LuraLean® kapsule sadrže visoko prečišćeno prirodno dijetetsko vlakno biljnog porekla proizvedeno japanskom patentiranom tehnologijom. Ono što ga razlikuje od ostalih biljnih vlakana je njegova čistoća, stabilnost i superiorna efikasnost vezivanja tečnosti i masti u želucu i crevima. Patentirano je u 33 zemlje sveta i odobreno u EU.

Uzimanje LuraLean® kapsula se preporučuje:
-  Kao bezbedan i efikasan način regulisanja telesne mase
-  Kao pomoć u održavanju zdravih nivoa holesterola u krvi
-  Za olakšavanje pražnjenja creva i regulisanja stolice
-  Kao pomoć kod postojanja hemoroida
-  Kao pomoć u detoksikaciji organizma
 
LuraLean kapsule su:
-  Koncentrovani izvor biljnih vlakana
-  Najveći kapacitet vezivanja masti i vode među biljnim vlaknima
-  Bezbedan i efikasan način regulisanja telesne mase
-  Pomoć u održavanju normalnih nivoa holesterola u krvi
 
Biljna vlakna predstavljaju nesvarljivi deo biljnih ćelija, koja imaju osobinu vezivanja vode i povećanja zapremine sadržaja u crevima. Na ovaj način se poboljšava prolazak hrane kroz creva, formira se mekša stolica, olakšava pražnjenje i obezbeđuje redovnost stolice. Biljna vlakna vezuju i toksične materije, štetne produkte metabolizma i pomažu u procesu ukupne detoksikacije organizma. Biljna vlakna utiču na celokupno zdravstveno stanje time što pomažu u održavanju zdravih nivoa holesterola. Ona usporavaju i preuzimanje glukoze iz creva u krv, naročito posle obroka, što je posebno značajno kod dijabetičara. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje biljnih vlakana u ishrani kao prirodan, bezbedan i efikasan način održavanja organizma u dobroj formi i očuvanja zdravlja.
Biljna vlakna u LuraLean® kapsulama vezivanjem tečnosti povećavaju svoju zapreminu do 200 puta, što dovodi do osećaja punoće i smanjenog osećaja gladi. Studije su pokazale da gel koji se formira oko čestica hrane usporava dejstvo enzima na hranu, pa se stoga i masti i šećeri sporije oslobađaju. Masa koja se formira već u želucu usisava masti i kalorije iz hrane, koje se izbacuju kroz proces normalnog varenja i pražnjenja creva.
Eksperimentalno je pokazano da 2 kapsule LuraLeana® mogu da vežu i do 50g masti. Ovako vezana mast ne može da bude apsorbovana u crevima što znači da, ukoliko Vaš obrok sadrži višak masti ona neće biti svarena i apsorbovana, već izbačena putem stolice.
LuraLean® (propolmanan) je rastvorno biljno vlakno koje podleže razlaganju i fermentaciji tek u debelom crevu, za razliku od većine biljnih vlakana čije razlaganje započinje već u ustima pod dejstvom enzima amilaze. Iz ovih razloga, korišćenje biljnih vlakana u većim količinama obično izaziva pojavu gasova u crevima, a ponekad i pojavu grčeva, dok su pri korišćenju Luralean kapsula ove pojave znatno ređe i slabije izražene.
LuraLean® je glukomanan (propolmanan) odobren za korišćenje u dijetetskim proizvodima u EU za koji je EFSA (European Food Safety Authority) izdala naučno mišljenje sa potvrdom pozitivnog uticaja na zdravlje ljudi (EFSA Journal 2010;8(10):1798)
 
PAKOVANJE: 60 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

LURALEAN KAPSULE

  • Brend: RAZNO
  • Šifra: BR-2536
  • Raspoloživost: Artikla nema u proizvodnji
  • 2.599,00 din


Tagovi: lauralean, mrsavljenje, kapsule, holesterol