Apotekaonline
Korpa

CALIVITA PROBIO BALANCE

CALIVITA PROBIO BALANCE
3,363.00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: CALIVITA
 • Šifra proizvoda: CV0280
Pregleda: 1022

Opis proizvoda

CALIVITA PROBIO BALANCE

Opis proizvoda:

 • jedan od najčešćih štetnih faktora je terapija antibioticima, jer pod delovanjem antibiotika pored štetnih mikroorganizama stradaju i korisni
 • pušenje
 • pojačan stres
 • unos prejako začinjene i masne hrane
 • prekomerno konzumiranje alkohola
 • kontakt sa nepoznatim skupinama bakterija, npr. za vreme putovanja
 • ostala stanja praćena prolivom
 • prirodna dopuna hrani za jačanje imuniteta

Proizvod je u obliku tableta za žvakanje, finog je okusa višnje i lagan je za upotrebu. Obzirom da se žvaće idealan je i za decu, a namenjem je svima.

Što čini Probio Balance superiornom formulom?

1. Probio Balance sadrži 3 super-soja probiotičkih bakterija: LGG (Lactobacillus rhamnosus GG), ACIDOPHILUS (Lactobacillus Acidophilus), BBL (Bifidobacterium longum), koje zajednički predstavljaju
superiornu probiotičku formaciju za jačanje imuniteta.

2. Probio Balance sadrži čak 4 milijarde korisnih crevnih bakterija u jednoj tableti. To je brojčano puno više u odnosu na brojne druge formule. Uz njih sadrži i prebiotike.

3. Probio Balance dolazi u obliku ukusne tablete za žvakanje tako da je pogodan i za decu.

Probiotici - osnov dobrog imuniteta

Termin probiotik doslovno znači "za život" (pro biota), a označava "žive mikroorganizme koji pozitivno utiču na domaćina tako što poboljšavaju ravnotežu crevne mikroflore". Pod ovim se pojmom misli na dobre bakterije koje naseljene u probavnom traktu pomažu u održavanju zdravlja imunološkog sistema. Do danas je poznato više od 400 različitih vrsta bakterija koje nastanjuju creva (isključujući viruse, pljesni i parazite). Probiotici imaju višestruki zadatak- sprečavaju razmnožavanje drugih štetnih mikroorganizama, pomažu apsorpciju određenih nutrijenata, potiču peristaltiku creva, a neki čak mogu i sintetizirati neke vitamine (K, B, folna kiselina).

Probavni sistem - drugi mozak
Sve više naučnika upućuje na povezanost našeg mozga i probavnog sistema do te mere da se njihova veza opisuje kao dvosmerna ulica u kojoj mozak i probavni sistem međusobno šalju poruke tako da su u stanju uticati na izlučivanje raznih hemijskih supstanci (npr. serotonina) koje onda utiču na naše zdravlje, ponašanje itd. Samo debelo crevo je do rođenja sterilno, a sastav crevne flore dojenčeta određuju probiotici koji u telo ulaze preko majčinog mleka. To je još jedan od razloga zašto je dojenje od iznimne važnosti. Procenat korisnih crevnih bakterija kod beba hranjenih majčinim mlekom je oko 95%, no prelaskom na raznovrsnu ishranu i u starijoj dobi, kad se javljaju i drugi faktori koji uništavaju korisnu crevnu floru, taj se odnos menja, a u nekim slučajevima može i značajno opasti. Sve do kraja 20. veka smatralo se da se u debelom crevu odvija samo resorpcija vode i iona kao i kondenzacija neprobavljenje hrane. Alarmirajući je podatak koja istraživanja donose da broj korisnih bakterija u debelom crevu modernog čoveka često ne prelazi 12%, dok neka navode da se u mnogim slučajevima ta brojka kreće između 1 - 2%! U crevima živi otprilike 400-500 vrsta bakterija. Za ilustraciju je dovoljno spomenuti da mikroorganizmi čine 40-60% mase fecesa, odnosno mogu težiti i do 1,5 kg telesne mase odrasle osobe. Prevlast mikroorganizama koji uzrokuju putrefaktivne procese (trulenje) i stvaraju štetne materije (npr. toksine, metan, amonijak, itd.) može dovesti do razvoja različitih bolesti. Tako se i rak debelog creva može povezati sa brojnim biohemijskim procesima koji se odvijaju u crevima. Ti se štetni procesi mogu uspešno blokirati tzv. probiotičkim bakterijama.

Koji faktori mogu oštetiti crevnu floru?
Jedan od najštetnijih (i najpoznatijih) je terapija antibioticima. Nažalost antibiotici koje lekar prepiše "ne biraju". Iako izvršavaju svoju primarni zadatak - uništavanje štetnih patogena, oni istovremeno desetkuju i korisne bakterije. Zapravo bi bilo preporučljivo nakon svake terapije antibioticima, napraviti kuru s probioticima, kako bi se korisne crevne bakterije ponovno naselile u telo. Onda, svakako treba spomenuti stres, kao ozbiljan uzrok narušavanja osetljive unutarnje ravnoteže. Ostali negativni efekti su pušenje, loše prehrambene navike (prezačinjena i masna hrana), i alkohol. Mnogima probleme može stvoriti i susret sa stranim bakterijskim kulturama, a na crevnu floru štetno može delovati i "putnička dijareja" kao i drugi problemi povezani s dijarejom (loša probava).

Rekolonizacija creva
Rekolonizacija creva nakon terapije antibioticima je gotovo obavezan postupak i osim acidophilusa koji se standardno nalazi u formuli Probio-balance, tu je i Bifidobacterium. Ova je prijateljska bakterija pravi fighter među probioticima i omogućava puno bržu i uspešniju rekolonizaciju creva. Nije nevažna činjenica da je istraživanja povezuju sa smanjenim rizikom od razvoja raka creva jer Bifidobacterium aktivno učestvuju u razgradnji karcinogena, a jednako su uspešne u uklanjanju viška holesterola iz creva tako se on smanjeno apsorbira u krvotok. Probio-balance sadrži i Lactobacillus rhamnosus (LGG) koja je izolovana 1983.g. iz probavnog trakta zdravih ljudi, a izolirali su je Gorbach i Goldin, pa skraćenica GG označava njihova prezimena. LGG štiti urogenitalni trakt tako da luči biološke površinski aktivne materije i tako sprečava prijanjanje patogenih mikroorganizama za vaginalnu i urinarnu sluznicu. Takođe izlučuje hidrogen peroksid, baktericidne suspstance i kiseline što povećava ubojitost ove bakterije prema štetnim mikroorganizmima. Ali, ono po čemu je postala poznata je njena sposobnost da utiče na imunitet i zdravlje organa koji su daleko izvan probavnog trakta. LGG utiče na oba imuniteta - specifični putem stimulacije proizvodnje antitela, tako i na onaj nespecifični, putem povećanja aktivnosti belih krvnih zrnaca koje su odgovorne za uništavanje patogenih mikroorganizama u krvi. Prema istraživačima LGG izlučuju virus-neutralizirajuća antitela tako i stimuliraju imunološki odgovor koji štiti ćelije od virusnih infekcija.

Upotreba:

1 tableta za žvakanje dnevno ili prema preporuci lekara.

Sastav:

 • Probiotičke kulture 4 miliona CFU: Lactobacillus Acidophilus 335 mg; Bifidobacterium longum 17,87 mg; Lactobacillus rhamnosus 6,7 mg
 • Inulin 25 mg

Pakovanje: 60 tableta

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).