• HUMANA MLEKO HN 300g, ZA ODOJČAD, DECU I ODRASLE

Humana HN je mlečna formula za osnovnu ili dodatnu ishranu u slučaju dijareja, kod odojčadi, dece i odraslih. Humana HN (HEILNAHRUNG = lekovita hrana) sadrži sve minerale, elemente u tragovima i vitamine u količinama koje odgovaraju potrebama osobe sa dijarejom i može se, nakon konsultacije sa lekarom, koristiti duži vremenski period kao ekskluzivna hrana za bebe.

PRIPREMA:
Humana HN je namenjena za potrebe ishrane kod: dijareja, celijakija, kao i drugih poremećaja u ishrani različite geneze za odojčad, decu i odrasle u okviru dijetetskog plana.
-  Obogaćena aktivnim sastojkom – prebiotikom koji pozitivno utiče na razvoj normalne crevne flore (bifidogeni efekat).
-  Za odojčad, decu i odrasle u okviru dijetetskog plana
-  U slučaju dijareje, celijakije i drugih poremećaja u ishrani
-  Sa niskim sadržajem laktoze – 1,5g u 100ml gotovog tečnog obroka
-  Sa bananom čija pektinska vlakna pozitivno utiču na normalizaciju stolice
-  Lako svarljiva
-  Za piće i jelo
-  Bez konzervanasa, veštačkih boja i aroma
-  Ne sadrži gluten
-  Neto masa: 300g - za pripremanje 2l mleka ili 16 obroka od 130ml

PRIPREMA:
Obratite pažnju na način pripreme mlečne formule na uputstvu za upotrebu. Nepravilna priprema ili čuvanje pripremljenog mleka u flašici u dužem vremenskom periodu, može uticati na zdravlje deteta, zbog mogućeg razvoja neželjenih bakterija. Hrana treba biti sveže pripremljena pre svakog obroka. Važno: obavezno ohladite sadržaj flašice do temperature pogodne za piće (37°C). Nemojte naknadno koristiti ostatke hrane.

Flašicu i cuclu treba temeljno oprati. Mlečne proizvode ne treba podgrevati u mikrotalasnoj pećnici. Nakon otvaranja proizvoda, kesicu dobro zatvorite, čuvajte je na suvom i hladnom mestu i sadržaj iskoristite u roku od 3 nedelje.

Kao hrana u flašici: Vodu prokuvati i ohladiti na oko 70°C odn. Humana vodu za bebe zagrejati na 70°C. Neophodnu količinu praha staviti u flašicu i usuti polovinu potrebne vode. Zatvorenu flašicu dobro protresti, dosuti ostatak vode i još jednom promućkati.

Kao kaša: Prokuvati vodu i ohladiti na oko 50°C odn. Humana vodu za bebe zagrejati na 50°C. Potrebnu količinu praha staviti u tanjir, dodati vodu i viljuškom mešati do željene gustine.

 

VAŽNE NAPOMENE:
Humana HN se može koristiti kao ekskluzivna hrana za odojčad ili kao dodatak ishrani za odojčad, decu i odrasle. Koristiti samo pod medicinskim nadzorom – u saradnji sa pedijatrom!

Humana HN nije za parenteralnu upotrebu.

Ne koristiti kod osetljivosti na kravlje mleko, kod alergije na proteine kravljeg mleka, galaktozemije, laktozne, fruktozne i saharozne malabsorpcije. U ovim slučajevima bi uz konsultaciju sa pedijatrom trebalo koristiti Humanu SL.

U slučaju glukozne intolerancije koristiti samo uz stalni nadzor metabolizma.

Ako dete ima povećani alergijski rizik onda ne treba koristiti Humanu HN već razblaženu hipoalergenu HA formulu.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

HUMANA MLEKO HN 300g, ZA ODOJČAD, DECU I ODRASLE

  • Brend: HUMANA
  • Šifra: BR-2382
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 499,00 din


Tagovi: humana, bebe, hrana, mleko, hn, odojcad, deca