Apotekaonline
Korpa

Uz svaku narudžbinu na POKLON Grand Energy Shot 25ml.

Namenjen je: sportistima, studentima, rekreativcima, vozačima od 18 do 60 godina, svim aktivnim i radnim ljudima sklonim fizičkom ili mentalnom naporu.

FIBRO PREMIUM - DIMAGNESIUM MALAT

FIBRO PREMIUM - DIMAGNESIUM MALAT
2.590,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: 2016

Opis proizvoda

Fibro Premium - DiMagnesium Malat

 - Zaštićen patent Albion® -

Šta je DiMagnesium malat?

DiMagnezijum Malat je oblik magnezijuma, gde je magnezijum vezan za malat poznat kao so jabučne kiseline. Jabučna kiselina je organska kiselina koja se nalazi u prirodi i koju proizvode svi živi organizmi, uključujući i nas. Naše ćelije proizvode jabučnu kiselinu u obliku malata za ćelijsko disanje i proizvodnju energije.

Malat se koristi za transport vitalnih nutrijenata u i iz mitohondrija, koristeći ono što je poznato kao ‘malat prenosnik’. Unutar mitohondrija, ove hranljive materije se zatim razlažu da bi formirale ATP (adenozin trifosfat) - ENERGETSKI MOLEKUL.

Glavni doprinos Fibro Premiuma je u stvaranju energije, sinteze DNK i očuvanju našeg imunološkog sistema.

 

Fibro Premium - DiMagnezijum malat je oblik magnezijuma koji ima jednu od najvećih evidentiranih stopa apsorpcije 20% što ga čini jednim od najboljih oblika bioraspoloživih magnezijuma.

 

Prednost ovog oblika magnezijuma je što ne reaguje sa želudačnom kiselinom i ne uznemirava digestivni sistem kao što je to slučaj s drugim oblicima magnezijuma.

 

Malična ( jabučna ) kiselina lako prelazi krvno-moždanu barijeru i veže se za aluminijum u mozgu, sprečavajući neželjeno nakupljanje metala. 

Fibro Premium je odličan helator i zamenom aluminijuma sa magnezijumom eliminiše se aluminijum iz tela, a istovremeno magnezijum postaje dostupan neuronima.

Magnezijum je četvrti najbogatiji mineral u telu i neophodan je za dobro zdravlje. Otprilike 50% ukupnog telesnog magnezijuma se nalazi u kostima. Druga polovina se nalazi pretežno u ćelijama telesnih tkiva i organa. Samo 1% magnezijuma se nalazi u krvi i telo radi veoma naporno da bi nivo magnezijuma u ​​krvi bio konstantan.

Možda imate nedostatak magnezijuma ako imate bilo koji od ovih simptoma:

• Mišični grčevi ili trzanje

• Nesanica

• Razdražljivost

• Osetljivost na glasnu buku

• Anksioznost, depresija

• Autizam

• ADD

• Palpitacija ( preskakanje srca)

• Angina

• Zatvor

• Analni grčevi

• Glavobolja

• Migrene

• Fibromijalgija

• Hronični umor

• Astma

• Kamen u bubregu

• Dijabetes

• Gojaznost

• Osteoporoza

• Visok krvni pritisak

• PMS

• Menstrualni grčevi

• Razdražljiva bešika

• Sindrom iritabilnih creva

• Refluks

• Problemi s gutanjem

 

18 načina na koje će Fibro Premium - DiMagnezijum Malat poboljšati vaše zdravlje

1. Miran noćni san

Kod nedostatka magnezijuma, hormon melatonin – koji je odgovoran za regulaciju sna – ne obavlja svoju funkciju ispravno; i kao rezultat toga, možda nećete dobro spavati ili vam može trebati više vremena da zaspete. Upotreba magnezijum malata za spavanje može posebno pomoći ovom procesu, što se pokazalo u istraživanjima.

