

 Vitamin B3 doprinosi održavanju  normalnog stanja  kože .

  Vitamin B5 doprinosi  normalnoj sintezi i metabolizmu  steroidnih hormona, Vitamina D i pojedinih neurotransmitera.

 Vitamin B6 doprinosi metabolizmu proteina i normalnoj sintezi eritrocita

 Vitamini B1, B3,B6,B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji organizma.

Terapija je mesečna, uzima se jedna kapsula dnevno.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.