Apotekaonline
Korpa

FOLNA KISELINA

FOLNA KISELINA
329.00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: MAX MEDICA
 • Šifra proizvoda: 20160377
Pregleda: 1679

Opis proizvoda

FOLNA KISELINA

Opis proizvoda:

Folna kiselina (Vitamin B9) je hidrosolubilan vitamin B grupe. Folna kiselina učestvuje u izgradnji ćelija i omogućava njihovu pravilnu deobu, kao i u sintezi DNK i proizvodnji neurotransmitera.
Koristi se za sprečavanje nastanka određenih anemija, koje nastaju usled niskog nivoa folata u krvi. Folna kiselina je izuzetno važna tokom trudnoće, jer pomaže normalan razvoj ploda.
 
INDIKACIJE
 • problemi sa snom i depresijom
 • prepručuje se tokom trudnoće jer pomaže normalan razvoj ploda
 • kao prevencija gubitka pamćenja,
 • kod mišićnih i nervnih bolova,
 • prevencija bolesti srca i moždanog udara,
 • preporučuje se kod osoba koje dugotrajno upotrebljavaju alkohol

Upotreba folne kiseline je naraočito značajna u periodu trudnoće i dojenja.  U tom periodu postoji povećena potreba za unosom vitamina B9 jer su količine ovog vitamina u organizmu smanjene.


Folna kiselina ima neverovatno vaćnu uluogu u razvitku nervnog sistema fetusa. Žene koje su trudne ili planiraju trudnoću trebalo bi da uzimaju dnevno dozu folne kiseline kako bi sprečile nastanka deformiteta fetusa, kao što je spina bifida, koja nastaje usled nepotpunog zatvaranja neuralne cevi.
Između 17. i 30. dana po začeću stvara se neuralna cev embriona, a zatim i zatvara. Od neuralne cevi nastaju kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa.
Upotrebom folne kiseline tokom trudnoće može se samnjiti rizik od poremećaja u zatvaranja neuralne cevi ploda za 50 do 70%.
 
SASTAV
 
Sadrži 100% prirodne ekstrakte  vrhunskog kvaliteta.
 
UPOTREBA
 
Preporučuje se 1 kapsula dnevno, u jutarnjim časovima.
 
NUTRITIVNA VREDNOST
 
 
Aktivna komponenta1 kapsula
(0,4 g)
100 g proizvodaPDU*
Folna kiselina400 µg0,1 g200%
Nutritivna vrednost1 kapsula100 g proizvoda
Proteini0,0089 g20,30 g
Ugljeni hidrati0,25 g56,22 g
Masti0,004 g0,88 g
Energetska vrednost5,94 kcal/1,42 kJ1350,5 kcal/322,78 kJ

 
NAPOMENA:

Proizvod nije zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili lečanje bilo koje bolesti.
 
UPOZORENJE:
Proizvod ne smeju da uzimaju osobe preosetljive (alergične) na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje, kao  i deca mlađa od 12 godina pre upotrebe trebalo bi da se konsultuju s lekarom. 
 
NAČIN ČUVANJA:

Čuvati zatvoreno u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperature od 15º – 25º stepeni C, van domašaja dece.
PAKOVANJE: 30 kapsula

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.