Apotekaonline
Korpa

KOMPRESORSKI INHALATOR PICONEB

KOMPRESORSKI INHALATOR PICONEB
5.000,00 RSD

Opis proizvoda

KOMPAKTNI SISTEM ZA TERAPIJU AEROSOLIMA SA KOMPRESOVANIM VAZDUHOM 

 

Delovi:

 

Otvor kompresora

Kabl za napajanje

Prekidač ON/OFF

Odeljak za filter za vazduh

Inhalator Nebjet

Crevo za vazduh

Pisak

Maska za odrasle

Maska za decu

Nosni nastavak

Zamena vazdušnog filtera

Sklapanje kompleta za inhalaciju

 

 

Poštovani klijenti,

 

Vaš novi aparat za terapiju aerosolima Piconeb je sistem visokog kvaliteta za lečenje astme, hroničnog bronhitisa i drugih respiratornih bolesti. Uređaj Piconeb može da raspršuje lek u česticama toliko malim da mogu da dopru do najdubljih oblasti pluća radi veće terapeutske efikasnosti. Rukovanje aparatom i njegovo korišćenje su jednostavni. Mogu se koristiti svi tečni lekovi uobičajeni za terapiju aerosolima. Da biste razumeli funkcionisanje ovog uređaja, molimo Vas da pročitate uputstva za upotrebu i da obratite posebnu pažnju na informacije o bezbednosti. Želeli bismo da budete zadovoljni uređajem za terapiju aerosolima Piconeb. Za dodatna pitanja obratite se svom apotekaru ili prodavcu na malo od poverenja.

 

VAŽNE MERE PREDOSTROŽNOSTI

 

Ovaj uređaj treba koristiti isključivo onako kako je opisano u ovom priručniku. Proizvođač se ne može smatrati odgovornim za štetu prouzrokovanu nepravilnom primenom. Uređaj nije prikladan za anesteziju i plućnu ventilaciju. Uređaj treba da se koristi samo sa originalnim dodacima navedenim u priručniku sa uputstvom. Ne koristiti uređaj ako se smatra pokvarenim ili se primeti nešto neobično. Nikada ne otvarati uređaj. Ovaj uređaj sadrži delikatne komponente i mora se pažljivo tretirati. Treba poštovati uslove skladištenja i funkcionisanja opisane u poglavlju ,,Tehničke specifikacije’’. Zaštititi uređaj od: - vode i vlage – ekstremnih temperatura – udaraca i padova – prljanja i prašine – direktne sunčeve svetlosti – toplote i hladnoće. Koristiti uređaj samo sa lekovima koje je propisao lični lekar i pratiti uputstva za doziranje, trajanje i učestalost terapije navedena od strane ličnog lekara. Sve dodatke treba da koristi samo jedna osoba. Ne naginjati ampulu za inhalaciju za više od 60°.

 

Nikada ne ostavljati decu da koriste ovaj uređaj bez nadzora, neki delovi su mali i mogu se progutati.

 

Korišćenje ovog uređaja ne zamenjuje konsultacije sa ličnim lekarom.

 

PRIPREMA I KORIŠĆENJE UREĐAJA

 

Pre prvog korišćenja uređaja, preporučuje se da se očisti onako kako je opisano u odeljku «Čišćenje i dezinfekcija». 1 Sklopiti komplet za inhalaciju. 12 Postarati se da svi delovi budu potpuni. 2 Sipati količinu leka koju je naveo lični lekar u ampulu-inhalator. Postarati se da ne pređe maksimalan nivo. 3 Povezati inhalator crevom za vazduh 6 sa kompresorom 1 i gurnuti kabl za napajanje 2 u utičnicu.

4 Da bi se uključio aparat, prebaciti prekidač ON/OFF 3 u položaj «I». Staviti u usta pisak 7 ili prisloniti masku uz lice vodeći računa da pokrije usta i nos.

- Korišćenje piska poboljšava unos aerosolnog rastvora leka u pluća.

- Koristiti pisak 7, masku za odrasle 8 ili masku za decu 9 ili nosnu viljušku 10 onako kako je prepisao lekar. 5 Mirno udisati i izdisati tokom tretmana. Sedeti u opuštenom položaju sa uspravljenim gornjim delom tela. Ne spuštati se u ležeći položaj tokom inhalacije. Prekinuti inhalaciju u slučaju malaksalosti. 6 Nakon završetka inhalatorne sesije po preporuci ličnog lekara, prebaciti prekidač ON/OFF 3 u položaj «O» da bi se isključio aparat i izvući utikač iz utičnice. 7 Prosuti preostali lek iz ampule-inhalatora i očistiti aparat onako kako je opisano u odeljku «Čišćenje i dezinfekcija».

