• OLIGOGAL Cr KAPSULE

Dodatak ishrani- Dodatni izvor hroma

Sastojak  

1 kapsula

100 g

%PDU*

Hrom

(hrom(III)-hlorid)

50 μg

29762 μg

125

 *PDU- preporučen dnevni unos

Ostali sastojci: želatin; kukuruzni skrob; sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; stabilizator: polivinilpirolidon; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, koloidni silicijum-dioksid; boje: E 171, E 132 i E 104.

Nutritivna i energetska vrednost

1 kapsula

100 g

Proteini

0,048 g

28,57 g

Ugljeni hidrati

0,024 g

14,29 g

Masti

0 g

0 g

Energetska vrednost

1,2 kJ/0,3 kcal

729 kJ/171 kcal


Dejstvo:
Hrom je esencijalni mineral, koji spada u mikroelemente jer se u organizmu nalazi u maloj količini i neophodan je za normalno funkcionisanje čovekovog organizma.

Hrom stimuliše aktivnost enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, holesterola i proteina. Najznačajnija uloga hroma je u poboljšanju dejstva insulina (povećava se broj i osetljivost insulinskih receptora) i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Aktivni oblik trovalentnog hroma u čovekovom organizmu koji ima značajnu ulogu u regualciji nivoa glukoze u krvi je složeni organski kompleks – GTF (Glucose Tolerance Factor- faktor tolerancije na glukozu). Pored trovalentnog hroma, u sastav faktora tolerancije na glukozu ulaze vitamin B3 i glutation.

Istraživanja pokazuju da hrom može da povećava nivo HDL (dobrog) holesterola uz moguće smanjenje sadržaja ukupnog holesterola i rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Hrom ispoljava i povoljan uticaj na smanjenje telesne težine i povećanje mišićne mase.

Oligogal® Cr kapsule se preporučuju:

 •     dijabetičarima u cilju povećanja efikasnosti insulina i sniženju povišenog nivoa šećera u krvi
 •     osobama sa povećanim rizikom za nastanak dijabetesa (smanjena tolerancija na glukozu, gojaznost, visok krvni pritisak, povećan nivo masnoća u krvi).
 •     gojaznim osobama u cilju poboljšanja podnošljivosti na glukozu, smanjenja telesne mase i regulisanja nivoa holesterola,
 •     sportistima u cilju povećanja mišićne mase i snage, obnavljanja rezervi energije u mišićima i boljeg „sagorevanja” masnih naslaga,
 •     srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle srčanog infarkta kada se javlja nedostatak hroma,
 •     osobama koje se nepravilno hrane u cilju održavanja normalnog sadržaja hroma u organizmu i sprečavanja  poremećaja izazvanih njegovim nedostatkom.

Način primene:
Dijabetičari i potencijalni dijabetičari: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 2 kapsule, pre jela.

Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje, često 8 nedelja, a najčešće više od 8 nedelja zavisno od stanja glikoregulacije, odnosno rezistencije na insulin. Doza održavanja je 2 kapsule dnevno.

Gojazne osobe, sportisti, srčani bolesnici i osobe sa neodgovarajućom ishranom: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 1 kapsula, pre jela.

Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje. Može se uzimati u dužem periodu.

Napomena:
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenja:
Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Oligogal® Cr  kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.

Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju.
Čuvati van domašaja dece.

Rok upotrebe:
3 godine.
Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

OLIGOGAL Cr KAPSULE

 • Brend: GALENIKA
 • Šifra: BR-2686
 • Raspoloživost: Na lageru
 • 396,00 din
 • 265,00 din


Tagovi: oligogal, cr, vitup, nedostatak, u, ishrani, enzimi, metabolizam, hidrati, ugljeni, holesterol, srce, oboljenja, kardiovaskularna