Apotekaonline
Korpa

KOENZIM Q10+ ACETIL-L-KARNITIN

KOENZIM Q10+ ACETIL-L-KARNITIN
750,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: ELEPHANT Co.
 • Šifra proizvoda: 20161035

Opis proizvoda

KOENZIM Q10+ ACETIL-L-KARNITIN

Opis proizvoda:

STRONG NATURE KOENZIM Q10 + ACETIL-L-KARNITIN je dodatak ishrani koji je namenjen očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova na bazi acetil-L-karnitina i koenzima Q10.

KOENZIM Q10 + ACETIL-L-KARNITIN se preporučuje: 

 • kod problema sa pamćenjem i senilnošću (posebno kod starijih osoba)
 • za pravilan rad srca i krvnih sudova
 • kao pomoć u terapiji Alchajmerove bolesti
 • sportistima
 • u stanjima stresa i povećanih fizičkih i psihičkih napora
 • pušačima
 • starijim osobama
 • za povećanje elastičnosti i usporavanje starenja kože

Dejstvo:

Koenzim Q10 je supstanca prirodno prisutna u mitohondrijama, delovima ćelija koji predstavljaju centre za proizvodnju energije i njeno korišćenje u metaboličkim procesima. Međutim, sposobnost organizma da sintetiše koenzim Q10 uslovljena je starenjem, pa nakon dvadesete godine njegova koncentracija u tkivima počinje da se smanjuje. Iz tog razloga je potrebno ovaj nedostatak nadoknaditi putem hrane, odnosno dodataka ishrani. Različita patološka stanja u organizmu i upotreba lekova (npr. u terapiji snižavanja holesterola), značajno povećavaju potrebe organizma za ovim mikronutrijentom.

Zašto je koenzim Q10 ovako značajan?

 • neophodanjezanormalnofunkcionisanjesrca i krvnih sudova – doprinosiodržavanjuoptimalnogkrvnogpritiska, integritetaendotelakrvnihsudova, kaoisprečavanjuoksidacijeLDLholesterolakojiigraznačajnuuloguupatogeneziateroskleroze;
 • imajedinstvenuuloguuprocesimaproizvodnjeenergijeu ćelijama (energetskommetabolizmu);
 • snažanjeantioksidans – štiti ćelijeod štetnogdelovanjaslobodnihradikala. Alkohol, duvanski dim, lekovi, infekcije, zračenja, toksini, neadekvatna ishrana, doprinose prekomernom stvaranju slobodnih radikala koji dovode do oštećenja ćelijskih funkcija, starenja i oksidativnog stresa koji je uzročnik brojnih hroničnih bolesti.
 • pomaže u regeneraciji drugih antioksidanasa (Vitamin E, vitamin C).

Acetil-l-karnitin je acetil estar aminokiseline l-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao i l-karnitin ali se mnogo brže i efikasnije apsorbuje od njega. Učestvuje u procesima proizvodnje energije poreklom iz masti. Strarenjem se smanjuje njegova koncentracija u organizmu pa je poželjna dodatna suplementacija u formi dodataka ishrani. Donor je acetil grupe pa iz tog razloga učestvuje u procesima regeneracije acetil-koenzima A i stvaranja acetil-holina. Acetil koenzim A učestvuje u velikom broju biohemijskih reakcija, a jedna od njegovih glavnih uloga u organizmu je učešće u procesima stvaranja energije. Acetil-holin je važan neurotransmiter, pa na taj način acetil-l-karnitin ima ulogu u poboljšanju kognitivne funkcije i memorije.

Koenzim Q10 i acetil-l-karnitin su snažni antioksidansi koji potenciraju međusobno delovanje. Njihovim kombinovanjem postiže se maksimalna iskoristljivost obe supstance i njihova efikasnost u brojnim biohemijskim procesima u kojima zajedno učestvuju, pre svega u stvaranju energije i podizanju njenog nivoa u organizmu.

Način upotrebe:

Odrasli: 1-2 kapsule dnevno.

Sastav:

50mg Koenzima Q10; 500mg Acetil-l-karnitin hidrohlorida

Upozorenja:

Proizvod se ne preporučuje deci, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).