 

ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJA

 

Pažljivo očistiti sve delove i ukloniti ostatke leka i eventualne nečistoće posle svakog tretmana. Otvor kompresora 1 i crevo za vazduh 6 se čiste čistom i vlažnom krpom.

 

Dobro oprati ruke pre pristupanja čišćenju i dezinfekciji dodataka.

Ne izlagati kompresor vodi ili toploti.

Zameniti crevo za vazduh za tretman prilikom prelaska na novog pacijenta ili u slučaju nečistoća.

 

Izvući utikač iz utičnice pre čišćenja.

 

Čišćenje vodom

 

Prati sve delove inhalatora (osim creva za vazduh) tekućom vodom (maks. 60° C) oko 5 minuta dodajući, ukoliko je neophodno, malu količinu deterdženta u skladu sa dozama i ograničenjima predviđenim od strane proizvođača deterdženta. Brižljivo isprati vodeći računa da svi ostaci budu uklonjeni i ostaviti da se osuši.

 

Dezinfekcija

 

Svi delovi (osim creva za vazduh) mogu da se dezinfikuju hemijskim dezinfekcionim sredstvima uz korišćenje doza i ograničenja predviđenih od strane proizvođača dezinfekcionog sredstva. Dezinfekciona sredstva se generalno mogu nabaviti u apoteci ili kod sopstvenog prodavca na malo od poverenja.

 

Sterilizacija parom

 

Svi delovi inhalatora (osim creva za vazduh i maski) mogu da se sterilišu parom do 121°C (20 min.) ili 134 °C (7 min.). EN554/ISO11134. Aparat za sterilizaciju mora da bude saobrazan sa propisima EN868/ISO11607 i mora biti prikladan za sterilizaciju parom. Nakon sterilizacije uvek pustiti da se delovi ohlade do sobne temperature pre dalje upotrebe. Ne ponavljati ciklus sterilizacije dok su delovi još topli.

 

ODRŽAVANJE, ČUVANJE I SERVIS

 

Rezervni delovi se mogu kupiti kod sopstvenog prodavca, na malo, od poverenja ili u apoteci.

 

Savetuje se zamena inhalatora posle maks. 100 – 200 primena ili posle oko 20 ciklusa sterilizacije. Uvek proveriti da li je filter sve vreme čist i zameniti ga odmah ako je prljav ili posle najviše 3 meseca korišćenja. Rezervni filteri se isporučuju sa aparatom. Da bi se zamenio filter, otvoriti odeljak za filter za vazduh 4 i zameniti filter 11.

 

KVAROVI I MERE KOJE TREBA PREDUZETI

 

Aparat ne može da se uključi

 

Proveriti da li je utikač 2 gurnut do kraja u utičnicu. Proveriti da li je prekidač ON/OFF 3 u položaju za uključivanje «I». Aparat se automatski isključuje usled povišene temperature. Sačekati dok se ne ohladi i pokušati ponovo.

 

Raspršivanje je slabo ili nikakvo

 

Proveriti da li je crevo za vazduh 6 ispravno povezano na oba kraja. Uveriti se da crevo nije zgnječeno, savijeno, prljavo ili zapušeno. Ako je neophodno, zameniti ga novim. Uveriti se da je inhalator 5 ispravno sklopljen 12.

Proveriti da li je lek ubačen u inhalator 5.

 

GARANCIJA

 

Ovaj uređaj je pokriven garancijom od 3 godine od datuma kupovine. Otvaranje ili diranje uređaja čine garanciju nevažećom. Garancija ne pokriva štetu prouzrokovanu nepravilnim rukovanjem, nezgodama ili nepoštovanjem uputstava za upotrebu.

 

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

 

Električni kompresor sa ventilima sa termičkom zaštitom

Nominalni napon: Videti etiketu sa podacima

Dimenzije: 130x190x100 mm

Težina: oko 1,1 kg

Privremena upotreba: 20/40 min. I/O

MDD 93/42/EEZ – Klasa rizika IIa

Maksimalan pritisak: 185 kPa

Nosivost vazduha: 10 Lt/min.

Bučnost: 58 dBA (EN13544-1)

Raspršivanje: 0,35 ml/min (sa rastvorom NaCl 0,9%)

Pritisak u praksi: 60 kPa (0,6 bar)

Operativni protok: 5 l/min.

MMAD: 2,61 μm

GSD: 2,75

Izlazna vrednost aerosola: 1,43 μl

Brzina izlaženja: 87 μl/min

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).