Meni
Korpa

MELEM ZA HEMOROIDE

MELEM ZA HEMOROIDE
MELEM ZA HEMOROIDE
MELEM ZA HEMOROIDE
MELEM ZA HEMOROIDE
MELEM ZA HEMOROIDE
849,00 RSD
  • Lager: Artikla trenutno nema u nabavci
  • Šifra proizvoda: 20160520
30 prodaja
15842 pregleda

MELEM ZA HEMOROIDE

Opis proizvoda:

Melem se spravlja od kombinacije sledećih lekovitih biljaka: korena gaveza, cveta i lista kantariona, cveta nevena, cveta hajdučice, kore zove, kore leske, bokvice. Pored navedenog lekovitog bilja osnovu melema čini najfiniji pčelinji vosak domaće proizvodnje porodice Lekić, kao i najfinije hladno ceđeno maslinovo ulja. Svo lekovito bilje koje se koristi za pravljenje melema je pažljivo odabrano i ručno ubrano.

Ova lekovita mešavina utiče na smanjenje bola, otoka, ima antiseptičan i antibakterijski  efekat, dovodi do smanjenja upale i regeneracije tkiva.

Kvalitet melema i zdravstvenu ispravnost je kontrolisao Institut za javno zdravlje Kragujevac. Stručno mišljenje o ispunjavanju svih uslova propisanih zakonskim aktima zavedeno je pod brojem P2138.

Rok trajanja melema je 12 meseci od momenta otvaranja. Melem se ne mora čuvati u frižideru. Melem je namenjen za spoljnju upotrebu ( tj samo za mazanje ne sme da se proguta tj. pije)

Uputstvo za upotrebu:

Kada postoje akutne tegobe kao sto su bol, svrab, pečenje, vlaženje melem se nanosi na obolelo mesto 2-4 puta na dan. Broj aplikacija zavisi od intenziteta tegoba. Najbolje je da se na obolelo mesto nanosi posle tuširanja i posle defekacije tj. pražnjenja creva.

Obavezno naneti melem uveče pred spavanje. Dužina trajanja tretmana je individualna.

Prvi rezultati tj. smanjenje bola, svraba, pečenja se obično vide nakon 3-5 dana od početka primene. Ako posle par dana dođe do smanjenja simptoma i tegoba savetujemo vam da i dalje nastavite sa primenom melema minimum 2 nedelje da bi lekovita biljna mešavina u punoj meri uticala na regenerciju tkiva i dovela do smanjenjapostojećeg upalnog procesa.

Kod hroničnh ( starih hemoroida ) čije prisustvo nije praćeno intenzivnim simptomima melem se nanosi 1-2 puta na dan u periodu 10-15 dana ( po potrebi i duže). Melem poseduje komponente koje imaju efekat vazokonstrikcije ( skupljanja vena) i antiedematozni efekat ( smanjenje otoka) pa njegova primena na ovaj način može dovesti do regresije tj. smanjenja veličine postojećih hemoroida.

Kod unutrasnjih hemoroida melem možete aplikovati na sledeći način. Napraviti mali čepić od vate i umočite u mlaku smesu melema. Melem bi trebao da u potpunosti obloži vatu, sačekajte da se ovako napravljen čepić ohladi i zatim ga možete staviti u predeo anusa. Nakon par sati dejstava obavezno izvadite čepić ( vatu ). Ovakav način primene se savetuje posle defekacije tj. pražnjenja creva.

Melem takođe možete aplikovati i prstom 1-2 puta na dan.

Nema vremenskog ograničenja za primenu našeg melema jer svi sastojci su potpuno prirodni i pažljivo odabrani, nema kortikosteroida nema konzervanasa. Možete ga koristiti sve dok smatrate da imate potrebu za time.


Pakovanje: 60ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.