2. Optimalni integritet kostiju i zubno zdravlje

Magnezijum je neophodan za izgradnju koštanog tkiva i, takođe, poboljšanje apsorpcije kalcijuma. Nasuprot tome, ako apsorbujete previše ili premalo kalcijuma i magnezijuma zdravlje kostiju trpi. Mnoge studije su ukazale na ulogu magnezijuma u ​​održavanju zdravih kostiju, a neke studije su sa prilično obećavajućim rezultatima koji ukazuju na to da mogu biti korisni u prevenciji osteoporoze.

3. Snažni, dobro razvijeni mišići

Magnezijum pomaže organizmu da sintetiše poseban faktor rasta koji utiče na rast i razvoj mišićnih vlakana. U sportskim istraživanjima, otkriveno je da je magnezijum pomogao da se poboljšaju performanse sportista, što im je omogućilo da podnesu povećano opterećenje do ± 12 funti (5,5 kg)!

4. Sprečava grčeve

Nedovoljna količina magnezijuma u ​​vašoj ishrani će dovesti do povećanih grčeva, što Fibro Premium može da spreči.

5. Poboljšava proizvodnju energije

Poznato je da Magnezijum malat igra aktivnu ulogu u proizvodnji energije u mitohondrijima na ćelijskom nivou. Mitohondrije su kao baterije, pružaju čitavom telu energiu kroz svaku od naših ćelija pojedinačno. Ako ne unosimo dovoljno magnezijuma kroz ​​hranu, mitohondrije se bore za proizvodnju energije. Malat, s druge strane, može ubrzati proizvodnju energije.

6. Dobro raspoloženje – smanjenje depresije

Magnezijum je uključen u sintezu svih naših hormona, uključujući serotonin i dopamin koji su odgovorni da se osećamo dobro. Bez njih, bili bismo nesposobni da se osećamo srećno! Postoji i verovatna veza između nedostatka magnezijuma i depresije *, kao i promene ličnosti, apatije, promene raspoloženja i još mnogo toga. U studiji slučaja sprovedenoj na 126 odraslih osoba, dodatak magnezijuma pomogao je da se reši blaga do umerena depresija sa rezultatima nakon samo 2 nedelje. Iako nedostatak magnezijuma nije jedini uzrok depresije, dodatak magnezijuma je brz način da se isključi nedostatak magnezijuma.

7. Pomaže kod stresa

Magnezijum ima posebnu ulogu u održavanju stabilnosti nervnog sistema, što nam omogućava da izdržimo stres. Nedostatak magnezijuma u ​​organizmu može izazvati povišeni nivo stresa, anksioznost i umor; sve to može negativno uticati na vašu radnu sposobnost tokom dana. Kada posmatramo način na koji magnezijum reaguje sa naše telo, čini se da povećava neurotransmitere koji blokiraju stres, kao što je norepinefrin, i smanjuju one koji ga izazivaju, kao što su adrenalin i kortizol. Ove stresne hemikalije su takođe uključene u hronični stres i anksioznost. Štaviše, mnoga istraživanja sugerišu da magnezijum može biti efikasan u lečenju anksioznosti, jer pomaže u ublažavanju simptoma stresa.

8. Smanjuje inflamaciju

Magnezijum je potreban da bi se održao stabilan balans kalcijuma u ​​telu. Postoje istraživanja koja ukazuju na to da visoki nivo kalcijuma u ​​telu uzrokuje upalu, pri čemu bi magnezijum vratio ravnotežu tog odnosa. Nedostatak magnezijuma je takođe povezan sa upalom niskog stepena i može biti faktor rizika za nekoliko upalnih bolesti poput fibromijalgije i artritisa *.

Takođe magnezijum je potreban da bise proizveli antioksidanti kao što je glutation i apsorbovali hranljive sastojke poput vitamina C. Telesni i prehrambeni antioksidanti pomažu u smanjenju upale u organizmu i održavaju naš imunološki sistem jakim.

9. Podržava zdravlje i vitalnost kože

Pokazalo se da magnezijum direktno doprinosi zdravlju i izgledu kože u kliničkim ispitivanjima testiranja soli iz Mrtvog mora i gorke soli. Kupanje u ovim magnezijumovim solima je pokazalo da poboljšavaju hidrataciju kože, funkciju barijere kože i smanjuje suvu kožu.

