• GINKO 40

GINKO 40

Opis proizvoda:

Ginko 40 poboljšava cirkulaciju i koncentraciju
Poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, smanjuje depresiju i bolove uzrokovane migrenom.
Poželjno je koristiti ga ako postoje problemi sa jetrom ili bubrezima, raznim upalama, impotencijom. Pospešuje iskorišćavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare. Pošto ima opšti učinak na cirkulaciju, korišćenje ginka smanjuje neugodnosti vezane za proces starenja, povećava radne sposobnosti, ubrzava zarastanje rana i olakšava oporavak od upale vena.
Pri dugotrajnom prekoračenju preporučene dnevne doze kao sporedni efekti mogu se javiti anskioznost, nesanica, mučnina, dijareja i dermatitis.
 
INDIKACIJE
 • Loša cirkulacija ruku, glave i nogu,
 • Vrtoglavica i zujanje u ušima,
 • Problemi sa koncentracijom i pamćenjem,
 • Problemi sa vidom uzrokovani dijabetesom
 • Tegobe uzrokovane menopauzom
 • Tegobe kod astme, alergija, Alchajmerove bolesti i bolesti srca
 • Povišen ili snižen krvni pritisak

 
SASTAV
 
Suvi ekstrakt lista ginka (Ginkgo bilobae folium extractum siccum) sa 24% ginkoflavonglikozida.
 
UPOTREBA
 
2 kapsule dnevno u toku jela uz dosta tečnosti.
 
NUTRITIVNA VREDNOST

 

Aktivna komponenta 100 g proizvoda 2 kapsule (1,12g)
Ginko biloba (24% ginkoflavonglikoza) 17,7 g 80 mg
Nutritivna vrednost 100 g proizvoda 1 kapsula (0,56g)
Proteini 1,2 g 0,01 g
Ugljni hidrati 96,3 g 0,54 g
Masti 0,9 g < 0,01 g
Energetska vrednost 398,1 kcal (1672,0 kJ) 2,22 kcal (9,32 kJ)

*Od ostalih sastojaka u proizvodnji korišćena je laktoza, a od aditiva sredstvo protiv zgrudvavanja (mirkokristalna celuloza)
 
UPOZORENJE:

Proizvod ne smeju da uzimaju osobe preosetljive (alergične) na neki od sastojaka. Deca, trudnice i dojilje ne bitrebalo da koriste preparate na bazi ginka, jer ne postoji dovoljno dokaza o bezbednosti korišćenja proizvoda na bazi ginka u ovim populacionim grupama. Istovremeno korišćenje proizvoda na bazi ginka i antikoagulativnih lekova (varfarin), antiagregacijskih i nesteroidnihantiinflamatornih lekova može povećati rizik od krvarenja. Osobe koje čekaju neki operativni zahvat, ne treba da koriste ginko.
 
NAČIN ČUVANJA:
Čuvati zatvoreno u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperature od 15º – 25º stepeni C, van domašaja dece.
 
NAPOMENA:
Ginko 40 uglavnom se vrlo dobro podnosi. Vrlo retko pri uzimanju mogu se javiti teskoće u varenju, glavobolja ili kofoa alergija. U slučaju pojave ovih simptoma potrebno je obratiti se lekaru. Osobe koje koriste antidepresive se obavezno moraju konsultovati sa lekarom preuzimanja preparata, jer aktivne komponente ova dva preparata u kombinaciji mogu izazvati različite nus pojave.
Proizvod nije zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili lečenje bilo koje bolesti.
PAKOVANJE: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

GINKO 40

 • Brend: MAX MEDICA
 • Šifra: 20160379
 • Raspoloživost: Na lageru
 • 342,00 din


Tagovi: max, medica, ginko, 40, cirkulacija, koncentracija, memorija, depresija, migrena, jetra, bubrezi, upale, impotencija, dijabetes, rane, zarastanje, vene, menopauza, astma, vrtoglavica