• BONE-UP KAPSULE

Prema mišljenju američke asocijacije kardiologa jedan od glavnih uzročnika infarkta miokarda je unošenje lošeg kalcijuma u organizam:
-  Iskoristljivost kalcijum karbonata 40%
-  Iskoristljivost kalcijum citrata 60%
-  Iskoristljivost kalcijum kalcijuma iz BONE-UP 100%

KOSTI I OSTEOPOROZA:
Okosnicu koštanoga tkiva čine kalcijum i fosfor, povezujući proteinska vlakna kolagena. Kristali ovih minerala daju kostima čvrstinu, tvrdoću i izdržljivost dok im kolagen daje elastičnost. Gubitkom kalcijuma iz organizma, kosti postaju krte i lomljive te dolazi do spontanih fraktura i ostalih posledica i komplikacija osteoporoze. Korišćenjem BONE UP-a mogu se značajno sprečiti sve štetne posledice osteoporoze.
 
EFIKASNA TERAPIJA OSTEOPOROZE:
Predstavlja jedinstvenu i najkompletniju nutricionističku formulu sačinjenu u cilju prevencije i terapije osteoporoze. Sadži idealan odnos mikroelemenata bitnih za terapiju osteoporoze. Osnovna supstanca u BONE UP-u je hidroksiapatit, izvor kalcijuma identičan je ako i u humanom organizmu, a zbog čijeg se gubitka javlja osteoporoza. Posebnim procesom obrade sačuvan je prirodni hidroksiapatit, vredni proteini i druge korisne materije a čija primena pokazuje maksimalno povećanje koštane mase.

BONE UP sadrži i glukozamin, supstancu koja obnavlja hrskavično tkivo dajući celom koštanom sistemu vitalnost. Za najbolje rezultate preporučuje se i upotreba preparata za nadoknadu kolagena "Super Collagen+C" koji će obezbediti neophodan kolagen u izgradnji vaših kostiju.
 
KOME SVE TREBA NADOKNADA KALCIJUMA:
Povećani unos kalcijuma se preporučuje svim starijim ljudima, naročito ženama u postmenopauzi, kod dugotrajnih imobilizacija posle raznih povreda, kod sportista i fizički aktivnih lica, dugotrajnih terapija kortikosteroidima, kod ishrane bogate proteinima, gde će BONE UP predstavljati idealan izvor kalcijuma. Jednom rečju, preporučuje se svim muškarcima iznad 35-te godine i svim ženama iznad 30-te godine.

PREDNOSTI:

• Najpotpuniji multi mineralni komleks 
• Klinički potvrđen 
• Pravi i najčistiji izvor kalcijuma iz hidroksiapatita
• Visoka iskoristljivost u organizmu   (2,5 x veća od kalcijum karbonata)
• 500 mg kalcijum karbonata = 200 mg elemantarnog  kalcijuma.


NAČIN UPOTREBE:
Preporučuje se da se BONE UP koristi sa glavnim jelom a u više podeljenih doza, jer manje koncentracije tokom celog dana povećavaju procenat apsorpcije. Kod prevencije koristiti 1-3 kapsule, kod terapije 4-6 kapsula na dan (maksimalna preporučena doza je 6 tableta dnevno) ili po preporuci vašeg lekara. BONE UP može da se koristi sa ostalim lekovima za osteoporozu. Uz terapiju se savetuje i laka fizička aktivnost.
 
NEMA KONTRAINDIKACIJA!
 
OSNOVNI SASTAV:
BONE UP sadrži hidroksiapatit kao osnovni izvor kalcijuma, vitamin D3 (jedan od ključnih vitamina za terapiju osteoporoze), vitamin K1 i K2, metilkobalamin (vitamin B12), folnu kiselinu, vitamin C, glukozamin (za regeneraciju hrskavice) kao i ostale bitne mikroelemente bitne za osteoporozu: magnezijum, cink, bakar i bor.

NAPOMENA:
Kalcijum ne treba uzimati istovremeno sa nekim lekovima (tetraciklini, preparati gvožđa, tiroidni hormoni, kortikosteroidi, bifosfonati), jer se kalcijum vezuje za njih i smanjuje im apsorpciju.

PAKOVANJE: 120 kapsula

Za više detalja o osteoporozi i prevenciji osteoporoze kliknite OVDE.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

BONE-UP KAPSULE

  • Brend: JARROW
  • Šifra: BR-2047
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.997,00 din


Tagovi: bone, up, kosti, osteoporoza, kalcijum, nadoknada, pms, sportisti