Apotekaonline
Korpa

Helicobacter Health Care Test

Helicobacter Health Care Test
1,669.00 RSD
Pregleda: 19418

Opis proizvoda

Opšte informacije:

Bakterija Helicobacter Pylori ( H. Pylori ) uzrokuje stanja kao što su gastritis i čir na želucu. Još uvek ne postoji dostupna imunizacija protiv ove infekcije, koja se javlja i kod dece i kod odraslih. Ipak, upotreba adekvatnih lekova ( kao što su antibiotici ) može eliminisati ovu bakteriju.

Želudac i duodenum su zaštićeni od dejstva želudačne kiseline posebnim zaštitnim slojem. Ukoliko dođe do oštećenja ovog sloja, želudačna mukoza može biti oštećena, vodeći ka nastanku čira na želucu. Ovo se obično događa usled infekcije bakterijom H. Pylori, koja pored toga povećava i rizik od nastanka raka na želucu.

Zahvaljujući istraživanjima utvrđeno je da pola svetske populacije poseduje bakteriju H. Pylori u želucu, mada svaka infekcija ne proizvodi i simptome. U jednu ruku, obim prisutne infekcije je različit dok u drugu ruku , opšte zdravlje osobe i ishrana igraju veliku ulogu u napretku bolesti.

Koristeći ovaj test, infekcija sa bakterijom H. Pylori se može jednostavno i pouzdano detektovati. Sve što treba da uradite je da uzmete jednu kap svoje krvi i rezultat možete pročitati za nekoliko minuta. U mnogim slučajevima, infekcija bakterijom H. Pylori može vrlo uspešno da bude tretirana kombinacijom antibiotika i antacida. Jednom kada eliminišete bakteriju, simptomi gastritisa nestaju .

MOLIMO ZAPAMTITE:

Ukoliko ste već bili zaraženi bakterijom H. Pylori u prošlosti i infekcija je izlečena upotrebom antibiotika, ovaj test je moguće da bude pozitivan čak nakon više od godinu dana od završetka tretmana lekovima, iako infekcija više nije prisutna.

VAŽNO:

Uvek konsultujte svog lekara pre nego što napravite bilo kakvu medicinsku odluku. Delovi testa mogu biti bačeni u kućnu kantu za otpatke. Informacije o proizvodu: Ukoliko niste incirani bakterijom H. Pylori ne znači da ne možete da dobijete čir na želucu iz nekog drugog razloga. Ovaj test je vrlo precizan, netačan rezultat se može javiti u veoma retkim slučajevima. Ovo je imunološki test za otkrivanje antitela bakterije H. Pylori u krvi. Delovi testa koji su originalnog životinjskog porekla ( kao što su antitela ) su potencijalno infektivni materijal, ali ne predstavljaju rizik po zdravlje ukoliko se test koristi prema ovom uputstvu za upotrebu. Pripremljeni rastvor sadrži bezopasnu koncentraciju natrijum azida .

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.