Apotekaonline
Korpa

IALOCLEAN RASTVOR ZA INHALACIJU

IALOCLEAN RASTVOR ZA INHALACIJU
1.283,00 RSD

Opis proizvoda

Ialoclean rastvor za inhalaciju je sterilni rastvor sa hijaluronskom kiselinom, namenjen za tretman bolesti respiratornog trakta.

Hijaluronska kiselina ima zaštitni i barijerni efekat na upaljenu i inficiranu sluzokožu nazofaringsa. Ona se lepi za površinu sluzokože, zadržavajući raspoloživu vodu, formira zaštitni film koji donosi olakšanje nadraženom tkivu. Barijerni efekat omogućava održavanje integriteta sluzokože, štiteći je od štetnih faktora okoline i patogena.

Ialoclean rastvor za inhalaciju je indikovan za tretman bolesti respiratornog trakta, uključujući:

 1. tonzilitis
 2. laringitis
 3. faringitis
 4. rinitis
 5. traheo-bronhitis ili bronhitis (kako akutni tako i i hronični)
 6. promuklost
 7. zapaljenje glasnih žica sa ili bez disfonije
 8. nadražujući kašalj nakon virusnih bolesti ili izazvan zagađivačima životne sredine
 9. sindrome gripa ili prehlade, uporan kašalj
 10. nakon operacija uha, nosa i grla
 11. posledice ekstraezofagealnih manifestacija gastroezofagealnog refluksa u gornjim disajnim putevima (disfagija, hronični laringitis ili faringitis, afonija, uporni kašalj).

Lubrikantni i emolijentni efekat Ialoclean rastvora za inhalaciju omogućava ublažavanje svih simptoma koji su  povezani sa upalom, odnosno:

 1. kašalj
 2. otežano gutanje
 3. osećaj stranog tela u grlu
 4. suvoća

Sastav: 

 • Natrijumova so hijaluronske kiseline
 • ekstrakt kamilice
 • EDTA, N-acetilcistein
 • natrijum hlorid
 • natrijum hidroksid
 • natrijum fosfat monobazni dihidrat
 • natrijum fosfat dvobazni heptahidrat
 • voda

Kontraindikacije:

Upotreba Ialoclean rastvora za inhalaciju je kontraindikovana kod dece mlađe od 2 godine.  Ne koristiti u slučaju individualne preosetljivosti na bilo koju navedenu komponentu proizvoda.

Trudnoća i dojenje: U takvim okolnostima preporučuje se da kontaktirate lekara.

Interakcije sa drugim proizvodima: Nisu poznate interakcije sa drugim proizvodima. Moguće je koristiti preparat u kombinaciji sa drugim medicinskim proizvodima ili lekovima nakon preporuke lekara.

Neželjeni efekti:

Upotreba svih lokalnih proizvoda, naročito ako je dugotrajna, može prouzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prekinite lečenje i odmah se obratite lekaru da biste započeli odgovarajuću terapiju. Ako primetite bilo kakve neželjene efekte, kontaktirajte lekara ili farmaceuta.

Čuvati van domašaja dece. Izbegavati kontakt sa očima. NEMOJTE GUTATI. Prisustvo mirisa sumpora ne ukazuje na promene u proizvodu, ali je tipično za komponente formule.

Preporučena doza:

Za odrasle osobe i decu stariju od 6 godina: Dva puta dnevno po jedan jednodozni kontejner Ialoclean-a, svaki razblažen sa 2 ml fiziološkog rastvora.

Za decu između 2 i 6 godina: Polovina jednodoznog kontejnera, razblažen sa 1 ml fiziološkog rastvora, dva puta dnevno. Kontejner ima podeljak, koja odgovara polovini doze.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Rastvor treba primenjivati pomoću uređaja za raspršivanje – inhalator (samo sa inhalatorom sa piston kompresorom, a ne ultrazvučnim).

Način upotrebe:

Operite ruke pre upotrebe.

Presavijte jednodozni kontejner u oba smera i odvojite ga od trake na mestu gde je pričvršćen.

Pažljivo protresite jednodozni kontejner pre upotrebe.

Otvorite jednodozni kontejner odvrtanjem kapice.

Prespite naznačenu količinu rastvora umerenim pritiskom na zidove jednodoznog kontejnera u ampulu inhalatora.

Kada koristite polovinu doze, kontejner se može ponovo zatvoriti zavrtanjem kapice. Ponovo zatvoreni jednodozni kontejner treba čuvati na temperaturi između 2°C i 8°C (u frižideru), a preostalu količinu iskoristiti u roku od 24 sata nakon prvog otvaranja.

Ialoclean se može koristiti u bilo koje doba dana bez ikakvih vremenskih ograničenja. Trajanje upotrebe zavisi od razvoja simptoma. Ako je potrebno, proizvod se može koristiti u dužem periodu.

Za inhalaciju Ialoclean rastvora koristiti samo kompresorski inhalator. Ultrazvučni ili MESH inhalatori nisu odgovarajući za ovu svrhu.

Pakovanje: 

5 kontejnera po 2 ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).