Pored ovih prednosti, ovaj mineral može poboljšati stanje kože na mnoge druge načine:

Poboljšanjem kvaliteta sna, što će svakako poboljšati i vaše zdravlje i stanje kože. Naše telo odvodi toksine tokom dubokog sna i takođe koristi vreme za regeneraciju telesnih tkiva, kao što je koža. Magnezijum može regulisati nivo kortizola u telu, što bi u nekim slučajevima smanjilo težinu akni, jer se čini da kortizol direktno korelira sa formiranjem akni.

Proizvodnja antioksidanata u organizmu se ubrzava kada postoji povećana količina prisutnog magnezijuma, koji štiti od upale, oštećenja kože. Da biste iskoristili prednosti magnezijuma na kožu, možete koristiti još i sapun od magnezijuma ili koristiti gorku so za kupku. Ove metode lako pokrivaju kožu blagotvornim mineralom, šaljući ga direktno u krvotok.

10. Moguća promocija rasta kose

Ako imate dovoljno magnezijuma, to potencijalno može pomoći u vraćanju vitalnosti vaše kose jer je potrebno da sve vaše ćelije funkcionišu optimalno. Kada gledate žene u postmenopauzi, nedostatak magnezijuma i nekoliko drugih minerala u tragovima doprinosi gubitku kose. Budući da magnezijum igra tako veliku ulogu u ćelijskoj podeli, rastu, proizvodnji hormona i smanjenju upale, smatra se da je magnezijum u stanju da pomogne u rastu kose i zaštiti od gubitka kose. Međutim, samo konzumiranje magnezijuma nije dovoljno da promoviše rast kose.

11. Magnezijum poboljšava vaskularno zdravlje i zdravlje srca

Magnezijum je neophodan za funkcionisanje svih naših krvnih sudova i srca, uključujući električne impulse koji vode naše srce. Bez magnezijuma ne bismo mogli da regenerišemo vene i arterije. Nedostatak u njemu može dovesti do slabije funkcije srca i vaskularnih problema. Istraživanja su pokazala da dodatak magnezijuma može da pruži zaštitu od kardiovaskularnih bolesti, ateroskleroze, inflamacije, endotelne disfunkcije, agregacije trombocita i vaskularne kalcifikacije (otvrdnjavanje arterija). Takođe može poboljšati faktore rizika za srčane bolesti i probleme sa krvnim sudovima, kao što su metabolizam masti i glukoze, posebno kada se dodaje magnezijum zajedno sa zdravim načinom života i uravnoteženom ishranom. U višestrukim studijama, adekvatan unos magnezijuma bio je povezan sa 30% manjim rizikom za dobijanje kardiovaskularnih bolesti i 22% manjim rizikom od dobijanja ishemijske bolesti srca. Magnezijum nije jedini faktor koji igra ulogu u progresiji srčanih oboljenja i vaskularnih disfunkcija, ali za optimalno zdravlje, moramo osigurati da dobijamo odgovarajuće količine.

12. Magnezijum može stabilizovati krvni pritisak

Magnezijum opušta zidove krvnih sudova, što može pomoći u borbi protiv hipertenzije. U nekoliko istraživačkih studija, pomogao je u smanjenju krvnog pritiska kada su nivoi kalijuma, natrijuma i kalcijuma bili u ravnoteži. Oni sa hipertenzijom su povezani sa smanjenim nivoom telesnog magnezijuma i istraživanja takođe ukazuju na to da može povećati efikasnost antihipertenzivnih lekova.

13. Magnezjium, čistač toksina

Magnezijum stimuliše intestinalnu peristaltiku i omekšava stolicu gomilanjem vode u našem crevnom traktu, što ne samo da pomaže da se spreči zatvor, već i prirodno pomaže da se oslobodimo toksina.

14. Enzimska proizvodnja i funkcija

Magnezijum je potreban za normalnu funkciju enzima, koji su neophodni za brojne hemijske reakcije. Bez magnezijuma, naše telo ne bi moglo da sintetiše ni jedan enzim. Nedovoljni nivo magnezijuma će uticati na proizvodnju i funkciju enzima, što će imati dalekosežne efekte na sve hemijske procese u našem telu, uključujući metabolizam i proizvodnju hormona.

