Meni
Korpa

DIGITALNA VAGA BF 214

DIGITALNA VAGA BF 214
DIGITALNA VAGA BF 214
6.600,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 20160573
7 prodaja
14407 pregleda

Telesna masnoća ima nisku električnu provodljivost Uređaj BF214 meri procenat masnoće u telu metodom bioelektrične impedanse (BI).

Mišići, krvni sudovi i kosti su tkiva sa velikim sadržajem vode koja dobro provodi elektricitet. Telesna masnoća je tkivo sa slabom električnom provodljivošću.

Uređaj BF214 kroz vaše telo propušta izuzetno slabu električnu struju frekvencije 50 kHz i jačine manje od 500 μA da bi utvrdio količinu masnog tkiva.

Ova slaba električna struja se ne oseća prilikom upotrebe uređaja BF214. Da bi vaga odredila sastav tela, ona koristi električnu impedansu, koja zajedno sa podacima o vašoj visini, masi, godinama života i polu daje rezultate na osnovu OMRON-ovih podataka o sastavu tela.

Preporučeno vreme merenja Tokom dana, voda u vašem telu se postepeno premešta u donje ekstremitete. Iz ovog razloga se često dešava da noge i zglobovi nateknu uveče ili noću. Odnos količine vode u gornjem i donjem delu tela je različit ujutru i uveče, što znači da će i električna impedansa tela varirati. Ako znate u koje doba dana se menjaju procenti masnoće u u vašem telu, to će vam pomoći da dobijete precizne podatke o promeni količine ukupnog masnog tkiva. Preporučeno je da se uređaj koristi u istom okruženju i dnevnim okolnostima. Preporučujemo da merenja uvek vršite ujutru, kada ustanete iz kreveta, i sa praznom bešikom.

Izbegavajte merenje pod sledećim uslovima:

- Odmah nakon napornog vežbanja, posle kupanja ili boravka u sauni.

- Posle konzumiranja alkohola ili velike količine vode, posle jela (oko 2 sata)

Ako se merenje vrši pod ovim uslovima, dobijeni rezultat sastava tela se može značajno razlikovati od stvarnog usled promene sadržaja vode u telu.

Šta je ITM (indeks telesne mase)? ITM koristi sledeći jednostavnu formulu za određivanje odnosa mase i visine osobe. ITM = masa (kg) / visina (m) / visina (m) ili ITM = masa (lb) / visina (in) / visina (in) × 703 Uređaj OMRON BF214 koristi informacije o visini sačuvane u vašem ličnom profilu ili unete prilikom upotrebe režima rada „Guest“ (Gost) da bi izračunao vaš ITM.

Šta je procenat telesne masnoće? Procenat telesne masnoće predstavlja odnos mase masnog tkiva i ukupne mase tela izražen u procentima: procenat telesne masnoće (%) = {Masa masnog tkiva (kg) / Masa tela (kg)} × 100

Šta su skeletni mišići? Skeletni mišići se mogu uvećati vežbanjem ili drugim aktivnostima. Povećanje udela skeletnih mišića znači da telo može lakše da troši energiju, što znači da neće doći do nagomilavanja masti, što omogućava vođenje zdravijeg života.

Razlog zašto se izračunati rezultati mogu razlikovati od stvarnog sastava tela. Sastav tela izračunat ovim uređajem se može značajno razlikovati od stvarnog sastava tela u sledećim situacijama: Starije osobe (iznad 81 godine) / Osobe sa povišenom telesnom temperaturom / Bodibilderi ili profesionalni sportisti / Pacijenti na dijalizi / Pacijenti sa osteoporozom koji imaju vrlo nisku gustinu kostiju / Trudnice /

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.