• ARONIJA

ARONIJA 100% PRIRODAN SOK

 
Opis proizvoda:
Aronija sadrži najviše antioksidanasa među 277 vrsta namirnica koje koristi čovek, uključujući i drugo jagodičasto voće, bobice, citruse, povrće, žitarice i začine.
Zreli plodovi aronije sadrže veliku količinu biofenola, flavonoida, antocijanina, veliku količinu karotina, minerale, kalijum, kalcijum, gvožđa, mangan, molibden, jod, fosfor i vitamine (A, C, P, B2, B6, B9, vitamin E) tanine, celulozu, pektine.
 
INDIKACIJE
Aronija sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Takođe, snižava krvni pritisak i holesterol te podstiče proizvodnju dobrog holesterola.
 
Aronija stimuliše rad jetre, pomaže kod kamena u žuči, čisti jetru od masnoće, regeneriše jetru kod teških oboljenja.
 
Blagotvorno deluje na probavni sistem, jer smiruje grčeve i bolove u crevima, smanjuje upalu sluznice creva i zaustavlja dijareju.
 
Aronija se može pronaći u mnogim proizvodima za mršavljenje jer pomaže u održavanju idealne telesne težine.
 
SASTAV
 
100% sok od ploda aronije vrhunskog kvaliteta.
 
UPOTREBA
Preventivno: Jednu malu čašicu (0,3 dl) popiti ujutru pola sata pre doručka.
 
Oboleli: Jednu malu čašicu (0,3 dl) dva puta dnevno pre jela.
 
Pre upotrebe pormućkati. Nakon otvaranja upotrebiti u roku od 15 dana.
 
NUTRITIVNA VREDNOST
Zbog toga što spada u najjače antioksidanse i zato što je bogata vitaminima B, C i E aronija deluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno. U mnogim naučnim studijama je dokazano da ukupan antocijanin (najbolji antioksidans) sadržaj u aroniji iznosi 1480 mg na 100 gr svežeg ploda i 664 mg proantocijanidina, što je veoma visoka koncentracija. Antocijanin jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje. Aronija blagotvorno deluje na rad celokupnog organizma.
 
 
NAPOMENA:
Proizvod nije zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili lečanje bilo koje bolesti.
 
UPOZORENJE:

Proizvod ne smeju da uzimaju osobe preosetljive (alergične) na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje  i deca mlađa od 12 godina pre upotrebe treba da konsultuju lekara. 
 
NAČIN ČUVANJA:

Čuvati zatvoreno u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage, na hladnom mestu.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

ARONIJA

  • Brend: MAX MEDICA
  • Šifra: 20160371
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.254,00 din