Apotekaonline
Korpa

FERO - FAN SIRUP

FERO - FAN SIRUP
225.00 RSD
  • Lager: Artikla nema u proizvodnji
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: BR-22641
Pregleda: 1657

Opis proizvoda

DEJSTVO:
FERO-FAN® sirup sadrži gvožđe u organskom obliku (fero fumarat). Gvožđe je osnovni mineral, neophodan za život. Učestvuje u sintezi hemoglobina, koji transportuje kiseonik od pluća do svih ćelija u organizmu, zatim mioglobina, koji je rezerva kiseonika u skeletnim mišićima i mnogih važnih ćelijskih enzima. Takođe, gvožđe potpomaže rast i jača otpornost organizma. U periodu rasta i razvoja u trudnoći i tokom dojenja povećane su potrebe za gvožđem. Pored ovih stanja, glavni uzroci nedostatka gvožđa mogu biti hronična mala krvarenja iz organizma, nedovoljan unos kod odojčadi i male dece, kao i u slučaju poremećaja apsorpcije. Pre ispoljavanja znakova anemije javlja se postepeno iscrpljivanje zaliha gvožđa iz organizma. Prvi simptomi i znaci anemije zbog nedostatka gvožđa su: umor i osećaj slabosti, bledilo, glavobolja. Anemija zbog nedostatka gvožđa može dovesti do smanjenja telesne težine,zastoja u rastu i poremećaja razvoja. Anemične osobe su sklone raznim infekcijama zbog
smanjenja opšte odbrambene sposobnosti organizma.
FERO-FAN® sirup je namenjen deci za nadoknadu gvožđa u ishrani, a takođe mogu da ga uzimaju i odrasli, pre svega osobe koje hranom nedovoljno unose gvožđe (post, dijete, vegetarijanska ishrana...), žene u periodu menstrualnog ciklusa, trudnice.

NAČIN PRIMENE:
Deca: 1 kafena kašika (5 ml) jednom dnevno.
Žene: (18-50 godina)- 2 kafene kašike (10 ml) jednom dnevno.
Žene: (51-70 godina) i muškarci (14-70 godina)- 1 kafena kašika (5 ml) jednom dnevno.
Trudnice: 1 supena kašika (15 ml) jednom dnevno.

Pre upotrebe sirup obavezno promućkati!
FERO-FAN® sirup je najbolje uzeti između obroka, na prazan stomak, ali u slučaju stomačnih tegoba (muka, proliv, povraćanje, zatvor) mora se uzimati sa hranom. Da bi se izbeglo bojenje zuba, nakon uzimanja sirupa popiti čašu vode ili voćnog soka.

NAČIN ČUVANJA:
Čuvati na temperaturi do 25°C u dobro zatvorenoj bočici.
Posle prvog otvaranja sirup se može koristiti 15 dana.
Čuvati van domašaja dece.

ROK UPOTREBE:
18 meseci.

Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

PAKOVANJE: 100ml
 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.