• NO-DOL KOLAGEN TABLETE DUO PACK

NO-DOL KOLAGEN TABLETE DUO PACK

Opis proizvoda:

NODOL® KOLAGEN je dijetetski suplement inovativne formulacije sa kolagenom, kurkumom, hijaluronskom kiselinom, hondroitin-sulfatom i vitaminom C. 
 
Namenjen je profesionalnim sportistima i rekreativcima, ali i svim osobama koje imaju problem sa povredama i bolnim zglobovima i mišićima. Korisna je njegova upotreba u prevenciji povreda i zaštiti zglobova i ligamenata kada ste izloženi većem opterećenju. NODOL® KOLAGEN takođe ubrzava oporavak tkiva kod povreda zglobova, mišića i tetiva.
 
 
 
- Povećava otpornost muskulo-skeletnog sistema
 
- Skraćuje period oporavka mišića nakon fizičke aktivnosti
 
- Ublažava bolove u zglobovima nastale usled preopterećenja
 
- Ubrzava zarastanje preloma kosti i oporavak kod povreda ligamenata, mišića ili tkiva.
 
 
 
Kolagen je strukturni protein koji ulazi u sastav 25% svih proteina u organizmu, osnovna je komponenta vlakana vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba.
 
Neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Starenjem, organizam gubi kolagen.
 
Preporučuje se za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata, za obnavljanje hrskavice, za povećanje elastičnosti krvnih sudova i za zdravlje kože, kose i noktiju.
 
Ekstrakt kurkume – brojna istraživanja ukazuju na antioksidativno, protivupalno, antivirusno i antibakterijsko delovanje kurkumina. Povećava pokretjivost zglobova i povoljno utiče na stanje zglobova i kostiju. Kliničke studije pokazuju da kurkuma ima izrazito protivupalno dejstvo i da u kratkom vremenskom periodu dovodi do ublažavanja bolova. Ona kontroliše sintezu medijatora bola i zapaljenske reakcije (kao što su interleukin 6, interleukin 1 beta, tumor nekrozis faktor alfa) inhibirajući aktivnost enzima Cox-2.
 
Hondroitin-sulfat – neophodan je za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Prisustvo sulfatnih grupa omogućava rezistenciju hrskavice na pritisak.
 
Vitamin C je najvažni hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku i nakon vežbanja i intenzivne fizićke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost.
 
Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima i neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline postepeno se smanjuje što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, hrskavica postaje dehidrirana i kruta zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Slično je i kod osteoartritisa, kada hrskavica i druge zglobne strukture počinju da propadaju, a upalni proces u zglobovima dovodi do smanjene proizvodnje hijaluronske kiseline, što za posledicu ima smanjeno podmazivanje zglobova.
 
Upotreba: uzimati jednom do dva puta dnevno po 1 tabletu posle jela
 
Sastav 2 tablete:

Kolagen hidrolizat (tip II) .......................................................... 770 mg

Kurkuma (Curcuma longa) suvi ekstrakt rizoma  4/1............ 300 mg

Hondroitin sulfat ....................................................................... 168 mg

Vitamin C ...................................................................................... 24 mg

Hijaluronska kiselina ................................................................... 20 mg

Pakovanje: 2x45 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NO-DOL KOLAGEN TABLETE DUO PACK

  • Brend: ESI
  • Šifra: 20161195
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 2.790,00 din


Tagovi: nodol, no, dol, collagen, kolagen, tablete, zglobovi, kicma, saka, kolena, sportske, povrede, ligamenti, tetive