15. Poboljšava disanje i može pomoći kod astme

Magnezijum efikasno opušta bronhijalne mišiće i pomaže u regulaciji disanja. Nedostatak magnezijuma je povezan kod osoba koji imaju umerenu do tešku astmu, a uvođenj dodatka magnezijuma u ​​kombinaciji sa lečenjem pomaže se smanji upala i otvore disajni putevi kod odraslih i dece.

16. Kontroliše šećer u krvi i pomaže u sprečavanju dijabetesa

Kod zdravih pojedinaca, magnezijum igra veliku ulogu u metabolizmu šećera. Nedostatak magnezijuma je povezan sa dijabetesom, rezistencijom na insulin, nepravilnim nivoima šećera u krvi i metaboličkim sindromom. Kada je dodatak ovom mineralu u tragovima davan osobama sa dijabetesom i preddijabetesom, rezultati ukazuju na to da magnezijum kontroliše nivo šećera u krvi, podiže ‘dobar’ HDL holesterol, poboljšava faktore metabolizma i smanjuje osetljivost na insulin. Takođe postoji poznata veza između unosa magnezijuma i smanjene učestalosti dijabetesa tipa 2. Osim toga, magnezijum malat (ako je napravljen od L-jabučne kiseline) doprinosi razbijanju šećera u organizmu uklanjanjem proizvoda koji inhibiraju glikolizu ili razgradnju šećera.

17. Može poboljšati reproduktivno zdravlje

Magnezijum igra ključnu ulogu u ženskom reproduktivnom sistemu. Ako žena uspe da održi dobar nivo magnezijuma, ona može značajno da smanji neželjene simptome PMS-a, uključujući oticanje, glavobolje, razdražljivost, raspoloženje i umor. Trudnice su posebno osetljive na nedostatak magnezijuma. Da bi se osigurao uspešan period trudnoće, neophodno je da žena koja će uskoro biti majka ima zdrav nivo magnezijuma. Ovaj mineral je neophodan za potpuni rast i razvoj fetusa, sintezu proteina i izgradnju tkiva. Nedostatak magnezijuma može biti povezan i sa defektima pri rođenju.

18. Može sprečiti rizik od raka

U dugoročnom istraživanju koje je obuhvatilo 66.806 muškaraca i žena u dobi između 50 i 76 godina, testirano je da li je dodatak magnezijuma bio značajan u smanjenju rizika od raka pankreasa. Posle 6,8 godina, objavljeno je da je od svih 66.806 učesnika samo 151 razvilo rak pankreasa. Takođe je zabeleženo da se na svakih 100 mg magnezijuma, rizik od razvoja raka pankreasa smanjuje za 24%.

Izgleda da su i ovi rezultati nezavisni od starosti, pola, tipa tela ili upotrebe drugih farmaceutskih proizvoda. Iako se studija odnosi samo za procenu rizika od raka pankreasa *, sugeriše da suplementacija magnezijumom može pomoći da se spreči rizik od razvoja raka i otvara vrata za nova istraživanja u ovoj oblasti.

Testiranje nedostatka magnezijuma

Još jedna stvar koju treba primetiti kod magnezijuma je da se on često testira samo iz testa krvi. Međutim, samo 1% svih telesnih nivoa magnezijuma se nalazi u krvi u bilo kojoj datoj tački, a nivo magnezijuma se obično razlikuje od tkiva do tkiva. Drugim rečima, trebalo bi da testirate mišićno tkivo, koštano tkivo, spinalnu tečnost da biste dobili tačnu sliku o tome da li nekome nedostaje magnezijum ili ne.


