• ČERNIKA FORTE TABLETE

"ČERNIKA-FORTE" je kompleksno jedinjenje esencijalnih elemenata koji su najznačajniji i najbitniji za nutritivnu podržku funkcionalne aktivnosti organa vida i doprinose sniženju rizika od očnih oboljenja.
Biološki aktivne materije borovnice (antocijani, organske kiseline, karotini, pektinske materije, mikroelementi) koje deluju u kompleksu sa vitaminima grupe B, C, P i cinkom:

  • čuvaju oči od umora, nadražaja i slabljenja vida;
  • poboljšavaju adaptaciju vida u tami;
  • učvršćuju zidove krvnih sudova,uključujući i očno dno;
  • imaju pozitivan efekat kod stanja vitaminskog deficita i njime prouzrokovanih oštećenja.

Doziranje:
Deca od 3 do 7 godina po jednu tabletu 2 puta dnevno, deca od 7 do 12 godina po jednu tabletu 3 puta dnevno, odrasli i deca preko 12 godina po 2 tablete 2 puta dnevno za vreme obroka.
Može da se koristi duže vreme (2-4 meseca). Dozvoljena je 10-dnevna pauza.

Kontraindikacije:
Individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Čuvati na temperaturi do 25°C.

BAD "ČERNIKA-FORTE" se proizvodi: sa sadržajem šećera u sastavu - 0,35g u 4 tablete; sa sadržajem fruktoze u sastavu - 0,30g u 4 tablete (za one kojima je zabranjen šećer).

Pošto su tablete "ČERNIKA-FORTE" proizvedene od prirodnih sirovina, moguće je da se njihova boja razlikuje u zavisnosti od klimatskih uslova, sezone, mesta izrastanja i vremena sakupljanja plodova, pri tome, proizvodač garantuje kvalitet i biološku aktivnost preparata.
Farmaceutska kompanija "Evalar” zahvaljuje Vam na poverenju, želi sigurnost u dostizanju postavljenih ciljeva i garantuje visok kvalitet i bezopasnost svojih proizvoda.

Informacija o aktivnim sastojcima i njihovim svojstvima:
Antocijani borovnice doprinose regeneraciji foto-osetljivog pigmenta mrežnjače, povećavajući njenu osetljivost na promene intenziteta svetla poboljšavajući noćni vid pri sniženom osvetljenju. Aktivne materije borovnice poboljšavaju elastičnost čelijskih membrana i pomažu povećanju priliva krvi u rožnjaču oka.
Biološki aktivne materije borovnice i vitamin C sa bioflavonoidom učvršćuju vaskularni zid, umanjujući rizik od izliva krvi, stimulišu cirkulaciju krvi u organima vida, normalizuju očni pritisak i imaju izražena antioksidantna svojstva, odnosno sprečavaju povredu očnog tkiva slobodnim radikalima. Osim toga, imaju protivomikrobni efekat i doprinose zalečenju povreda.
Kompleks vitamina grupe B6 je neophodan za održavanje normalno unutar ćelijskog metabolizma očnog tkiva. Vitamin B povećava radnu sposobnost organa vida; crvenilo očiju (hiperemija), osećaj pečenja u očima i očnim kapcima se pojavljuje usled nedostatka vitamina B6 (riboflavina): napetost i grčenje usled nedostatka vitamina B6 (pirodiksina). Riboflavin smanjuje umor očiju, nedostatak istog često vezuju sa kataraktom.
Cink je jedan od mikroelemenata - neorganskih elemenata koji se nalaze u organizmu i čine manje od 0,01% mase tela. Organizam odraslog čoveka sadrži oko 2 g cinka. Nalazi se u raznim organima i tkivima i igra važnu ulogu u fiziološkim procesima. Skuplja se u jetri, prostati, rožnjači oka. Cink štiti oči od povreda izazvanih jakim svetlom, učestvuje u reakcijama antioksidacije, održava normalan nivo vitamina A u krvi. Nedostatak cinka povezuje se sa abrazijom rožnjače, razvojem retrobulbarnog neuritisa. btefaritisa, sniženjem osetljivosti na boje, obrazovanjem katarakte. Dopunski unos cinka može da pomogne kod pogoršanja vida.

Pakovanje: 50 tableta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

ČERNIKA FORTE TABLETE

  • Brend: OAO "EVALAR"
  • Šifra: BR-3062
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 975,00 din


Tagovi: cernika, forte, oci, vid, oboljenja, ocna, krvni, sudovi