Apotekaonline
Korpa

DIGITALNA VAGA BF 214

DIGITALNA VAGA BF 214
6,599.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: OMRON
  • Šifra proizvoda: 20160573
Pregleda: 2445

Opis proizvoda

Telesna masnoća ima nisku električnu provodljivost Uređaj BF214 meri procenat masnoće u telu metodom bioelektrične impedanse (BI).

Mišići, krvni sudovi i kosti su tkiva sa velikim sadržajem vode koja dobro provodi elektricitet. Telesna masnoća je tkivo sa slabom električnom provodljivošću.

Uređaj BF214 kroz vaše telo propušta izuzetno slabu električnu struju frekvencije 50 kHz i jačine manje od 500 μA da bi utvrdio količinu masnog tkiva.

Ova slaba električna struja se ne oseća prilikom upotrebe uređaja BF214. Da bi vaga odredila sastav tela, ona koristi električnu impedansu, koja zajedno sa podacima o vašoj visini, masi, godinama života i polu daje rezultate na osnovu OMRON-ovih podataka o sastavu tela.

Preporučeno vreme merenja Tokom dana, voda u vašem telu se postepeno premešta u donje ekstremitete. Iz ovog razloga se često dešava da noge i zglobovi nateknu uveče ili noću. Odnos količine vode u gornjem i donjem delu tela je različit ujutru i uveče, što znači da će i električna impedansa tela varirati. Ako znate u koje doba dana se menjaju procenti masnoće u u vašem telu, to će vam pomoći da dobijete precizne podatke o promeni količine ukupnog masnog tkiva. Preporučeno je da se uređaj koristi u istom okruženju i dnevnim okolnostima. Preporučujemo da merenja uvek vršite ujutru, kada ustanete iz kreveta, i sa praznom bešikom.

Izbegavajte merenje pod sledećim uslovima:

- Odmah nakon napornog vežbanja, posle kupanja ili boravka u sauni.

- Posle konzumiranja alkohola ili velike količine vode, posle jela (oko 2 sata)

Ako se merenje vrši pod ovim uslovima, dobijeni rezultat sastava tela se može značajno razlikovati od stvarnog usled promene sadržaja vode u telu.

Šta je ITM (indeks telesne mase)? ITM koristi sledeći jednostavnu formulu za određivanje odnosa mase i visine osobe. ITM = masa (kg) / visina (m) / visina (m) ili ITM = masa (lb) / visina (in) / visina (in) × 703 Uređaj OMRON BF214 koristi informacije o visini sačuvane u vašem ličnom profilu ili unete prilikom upotrebe režima rada „Guest“ (Gost) da bi izračunao vaš ITM.

Šta je procenat telesne masnoće? Procenat telesne masnoće predstavlja odnos mase masnog tkiva i ukupne mase tela izražen u procentima: procenat telesne masnoće (%) = {Masa masnog tkiva (kg) / Masa tela (kg)} × 100

Šta su skeletni mišići? Skeletni mišići se mogu uvećati vežbanjem ili drugim aktivnostima. Povećanje udela skeletnih mišića znači da telo može lakše da troši energiju, što znači da neće doći do nagomilavanja masti, što omogućava vođenje zdravijeg života.

Razlog zašto se izračunati rezultati mogu razlikovati od stvarnog sastava tela. Sastav tela izračunat ovim uređajem se može značajno razlikovati od stvarnog sastava tela u sledećim situacijama: Starije osobe (iznad 81 godine) / Osobe sa povišenom telesnom temperaturom / Bodibilderi ili profesionalni sportisti / Pacijenti na dijalizi / Pacijenti sa osteoporozom koji imaju vrlo nisku gustinu kostiju / Trudnice /

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.