Nedostatak magnezijuma može biti uzrokovan mnogim faktorima, evo najčešćih:
· Alkohol
· Prekomerno znojenje
· Izlaganje hemikalijama
· Dijareja
· Vruća klima
· Metaboličke bolesti
· Farmaceutski lekovi
· Fizički napor
· Trudnoća
· Stres
· Neuravnotežena ishrana
· Povraćanje

Životni stil i magnezijum

Vaša ishrana i način života mogu dramatično da utiču na vaše zdravlje. Evo nekih uobičajenih faktora koji sprečavaju telo da apsorbuje magnezijum:

o Alkohol
o Veštački začini
o Brza hran
o Aditivi u hrani i prerađena hrana
o Farmaceutski lekovi
o Stres
o Šećeri
Previše kafe ili kofeina

Pored toga, sve što proizvodi slobodne radikale u telu; kao što je stres i radijacija (čak i iz ViFi-ja, televizora, mobilnih telefona i kompjutera) takođe doprinosi subkliničkom nedostatku minerala; jer slobodni radikali uzrokuju da telo brže iskoristi svoje tragove minerala kako bi popravilo i zaštitilo od oštećenja od slobodnih radikala.

Da bi se izbegle neželjene posledice, važno je da se brinemo o sebi donoseći odluke o zdravom načinu života. Prvi korak je da jedete uravnoteženu ishranu, izbegavate prerađenu hranu i upravljate nivoima stresa. Drugi korak je usvajanje kvalitetnog magnezijumovog mineralnog dodatka; kako bi se osiguralo da svakodnevno dobijate adekvatnu količinu hranljivih materija.

Ko ne treba da uzima dimagnezijum malat ?

Suplementi magnezijuma nisu kontraindikovani za osobe koje imaju ozbiljne probleme sa bubrezima; kao što je otkazivanje bubrega. Kada bubrezi ne izlučuju magnezijum; to može dovesti do opasnog nakupljanja u telu i rezultirati toksičnošću.
Ako uzimate diuretike koji štede kalijum, izlučivanje magnezija će takođe biti smanjeno, stoga se ne preporučuje uzimanje dodatka.
Ostavite najmanje 2 sata razmaka između uzimanja dodatka magnezijuma i sljedećih lekova, ili magnezijum može ometati njihovu efikasnost:
· Antibiotici
· Bifosfonati
· Inhibitori protonske pumpe

 

Fibro Premium
Detalji o suplementu
Serviranje1/2 kašičice (1000 mg)
Serviranje po bočici: 60

Kalorijska vrednost na      100g 272kcal ; na 1g 2,72kcal
Energetska vrednost na     100g 204 (kj) ; na 1g 2,04 kj)
Šećer                                      0g 0%
Ugljeni hidrati na              100g 68g 52%
Proteini                                 0g 0%
Masti 0g                                0%
—————————————————————-
Jabučna kiselina              800 mg
Magnezijum                     200 mg
Izvor:  DiMagnesium malat; Zaštićen patent Albion® USA

Ostali sastojci :Nema

Opis proizvoda 

100% čist DiMagnezijum, Patent Albion® Visoko bioraspoloživ oblik malične kiseline sa magnezijumom

Neuporedive čistoće i kvaliteta
Garantovano čist bez aditiva i alergena
Pogodan za vegane i vegetarijance
Bez veštačkih boja i konzervansa

Nije GMO

 Bez laktoze, glutena, kvasca, soje
Registrovan u ministarstvu zdravlja pod brojem: 14606/2019
Proizvod se prodaje po težini a ne po volumenu
Predlog za upotrebu
1/2 kašičice (1 gram) jednom na dan uz vodu ili sok
ili kako vam je preporučio vaš lekar.
Nemojte prekoračiti preporučene doze.

Namena 

Dodatak ishrani za mišićni sistem.
Kod bolova u mišićima izazvanih sportskim aktivnostima ili stresom.
Lako iskoristljiv izvor energije.

Upozorenje

Navedene informacije nisu zamena za savet lekara.
Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i ženama koje doje.
Osobe osetljive na neki od sastojaka proizvoda ne treba da ga koriste.
Kod osetljivih osoba u retkim slučajevima preparat može izazvati diareju.
Čuvati dobro zatvoreno na hladnom i suvom mestu, ali ne u frižideru.
Ovaj dodatak nije zamena za raznovrsnu ishranu.
Čuvati van domašaja dece.

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).