Apotekaonline
Korpa

MEDIHONEY APINATE OBLOGA

MEDIHONEY APINATE OBLOGA
10.276,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: AB OVO
 • Šifra proizvoda: 2016

Opis proizvoda

MEDIHONEY APINATE OBLOGA

Opis proizvoda:

Obloga sa Antibakterijskim Medom i Alginatom

Medihoney® Apinat Obloga sa Antibakterijskim Medom (Apinat Obloga) je sterilna, nelepljiva obloga za rane koja sadrži kalcijum alginatna vlakna impregnirana Medihoney® Antibakterijskim Medom. Obloga apsorbuje eksudat rane formirajući mekani gel.

Kada deluje Medihoney®, Apinate Obloga?

Medihoney® Apinate Obloga se koristi za akutne i hronične rane. Dejstvo obloge uključuje:

 • pomoć kod zarastanja rana (obezbeđivanje vlažnog okruženja za lečenje rana)
 • zaštita rane stvaranjem antibakterijske barijere protiv bakterija uključujući i sojeve otporne na antibiotike
 • brz, delotvoran autolitički debridman za čišćenje rane, uklanjanje mrtve kože i ostataka
 • brzo uklanjanje neprijatnog mirisa
 • smanjenje rizika od bakterijske infekcije

Kada se koristi Medihoney®, Apinate Obloga?

 • Ulkusi na nogama/stopalima
 • Ulkusi nastali pritiskom
 • Inficirane rane
 • Sluzave rane
 • Rane neprijatnog mirisa
 • Dijabetske rane
 • Rane kod davaoca i primaoca organa 
 • Opekotine
 • Površinske rane kao što su
 • posekotine, ogrebotine, oderotine
 • Hirurške rane
 • Nekrotične rane

Ozbiljne rane treba tretirati pod nadzorom zdravstvenog stručnjaka.

Kako se koristi Medihoney®, Apinate Obloga?

 1. Ako je potrebno, zaštitite ivice rane Medihoney® Barijera kremom.
 2. Stavite oblogu na površinu rane pazeći da je obloga u kontaktu sa površinom rane. Obloge se mogu postaviti jedna pored druge ili jedna na drugu da bi pokrile velike ili duboke površine. Alternativno, rana se može ispuniti Medihoney® Antibakterijskim Medicinskim Medom pre stavljanja Obloge. Obloga se može iseći sterilnim makazama ili preklopiti u obliku rane.
 3. Odgovarajuća sterilna sekundarna obloga treba se postaviti tako da prekrije Medihoney® Oblogu. treba primeniti odgovarajuću sterilnu sekundarnu obradu. Sekundarna obloga treba da bude dovoljno upijajuća zbog eksudata rane.
 4. Rana se može očistiti između promena obloga u skladu sa standardnim protokolom za čišćenje rana.

Pogodna je za upotrebu ispod kompresivnog zavoja.

Koliko se često menja Medihoney®, Apinate Obloga?

 • Medihoney® obloge zahtevaju promenu kada se natope eksudatom rane i / ili kada se obloga napuni gelom. Obloge se mogu ostaviti na mestu do 7 dana u zavisnosti od količine eksudata rane.
 • Sve Medihoney® Obloge su nelepljive i stoga se lako uklanjaju bez oštećenja površine rane i novog tkiva.
 • Rane sa jakom eksudacijom zahtevaju pažljivo praćenje i mogu zahtevati svakodnevnu promenu. 

Važne informacije

Kontraindikacije:

Ne primenjivati kod osoba koje imaju utvrđenu preosetljivost na bilo koju komponentu koja je prisutna u oblogama.

Zapažanja:

Rana može izgledati veća po površini i dubini, jer se mrtvo tkivo očisti. Ovo povećanje treba da prati poboljšani izgled rane.

Mere predostrožnosti:

 • Kod primene ovog proizvoda može se doživeti prolazno peckanje. To je zbog prirodnih svojstava meda i nije štetno za ranu. Ako prolazno peckanje potraje i ne može se otkloniti analgetikom posle 30 minuta, uklonite oblogu i operite pogođeno područje.
 • Kada se koristi na suvim ranama, može biti korisno da se navlaži obloga kako bi se olakšalo uklanjanje.
 • Koristite sa oprezom kod rana koje obilno krvare.

Nemojte koristiti ako je pakovanje oštećeno.

Proizvod je sterilan sve dok se pakovanje ne otvori.

Pakovanje: 5 obloga dimenzije 10x10cm

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).