• CALIVITA OMEGA 3

CALIVITA OMEGA 3

Opis proizovda:

Proizvod Omega 3 sadrži masne kiseline dobijene iz kvalitetnog ribljeg ulja. Omega-3 masne kiseline spadaju u esencijalne nutrijente jer se, iako neophodne za ljudsko zdravlje, ne sintetiziraju u organizmu, već ih se mora unositi putem hrane. Unos omega-3 masnih kiselina putem današnje ishrane iznosi samo 2-10% potrebne količine.
Nezasićene masne kiseline posebno su osetljive na štetno delovanje slobodnih radikala i u tom procesu mogu i same postati štetne (lipidna peroksidacija).Zbog toga se osobama koje u većim količinama uzimaju nezasićene masne kiseline preporučuje i dodatni unos antioksidansa (ZenThonic, Mega protect, Vital).

ZDRAVLJE KRVOSUDNOG SISTEMA

Kardiovaskularne bolesti - svjetski problem broj 1
Poznata tvrdnja da smo stari onoliko koliko su stare naši krvni sudovi zapravo nas upozorava na izuzetnu važnost očuvanja elastičnih i prohodnih krvnih sudova. Cerebrovaskularne bolesti na nivou sveta predstavljaju prioritetni zdravstveni problem. Svetska zdravstvena organizacija upozorava - godišnje u svetu od kardiovaskularnih bolesti umire preko 16,5 milijuna, a u Evropi više od 5 milijuna ljudi. Svi pokazatelji ukazuju da i dalje treba intenzivno raditi na programima promovisanja zdravlja i prevencije. Preparat koji sadrži omega-3 masne kiseline (EPADHA) koje se dobijaju iz dragocenog ribljeg ulja putem molekularne destilacije. Aktivni sastojci ovog preparata doprinose održavanju normalnih nivoa masti u krvi i normalnog krvnog pritiska, ublažavaju upale, potpomažu normalno funkcionisanje nervnog sistema i mozga, potpomažu bolji vid. Dobra je vest da je svaka, od nekoliko faza ateroskleroze, reverzibilna, ukoliko se otkloni njezin uzrok (Ross 1999, Libby i sur. 2002). Ako znamo da je ključni faktor u aktiviranju procesa ateroskleroze oksidacija LDL kolesterola, tada u prevenciji kardiovaskularnih bolesti posebno mesto zauzimaju antioksidansi i omega 3 masne kiseline.

Značaj Omega 3

Omega-3 masne kiseline polazišna su materija za sintezu prostaglandina, materije koje snižavaju visoki krvni pritisakpovećan nivo holesterola i trigliceridasprečavaju slepljivanje krvnih pločica i stvaranje ugrušaka. Time smanjuju rizik od začepljenja krvnih sudovai razvoja ateroskleroze koji se smatra najodgovornijim za pojavu srčanog infarkta. Poznata je činjenica da eskimsko stanovništvo jedva poznaje ove bolesti kao i da je njihova ishrana izuzetno bogata ribom i plodovima mora. Kod Eskima omega-3 masne kiseline čine čak 13,1% ukupnog sadržaja masti u hrani, čak 10 puta više nego kod stanovništva Srednje Europe, što sa sobom nosi i 400 puta manju učestanost srčanog infarkta. Za optimalnu funkciju nervnog sistema takođe je potrebna velika količina nezasićenih masnih kiselina, pa njihova primena može dovesti do poboljšanja i u slučaju oboljenja nervnog sistema (multipla skleroza, poremećaji pažnje i koncentracije kod dece, depresija). Esencijalne masne kiseline, odnosno prostaglandini kao antiupalne materije, efikasno se primenjuju u tretmanu mnogih hroničnih upala. Tako se kod reumatskih bolesti, nakon višemesečnog uzimanja, značajno smanjuje jutarnja ukočenost i bolovi u zglobovima. Mnogim obolelima od psorijaze, omega-3 je delotvorno sredstvo kojim se postižu značajni pomaci u otklanjanju simptoma bolesti, a pored toga, nezasićene masne kiseline štite kožu i čine je lepšom. Kod osoba koje redovno uzimaju omega-3 obrambena sposobnost organizma prema infekcijama je veća, jer ove masne kiseline mobiliziraju imunitet. Novija istraživanja takođe ukazuju da se značajno smanjuje hiperaktivnost i nasilje u školama, dok se istovremeno povećava sposobnost učenja, ukoliko se učenička ishrana obogaćuje omega 3 masnim kiselinama. Nadopunjavanje ishrane omega 3 masnim kiselinama smatra se i značajnim delom prevencije malignih bolesti. Šta više, novija istraživanja najavljuju veliku ulogu EPA i DHA masnih kiselina u dopunskoj terapiji malignih oboljenja.

Kome preporučujemo?

• Osobama koje se bore sa kardiovaskularnim tegobama i problemima sa krvnim pritiskom, kao i onima koji cene održavanje zdravog i normalnog funkcionisanja ovih organa,

• trudnicama i deci mlađeg uzrasta, u cilju pos - pešivanja normalnog razvoja,

• osobama koje žele da pomognu svom telu u borbi protiv zapaljenskih bolesti (npr. upale zglobova),

• osobama koje su na dijeti sa niskim sadržajem masti i dijeti za mršavljenje,

• svima koji žele da očuvaju zdravlje svojih očiju i svog nervnog sistema.

Doziranje:

1-3 kapsule dnevno, ili prema preporuci lekara.
 

Sastojci

  • koncentrat ribljeg ulja 600mg, od toga:
  • EPA (eikosapentaenoična kiselina) 180mg
  • DHA (dokosaheksaenoična kiselina) 120mg

Pakovanje: 100 mekih kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

CALIVITA OMEGA 3

  • Brend: CALIVITA
  • Šifra: CV0304
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 2.884,00 din


Slični proizvodi

JAMIESON KOMPLEKS SA ULJEM DIVLJEG LOSOSA

JAMIESON KOMPLEKS SA ULJEM DIVLJEG LOSOSA

JAMIESON KOMPLEKS SA ULJEM DIVLJEG LOSOSA Opis proizovda: Wild Salmon & Fish Oils Jamieson..

1.447,00 din

CALIVITA CHOLESTONE TABLETE

CALIVITA CHOLESTONE TABLETE

CALIVITA CHOLESTONE TABLETE Opis proizovda: Kompleksan multivitaminsko mineralno biljni proizv..

3.052,00 din

Tagovi: calivita, kompleks, omega-3, masne kiseline, ulje semena lana, riblje ulje, povišen krvni pritisak, oticanje zglobova, artritis, imunitet, prostata,