• LACALUT AKTIV RASTVOR ZA NEGU USNE DUPLJE

Malo je ljudi koji nisu nikada imali upalu desni. Pored karijesa, to je najraširenija bolest zuba i usne duplje.
Zdrave desni su svetlo ružičaste boje, ne krvare. One su temelj naših zuba do starosti. Nažalost, desni često podležu promenama, nateknu, zacrvene se, postaju osetljive i već na najmanji dodir krvare. Ukoliko se upala ne tretira pravilnom higijenom, ona napreduje. Zahvata dublja tkiva i uzorokuje komplikacije.
Nelečeni gingivtis zahvata dublja tkiva pa nastaje parodontoza.
U početnoj fazi bolest je moguće jednostavno i uspešno lečiti.
Lacalut aktiv linija pruža potpunu zaštitu i sprečavanje parodontoze i/ili suzbijanje već postojećih simptoma.
Redovnom upotrebom LACALUT aktiv paste sprečava se upala desni, smanjuje se njihovo krvarenje, usporava se stvaranje naslaga na zubima i zaustavlja povlačenje desni, čijim masiranjem se povećava prokrvljenost, a samim tim i snabdevanje hranljivim materijama, istovremeno štiteći zube i od karijesa. Glavna aktivna supstanca sadržana u pasti, po kojoj je cela linija i dobila ime, aluminijum-laktat, jedinstveno je sredstvo koje delotvorno deluje na desni trenutno zaustavljajući krvarenje i postojeće znakove upale.
Preporučuje se kombinovana primena sa LACALUT aktiv rastvorom za ispiranje kojim treba ispirati usnu duplju pre pranja zuba budući da otapa plak i naslage bakterija na zubima.
Za pranje zuba se preporučuje upotreba LACALUT aktiv četkice čija mekana vlakna dodatno štite bolne i osetljive desni od dodatnog krvarenja. Brojna iskustva naših stomatologa u radu s pacijentima govore da u Srbiji još ne postoji razvijena svest o važnosti oralnog zdravlja i higijene koja se odnosi na redovno i pravilno pranje zuba. Informisanjem i edukacijom dece i roditelja o pravilnoj nezi usne duplje sprečavamo razvoj parodontitisa, primarnog uzroka preranog gubitka zuba, čija prevalencija raste s godinama.

Sastojci:
aluminijum-laktat, fluoridi - 0,0225 %

Upozorenja:
Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo, posavetovati se sa svojim lekarom ili farmaceutom
Čuvati van domašaja dece
Ne gutati. Slučajno gutanje je bezopasno

Način korišćenja:
Ispirati usnu duplju sa 10 ml nerazređenog rastvora 30 sekundi, potom ispljunuti i ne ispirati vodom. Nakon upotrebe bočicu dobro zatvoriti

Pakovanje: 300ml
 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

LACALUT AKTIV RASTVOR ZA NEGU USNE DUPLJE

  • 498,00 din


Tagovi: lacalut, aktiv, rastvor, za, negu, usne, duplje, desni, krvarenje