Meni
Korpa

MEL-OP E MELEM ZA OŽILJKE

MEL-OP E MELEM ZA OŽILJKE
MEL-OP E MELEM ZA OŽILJKE
1.077,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 20135006
141 prodaja
57521 pregleda

Ovaj melem svojim pogodnim lekovitim sastavom vrlo efikasno deluje kod opekotina prvog stepena intenziteta, tako što odmah po stavljanju na opečeno mesto bol umine i gubi se eritem (crvenilo) za relativno kratko vreme. Veliki rezultat ovaj melem pokazao je u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.

Sastojci:
Mel-op E je emulgovan ekstrakt lekovitog bilja iz poslednje berbe u prirodnom nerafinisanom maslinovom ulju

Upozorenja:
Pre svake upotrebe snažno promućkati

Način korišćenja:
Nаčin primene kod opekotina:
Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gde je na opečenom mestu ostala nepovređena koža zahvaćena jačim eritemom (crvenilom). Zato treba hitno reagovati, tj. tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod dejstvom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi. Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu, koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može da traje 2—4 časa od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.
Nаčin primene kod ožiljaka i keloida:
Keloide, deformisano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom »divlje meso«) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dečijeg ili glicerin sapuna, a zatim to mesto osušiti čistim mekim peškirom. Tako pripremljeno mesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5—10 minuta uz povremeno dodavanje melema. Ovo činiti ujutru i uveče pre spavanja. Kod starijih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20—30 minuta uz primenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uveče pre spavanja, na ožiljke i keloide staviti četvorostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć. Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

Pakovanje: 150 ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Tagovi: melop , e , melem , za , oziljke , opekotine , oziljci , keloidi , koza