• CALIVITA ORIGANO ULJE

CALIVITA ORIGANO ULJE

Opis proizvoda:

Origano se već u starom Egiptu koristio kao sredstvo protiv kašlja, a u srednjem veku je korišten kao sredstvo za čuvanje hrane (prirodni konzervans). Paracelsus ga je u 15. veku koristio protiv dijareje, ljuskavice (psorijaze), povraćanja, žutice i gljivičnih oboljenja. Savremena laboratorijska istraživanja su pokazala delotvornost ulja protiv različitih mikroorganizama, od bakterija, gljivica parazita i virusa. Ulje origana je žučkaste boje, karakterističnog mirisa, a služi za unutrašnju i spoljašnju primenu.

  • delotvorno ulje protiv mikroorganizama, bakterija, gljivica, parazita i virusa
  • smiruje bolove i grčeve probavnih organa
  • potiče rad jetre i lučenje žuči
  • pomaže kod prehlade, gripe, tegoba sa sinusima

Unutrašnja primena

U medicinske svrhe koristi se pretežito ulje origana koje sadrži mnoštvo sastojaka, među ostalim esencijalna ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidansi), ružmarinsku kiselinu, vitamine A i C, te brojne minerale. Važno je napomenuti da su aktivni sastojci origana u ulju prisutni u znatno većim koncentracijama u odnosu na tradicionalno korištene oblike (začin, sušena biljka). Najznačajnija materija i nositelj protivmikrobnog delovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika. Ulje origana se smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprečavanje širenja gljivica u telu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući protivmikrobnom delovanju ulje origana se uspešno primenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija respiratornog sistema. Ulje origana može se koristiti kao probavni tonik jer potiče lučenje probavnih sokova, smiruje bolove i grčeve probavnih organa, potiče rad jetara i lučenje žuči. Posebno je koristan kod tegoba jetara izazvanih virusima kao i kod probavnih tegoba izazvanih škodljivim bakterijskim ili gljivičnim izlučevinama. Učinkovitost u čišćenju limfe koristi se i za ublažavanje tegoba koje prate reumatizam i artritis. Materije prisutne u origanu imaju uticaj na nervni sistem tako da dolazi do smanjenja nervoze, prenapetosti nervnog sistema kao i glavobolje izazvane napetošću. Savetuje se korištenje ulja origana tokom dana zbog umirujućeg delovanja, posebno stoga što smanjuje nadražujuće delovanje kafe i čaja čijoj prekomernoj upotrebi su savremeni ljudi skloni. Ulje origana ublažava kašalj i podrška je kod akutnih i hroničnih plućnih tegoba.

Spoljašnja primena

Ulje origana može se direktno primeniti jednom do dva puta dnevno na područja ruku i nogu zahvaćena gljivicama, zatim kod peruti, masne i aknaste kože, za manje ogrebotine, ubode kukaca, razvodnjen za ispiranje usta, itd. Na željeno područje treba naneti samo nekoliko kapi i zatim lagano utrljati. Ulje ima svojstven, jak ukus koji može potaknuti jače lučenje sline, stoga ga uvek treba uzimati u razrijeđenom obliku.

Doziranje

Unutrašnja primena: 4 kapi 3 puta dnevno pomešati sa kašikom tečnosti (voda, jogurt, sok).

Spoljašnja primena: 2 - 3 puta dnevno utrljati direktno na kožu ili pomešati sa šamponom / sapunom.

Nije namenjeno trudnicama i dojiljama, izbegavati stavljanje na madeže, površinske rane, genitalije i oči.

Sastav u 4 kapi (0,17 ml)

 

  • Uljni ekstrakt lista mravinca (std. na 3,5% karvakrola) 13 mg

Pakiranje: 30 ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

CALIVITA ORIGANO ULJE

  • Brend: CALIVITA
  • Šifra: CV0146
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 3.452,00 din


Tagovi: calivita, origano, ulje, infekcije, hronicne, kandidijaza, sinusi, imunitete, prehlada, grip