Apotekaonline
Korpa

LIOTON 1000 GEL

LIOTON 1000 GEL
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

POPUST 15%.

AKCIJA TRAJE OD 21.1.2013 DO 12.02.2013 GODINE.

UPUTSTVO ZA PACIJENTA
Lioton 1000 gel
gel, heparin-natrijum 1000 i.j./g, tuba sa 30g

Za iekove koji se izdaju i bez lekarskog recepta.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara.
Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate.
Uputstvo sačuvajte. Možda ćete poželeti da ga ponovo pročitate.
Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 10 dana, obavezno posetite Vašeg lekara!

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik: Lioton 1000 gel, heparin-natrijum 1000 i.j./g, gel
Nezaštićeno, generičko ime: Heparin-natrijum

Sadržaj aktivnih supstanci: 100g gela sadrži 100 000 i.j. heparina.
Sadržaj pomoćnih supstanci: Karbomer; metilparaben; propilparaben; etanol;  ulje cveta narandže (neroli ulje); etarsko ulje lavande; trietanolamin; voda, prečišćena.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet: Berlin-Chemie AG (Menarini Group), Predstavništvo Beograd Prilepska 1, Beograd
Naziv i adresa proizvođača: Menarini Manufacturing Logistics and Services S.r.l. Via Sette Santi 3, 50131 Firenca, Italija

ŠTA JE LEK Lioton 1000 gel I ČEMU JE NAMENJEN?
Lioton 1000 gel je preparat heparin-natrijuma u obliku gela za spoljašnju upotrebu.

SASTAV:
Farmaceutski oblik i sadržaj Gel, heparin-natrijum 1000 i.j./g

Objašnjenje: 100g gela sadrži 100 000 i.j. heparin-natrijuma

PAKOVANJE:
Ukupno 30g gela (heparin-natrijum 1000i.j./g gela) u 1 tubi.      Rešenje broj 1089/2007/12 od 23.05.2007.

KAKO LEK Lioton 1000 gel DELUJE?
Lioton 1000 gel je preparat koji sadrži heparin-natrijum u formi gela za spoljašnju upotrebu. Koristi se samostalno ili u kombinaciji sa sistemskom terapijom u lečenju bolesnih, zapaljenskih ili traumatskih stanja gde deluje protiv izlivanja tečnosti u potkožna tkiva, protiv stvaranja otoka, protiv zgrušavanja krvi i protiv stvaranja infiltrata. Stoga Lioton 1000 gel ima širok spektar primene, uglavnom kod upale vena, što spada u domen interne medicine i hirurgije krvnih sudova i u traumatologiji-ortopediji.

KADA SE LEK Lioton 1000 gel UPOTREBLJAVA?
Lioton 100 gel se koristi za lečenje oboljenja površinskih vena kao što su sindromi proširenih vena i njihove komplikacije, začepljenje vena koagulumom, upale vena sa trombozom, upale oko površinskih vena, varikozni ulkusi. Postoperativna upala proširenih vena; posledice operativnog zahvata na veni safeni. Povrede i nagnječenja; infiltrati i lokalni edemi; potkožni hematomi (modrice). Povrede i istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova.

ŠTA MORATE DA PROČITATE PRE UPOTREBE LEKA?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

KADA NE SMETE UZIMATI LEK?
Lioton 1000 gel se ne sme upotrebljavati kod poznate preosetljivosti na heparin ili na neki od sastojaka leka.

UPOZORENJA I MERE OPREZA:
Treba pažljivo proceniti opravdanost upotrebe Lioton 1000 gela ako postoji krvarenje.Lioton 1000 gel ne treba upotrebljavati u slučaju krvarenja, otvorenih rana i na sluznicama, niti na mestu infekcije u slučaju gnojnih procesa.

PRIMENA U TRUDNOĆI I DOJENJU:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Nema specifičnih podataka o upotrebi ovog leka tokom perioda trudnoće i dojenja.

UTICAJ NA PSIHOFIZIČKE SPOSOBNOSTI PRILIKOM UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM I MAŠINAMA:
Lioton 1000 gel ne utiče na opreznost i stoga nema uticaja na sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i rukovanja mašinama.

ŠTA MORATE DA ZNATE O POMOĆNIM MATERIJAMA KOJE SADRŽI LEK Lioton 1000 gel?
Lioton 1000 gel sadrži pomoćne materije metilparaben i propilparaben i ne sme se upotrebljavati kod pacijenata koji imaju alergije na parabene.

NA ŠTA MORATE PAZITI AKO UZIMATE DRUGE LEKOVE?
-  Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.
-  Upotreba heparina-natrijuma može dodatno produžiti protrombinsko vreme kod pacijenata koji primaju oralne antikoagulanse.

KAKO SE LEK Lioton 1000 gel UPOTREBLJAVA?
-  Lek koristite po ovom uputstvu osim u slučaju da Vas je lekar drugačije posavetovao.
-  Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da koristite lek Lioton 1000 gel.
-  Ukoliko mislite da lek Lioton 1000 gel suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Gel naneti jednom do tri puta dnevno u tankom sloju dužine 3 - 10cm uz blago utrljavanje zahvaćenog područja. Usled ograničenog iskustva i na osnovu dostupnih podataka, gel ne treba primenjivati kod dece.

UKOLIKO STE UZELI VIŠE LEKA NEGO ŠTO Bl TREBALO:
Nije prijavljena pojava predoziranja. U slučaju predoziranja, efekat heparina se može neutralizovati protamin sulfatom.

NEŽELJENA DEJSTVA LEKA:
-  Lioton 1000 gel Ima dobru lokalnu i opštu podnošljivost.
-  Veoma su retke alergijske reakcije na heparin pri upotrebi na koži. Međutim, u izolovanim slučajevima, mogu se javiti reakcije preosetljivosti kao što su crvenilo kože i svrab, koje obično nestaju ubrzo nakon prekida primene leka.

ČUVANJE I ROK UPOTREBE ČUVANJE:
-  Držati lek Lioton 1000 gel van domašaja dece!
-  Ne čuvati na temperaturi iznad 25 °C.

ROK UPOTREBE:
-  Rok upotrebe 5 godina.
-  Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju

NAČIN IZDAVANJA LEKA:
Lek se izdaje i bez lekarskog recepta

POSEBNE MERE UNIŠTAVANJA NEUPOTREBLJENOG LEKA ILI OSTATKA LEKA:
Nema.

DATUM POSLEDNJE REVIZIJE TEKSTA UPUTSTVA:
Jul, 2007.

Pre upotrebe detaljno procitati uputstvo! O indikacijama, merama opreza i nezeljenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom!

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).