Meni
Korpa

CENTRUM JUNIOR TABLETE ZA ŽVAKANJE

CENTRUM JUNIOR TABLETE ZA ŽVAKANJE
CENTRUM JUNIOR TABLETE ZA ŽVAKANJE
1.069,50 RSD
Kupovina: 14
Pregleda: 27

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Vitamini i minerali već i za decu?
Dovoljan unos vitamina i minerala je od najveće važnosti upravo u periodu rasta i razvoja dece. Ali, kod pojačanih fizičkih i mentalnih napora povećana je i potreba za vitaminima. Stoga je odgovarajući unos ovih vitalnih supstanci važan preduslov za rast, razvoj i zdravlje naše dece. Međutim, roditelji nisu uvek u situaciji da obezbede uravnoteženu ishranu svojoj deci.

"Ja ovo ne volim da jedem"...

Mnoga deca su probirljiva kada je hrana u pitanju i često ne vole da jedu voće i povrće. Pizza, čips, hamburger i slatkiši radije se jedu nego dobro uravnotežena hrana. Naša prezaposlenost dodatno otežava pokušaj da ishrana naše dece bude zdrava i uravnotežena. Brza hrana, obroci iz kantine, nepravilna i neuravnotežena ishrana ne sadrži neophodnu količinu hranljivih materija. Način spremanja hrane (termička obrada, dugo kuvanje, itd.) ili dugo skladištenje može takođe dovesti do gubitka vitamina.

Deca nisu male odrasle osobe...

...zbog toga su Centrum Junior tablete za žvakanje naročito prilagođene potrebama dece starije od četiri godine za vitaminima i mineralima.

Centrum Junior tablete ne mogu zameniti zdravu i dobru uravnoteženu ishranu. Ipak, samo jedna Centrum Junior tableta za žvakanje dnevno značajno doprinosi podmirivanju detetovih potreba za vitaminima i mineralima. Sastav Centrum Junior-a razvijen je na naučnoj osnovi.

Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 18 vitamina i minerala koji su neophodni za zdravu ishranu.
Neke materije, kao što su vitamin C i E, kao i mineral selen, pored toga što imaju specifične funkcije u organizmu, deluju i kao antioksidansi koji štite organizam od agresivnih molekula, tzv. slobodnih radikala. Slobodni radikali uglavnom deluju na organizam iz spoljne sredine; njihove povećane koncentracije posledica su aerozagađenja, izduvnih gasova, smoga i UV zračenja.

Međutim oni mogu nastati i u samom organizmu usled svakodnevnog stresa, na primer stresa zbog škole. Zaštitni vitamini (antioksidansi) su zato posebno bitni za održavanje otpornosti organizma uz istovremeno omogućavaju normalnog funkcionisanja organizma.

Kako se čuva Centrum Junior?
Vitamini su osetljivi na svetlost, vazduh, toplotu i vlagu. Zbog toga, Centrum Junior tablete za žvakanje treba čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi do 25C. Ne čuvati u frižideru ili kupatilu. Čvrsto zatvorite poklopac nakon upotrebe. Čuvati van domašaja i vidokruga dece.

Preporučena doza:
deca od 4-12 godina: 1 tabčeta za žvakanje dnevno. Tablete za žvakanje imaju ukus maline sa limunom. Ne premašivati preporučenu dozu! Ovaj proizvod je namenjen samo za primenu kod dece.
Ako ste trudni obratite se svom lekaru pre uzimanja proizvoda Centrum, zato što ovaj proizvod sadrži vitamin A.
Raznovrsna i uravnotežena ishrana kao i zdrav način života su važni i dijetski suplementi nisu za raznovrsnu ishranu.

Centrum Junior ne sadrži veštačke boje, ni glutein. Sadrži aspartam, izvor fenilanina, Ksilitol u velikim dozama može imati laksativni efekat.

Centrum Junior dodatak ishrani sa vitaminima i mineralima za decu od 4-12 godina starosti, sa zaslađivačima.

Doprinosi zdravlju

Upotpunjuje nedostatke u ishrani
Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 18 vitamina i minerala koji su neophodni sastojci zdrave ishrane te tako pomažu održavanju zdravog organizma. Vitamini B- grupe i biotin su potrebni za metabolizam energije, folna kiselina za zdrav kardiovaskularni sistem, a vitamin A za zdrav vid.

Imunitet
Zdrav imunološki sistem u današnje vreme je važniji nego ikad. Pravilno funkcionisanje imunološkog sistema zavisi od mnogo mikro-i makronutrijenata. Vitamini C, A i B6 kao i minerali poput gvožđa, selena i cinka, najviše doprinose zdravljau imunološkog sistema.

Zdrav um i živci
Važnost mentalnog zdravlja nemerljiva je i ima ključnu ulogu tokom života. Vitamini B12 i C, kao i niacin potrebni su za normalne mentalne funkcije i pomažu održavanju zdravlja celog nervnog sistema. Gvožđe  je neophodno za kognitivne funkcije.

Zdravi zubi i kosti
Različiti minerali čine sastavni deo naših kostiju i zuba. Međutim, mikronutrijenti, kao što su minerali mangan i cink, kao i vitamini A, D, i C takođe su neophodni za zdrave zube i jake kosti

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.