Meni
Korpa

JAMIESON BABY-D 400IU

JAMIESON BABY-D 400IU
JAMIESON BABY-D 400IU
1.329,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 2016
3 prodaja
420 pregleda

JAMIESON BABY-D 400IU

Opis proizovda:

Glavna uloga D vitamina je u održavanju konstantne koncentracije kalcijuma i fosfata u krvnoj plazmi.

On podstiče apsorpciju ovih minerala iz sistema organa za varenje, te doprinosi jačanju kostiju, zdravlju zuba, što je naročito važno kod dece.

Osim njegove, životno bitne uloge za kosti, ovaj vitamin je značajan za pravilan rad brojnih organskih sistema, kao što je imuni sistem, za održavanje zdravlja srca, pravilne funkcije metabolizma i inflamatornih procesa u organizmu.

Nedostatak vitamina D se klinički ispoljava hipokalcijemijom (manjkom kalcijuma), hipofosfatemijom (manjkom fosfora), demineralizacijom kostiju, bolovima u kostima, spontanim prelomima i slabošću mišića, a sve ovo zbog manjka kalcijuma i fosfora u krvnoj plazmi.

Dovodi do rahitisa, metaboličke bolesti kostiju, usled koje kosti postaju mekane, sklone deformacijama, a zubi postaju defektni.

Ova bolest se najčešće javlja kod dece, kojoj je vitamin D i najpotrebniji.

Vitamin D je neophodan za normalan rast i razvoj kostiju kod dece i odojčadi. Vitamin D doprinosi očuvanju normalnih kostiju i zuba, normalne mišićne funkcije i funkcije imunog sistema.

Način upotrebe:

Bebe i deca uzrasta 0-12 godina:

  • 1 kap dnevno nakapati na vrh jezika ili dodati u mleko za bebe.

Potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Proizvod sadrži 11.7 ml (360 kapi).

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.