• MAGNACHAT TABLETE

Magnezijum u tabletama.

Magnachat je dodatak ishrani pogodan za prevenciju nedostatka magnezijuma u ishrani ili kao dodatak u lečenju oboljenja izazvanih nedostatkom magnezijuma.
Magnezijum, element kojeg ima uglavnom unutar ćelija, deo je mnogih enzimskih sistema. Neophodan je za normalan metabolizam, zajedno sa kalcijumom održava ravnotežu nervno-mišićne razdražljivosti i funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, utiče na osetljivost ćelija na insulin, a samim tim i na iskorišćavanje glukoze.

Uobičajena ishrana uglavnom ne sadrži dovoljno magnezijuma. Nedostatak magnezijuma u organizmu koji se manifestuje različitim simptomima (npr. grčevi u listovima u toku noći, preosetljivost slušnog aparata, depresija, tahikardija, opadanje kose) obično se ispoljava tek nakon nekog vremena. Zbog toga je važno upotrebljavati Magnachat duže vreme kao dodatak ishrani.

Snižen nivo magnezijuma je primećen kod:

  •     kardiovaskularnih oboljenja (aritmija, ishemijske bolesti srca, hipertenzije, grčeva i trnjenja u nogama)
  •     migrene
  •     insulin nezavisnog dijabetesa
  •     astme
  •     PMS-a
  •     primene hormonskih kontraceptiva
  •     osteoporoze
  •     alkoholizma

Magnachat se preporučuje za dugotrajnu prevenciju nedostatka magnezijuma u periodu ubrzanog rasta, kod starijih osoba, kod osoba koje su u fazi pojačanih psihofizičkih napora i stresa, kao i za vreme dijeta za mršavljenje, kod rekonvalescenata nakon bolesti ili operacija, kod trudnica i porodilja, kao i kod sportista (gubitak magnezijuma zbog znojenja). Preporučuje se povećana doza magnezijuma dok se primenjuje hormonska kontracepcija, zatim za prevenciju gingivitisa, osteoporoze, opadanja kose, cepanja noktiju i menstrualnih tegoba. Magnachat treba uzimati kao dodatak terapiji oboljenja nastalih usled nedostatka magnezijuma (na preporuku lekara), a naročito kod bolesti srca i krvnih sudova, hipertenzije, grčeva, migrenoznih glavobolja, bronhijalne astme, menstrualnih poremećaja, kamena u mokraćnoj bešici, dijabetes melitusa.

Sastav:
Sadrži 67,5 mg magnezijuma (magnezijum-laktat-dihidrat, magnezijum-oksid).

Upotreba:
Neophodne dnevne potrebe za magnezijumom obezbeđuju 2 tablete dva puta dnevno posle jela kod stresnih stanja, a kod dugotrajnije upotrebe 1 do 2 tablete dnevno.

Napomena: Proizvod ne treba da upotrebljavaju osobe sa intolerancijom na laktozu, kao ni deca mlađa od 3 godine.

Pakovanje: 30 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

MAGNACHAT TABLETE

  • 467,00 din


Tagovi: magnachat, tablete, hipertenzija, migrena, astma, pms, osteoporoza, alkoholiozam