• INNVENTA MIOCYSTINN

MIOCYSTINN®

Opis proizvoda:

MIOCYSTINN® je dijetetski suplement koji predstavlja dobro izbalansiranu formulaciju sa mio-inozitolom i folnom kiselinom čijom se primenom obezbeđuju potrebne količne obe supstance.

Zašto MIOCYSTINN®?

 • Uspostavlja hormonsku ravnotežu

 • Reguliše menstrualni ciklus

 • Poboljšava sazrevanje folikula i kvalitet oocita

 • Povećava plodnost

 • Smanjuje hiperandogenizam
 • Smanjuje insulinsku rezistenciju

 • Bez neželjenih efekata

  Šta sadrži MIOCYSTINN®?

   
   

  *PDU – preporučeni dnevni unos

  Kako deluje MIOCYSTINN®?

  Mio-inozitol je ključni sekundarni glasnik, primarna komponenta ćelijske membrane fosfolipida i uključen je u brojne biološke procese. On povećava osetljivost ciljnih organa na insulin čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Na taj način se regulišu mnogi neprijatni simptomi PCOS-a. Zahvaljujući dejstvu mio-inozitola smanjuje se nivo testosterona, a povećava se broj ovulacija i plodnost. Pored toga, on razlaže masti i snižava nivo holesterola u krvi, ali i povećava osetljivost receptora na serotonin, pa ima pozitivan uticaj na raspoloženje.

  Druga komponenta preparata, folna kiselina, spada u vitamine grupe B i smatra se da reguliše infertilitet kao jednu od posledica postojanja PCOS-a. Pored toga, folna kiselina smanjuje nivo homocisteina koji je povezan sa različitim bolestima kardio-vaskularnog sistema i hiperinsulinemijom. Redovan unos je preporučen svim ženama koje žele da zatrudne, trudnicama i onima koje boluju od PCOS i metaboličkog sindroma.

   
   
   

  Šta kažu stručnjaci?

   
   

  Opservaciona studija rađena u Nemačkoj

  Učesnici: 3.602 žene sa infertilitetom

  Tretman: 2 x 2.000 mg mio-inozitola + 2 x 200 µg folne kiseline (dnevna doza)

  Trajanje studije: 2-3 meseca

  U subgrupi je praćen hormonski status pacijentkinja.

   
   
   
   

  Višestruki terapijski efekti kombinacije mio-inozitola i folne kiseline u tretmanu PCOS-a dokazani su u brojnim kliničkim studijama!

   
   

  Regidor PA and Schindler AE. Myoinositol as a Safe and Alternative Approach in the Treatment of Infertile PCOS Women: A German Observational Study. Frauenklinik Munchen West, Institut fur Medizinische Forschung, Germany. Hindawi Publishing Corporation International Journal of Endocrinology. Volume 2016, Article ID 9537632

   
   
   
   
   

  Način primene

  Rastvoriti sadržaj jedne kesice u čaši vode i popiti, dva puta dnevno.

  Pakovanje: 20 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

INNVENTA MIOCYSTINN

 • 1.359,00 din


Tagovi: innventa, miocystinn, myo, inositol, inozitol, dijabetes, ovulacija, insulin, anksioznost, depresija, rak, vitamin-b,