Meni
Korpa

MELATONIN MELATOSAN SUBLINGVALNE TABLETE

MELATONIN MELATOSAN SUBLINGVALNE TABLETE
MELATONIN MELATOSAN SUBLINGVALNE TABLETE
547,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 40000949
2 prodaja
296 pregleda

MELATONIN MELATOSAN SUBLINGVALNE TABLETE

Opis proizvoda:

Melatonin Melatosan tablete se koriste kao pomoć kod nesanice, isprekidanog sna i poremećaja sna usled nagle promene vremenskih zona („Jet lag“). Sadrže melatonin koji reguliše unutrašnji sat koji kontroliše prirodne cikluse spavanja i budnosti, skraćuje vreme potrebno da nastupi san i utiče na njegov tok, kvalitet i trajanje.
Za razliku od sintetičkih lekova koji se koriste u cilju lakšeg nastupanja sna, nakon uzimanja melatonina, osobe se bude odmorne i sveže.
Sinteza i lučenje melatonina se smanjuje sa starenjem, tako da se suplementacija preporučuje i starijim osobama u cilju pravilnog funkcionisanja ciklusa spavanja i budnog stanja. Pomažući pri održavanju kvalitetnog sna i relaksacije, melatonin doprinosi zdravom funkcionisanju imunog sistema, krvnog pritiska i telesne temperature.

Sastav:

  • melatonin

Delovanje:

Melatonin je hormon epifize, koji se luči u zavisnosti od cirkadijalnog ritma i ima ulogu u regulaciji sna i budnog stanja. Sinteza i lučenje melatonina dostiže vrhunac tokom noći, a sinteza je inhibirana izlaganjem svetlosti. Osim uloge u regulisanju sna, melatonin reguliše i lučenje hormona rasta i gonadotropnih hormona i ima antioksidativno delovanje. Melatonin reguliše unutrašnji sat koji kontroliše prirodne cikluse spavanja i budnosti, skraćuje vreme potrebno da nastupi san i utiče na njegov tok, kvalitet i trajanje. Nivo melatonina se prirodno menja u toku, ali ova ravnoteža lako može biti poremećena kod ljudi koji rade noću ili prilikom naglog menjanja nekoliko vremenskih zona.

Preporučuje se:

  • kod nesanice i isprekidanog sna
  • osobama koje menjaju vremensku zonu
  • kod napetosti, nervoze i u stanjima stresa
  • starijim osobama

Pakovanje: 30 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.