Apotekaonline
Korpa

MEDIHONEY HCS SURGICAL

MEDIHONEY HCS SURGICAL
12.216,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: AB OVO
 • Šifra proizvoda: 2016

Opis proizvoda

MEDIHONEY HCS SURGICAL

Opis proizvoda:

MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM je vlažna obloga za rane napravljena od Leptospermum meda (+15) u kombinaciji sa hidrogelnim koloidnim agensom za geliranje, okruženim lepljivom ivicom. Sredstvo za geliranje se nalazi unutar obložne mase. Pošto se apsorbuje eksudat rane, obloga - koja ima nisku pH vrednost i visoku osmolarnost - formira gel. Ovo pomaže u održavanju vlažnog okruženja za optimalno zarastanje rana, pomaže u autolitičkom debridmanu i omogućava ne-traumatsko uklanjanje. Ovaj proizvod je okluzivna obloga i ne zahteva sekundarnu oblogu.

Koje su indikacije?

Pod nadzorom zdravstvenog stručnjaka, MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM namenjene su za tretman rana koje ne cure do rana sa slabom eksudacijom obezbeđujući vlažno okruženje pogodno za zarastanje rana i pomažu i pospešuju autolitički debridman. Ove obloge naznačene su za tretman sledećih rana:

Hirurške rane uključujući i one nastale nakon Carskog reza

 • ulkusi dijabetskog stopala
 • ulkusi na nogama (ulkusi venske staze, arterijski ulkusi, i ulkusi na nozi sa mešovitom etiologijom)
 • ulkusi/rane nastali pritiskom (dekubiti)
 • opekotine parcijalne debljine prvog i drugog stepena
 • rane nakon doniranja organa, traumatske rane

Kako se koristi proizvod?

 • Pre nanošenja MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM, očistite područje rane po potrebi.
 • Koristite odgovarajući broj MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM kako biste prekrili celu hiruršku ranu. Koristeći lenjir koji se nalazi na zaštitnoj traci obloga se može iseći sterilnim makazama i dodatne obloge mogu se prelepiti na vrhu da bi se prilagodile dužim ranama. Spoljna ivica obloge treba da prelazi najmanje 1,9 cm izvan ivica rane. Odbacite isečeni, neiskorišćeni deo obloge.
 • Otvorite kesicu i izvucite oblogu. Odvojite zaštitne trake (označene sa “1”) od obloge, izlažući površinu obloge koja je u kontaktu sa ranom.
 • Pozicionirajte oblogu tako da centralno jastuče u potpunosti pokriva područje rane i nanesite je. Poravnajte) sve ivice i ćoškove kako bi se osiguralo da je obloga pravilno zalepljena za kožu.
 • Skinite gornje plastične slojeve (označene sa “2”).
 • Ako se eksudat rane povećava, nanošenje zaštitne kreme ili masti (kompatibilne sa lepljivim oblogama) na područje oko rane može pomoći u produženju vremena nošenja obloge i sprečavanju maceracije tkiva.

Kako se menja i uklanja obloga?

 • Učestalost promene obloga zavisiće od stanja pacijenta, kao i od stepena eksudata rane.
 • Ponovo nanesite kada MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM dostigne svoj apsorpcioni kapacitet ili prema uputstvima stručnjaka za negu rane.
 • Nežno uklonite oblogu sa POVRŠINE rane, pritiskom na kožu jednom rukom i pažljivim podizanjem ivice obloge vašom drugom rukom. Ova ivica se može ili malo rastegnuti ili nežno smotati kako bi se oslobodio ostatak obloge.
 • Nakon uklanjanja, malo preostalog hidrogela / koloidnog materijala iz HCS obloge može da ostane na rani. Ovaj materijal treba očistiti kao deo normalnog procesa čišćenja između promena obloga.
 • Očistite površinu rane pre nanošenja nove obloge.

Važne informacije

MEDIHONEY® HCS Surgical, lepljiva obloga sa MANUKA MEDOM nije namenjena za:

 1. Opekotine trećeg stepena
 2. Pacijente sa utvrđenom osetljivošću na med
 • Ako se obloga ne uklanja lako, natopite je sterilnim fiziološkim rastvorom ili vodom sve dok se bez poteškoća ne ukloni.
 • Zbog niske pH vrednosti obloge, neki pacijenti mogu primetiti blago prolazno peckanje. Ako peckanje potraje i ne može da se otkloni analgetikom, uklonite oblogu, očistite područje i prekinite sa upotrebom MEDIHONEY obloga.
 • Tokom prvog korišćenja obloge (u zavisnosti od stepena eksudata rane, intersticijalne tečnosti i edema koji okružuju ranu), visoka osmolarnost obloge može doprineti povećanom eksudatu. 
 • Ovo se može rešiti podešavanjem učestalosti promene obloga prema stepenu eksudata.
 • Tokom procesa zarastanja, usled autolitičkog debridmana, uobičajeno je da se neodrživo tkivo uklanja iz rane, što dovodi do početnog povećanja veličine rane. Iako početno povećanje veličine može da se pripiše normalnom uklanjanju neodrživog tkiva, konsultujte zdravstvenog stručnjaka ako rana nastavi da se povećava posle prvih nekoliko promena obloga.
 • Nakon uklanjanja obloge, ako malo materijala HCS Obloge ostane i ne može se lako ukloniti, natopite ga sterilnim fiziološkim rastvorom ili vodom sve dok se bez teškoće ne ukloni.
 • Posavjetujte se sa zdravstvenim stručnjakom ako uočite znake infekcije, koja može uključiti povećano crvenilo, pojačan bol, povećanu drenažu rane, povećanu iritaciju kože i promenu boje i / ili mirisa rane.
 • Nemojte koristiti ovu oblogu sa bilo kojim drugim proizvodima za negu rana, osim onih navedenih u uputstvu u ovom pakovanju, bez prethodne konsultacije sa zdravstvenim stručnjakom.

Pakovanje: 10 komada

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).