Meni
Korpa

CALIVITA L-LYSINE PLUS

CALIVITA L-LYSINE PLUS
CALIVITA L-LYSINE PLUS
2.932,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: CV0162
0 prodaja
250 pregleda

CALIVITA L-LYSINE PLUS

Opis proizovda:

L-Lysine PLUS kapsule nude aminokiselinu lizin u koncentrisanom obliku, koju naše telo ne može da proizvede, ali koje može da omogući efikasnu zaštitu od određenih vrsta patogena, kao što je virus herpesa. Povrh toga, lizin igra važnu ulogu u formiranju kolagena, gradivnog elementa kože, vezivnog tkiva i zidova vena, koja se još više pojačava uz pomoć vitamina C koji se takođe nalazi u ovim kapsulama. Štaviše, može da blagotvorno doprinese formiranju i očuvanju normalne koštane strukture, procesu proizvodnje energije i pravilnom funkcionisanju mišića.

 

Lizin pridonosi stvaranju i očuvanju normalne strukture kostiju, potiče apsorpciju i iskoristivost kalcijuma, tako se stoga može kombinirati sa našim proizvodom Strong Bones koji sadrži kalcijum i magnezijum, a koji se uzima za prevenciju osteoporoze.

Lizin je nezamenjiv u sintezi L-karnitina, aminokiseline esencijalne za metabolizam masti, stvaranje energije i očuvanje određenih mišićnih funkcija. Zato ga možemo kombinovati sa Trimexom jer iz lizina telo stvara L-karnitin koji prenosi masnoće iz masnih ćelija u mitohondrije gde sagorevaju.

Lizin se također pokazao kao značajnim u slučajevima Herpesa simplex i Herpes zooster, pa ga stoga možemo suplementirati samog ili još bolje kombinovati sa Viragom. Prehrana vegana ili vegetarijanaca je siromašnija lizinom, s toga im se preporučuje nadopuna. Osobama na dijeti i onima koji rade teške fizičke poslove, kao i sportistima također se preporučuje suplementacija lizinom.

Značaj aminokiselina

U telu odrasle osobe nalazi se otprilike 9-11 kg belančevina, od čega 46% u skeletnim mišićima, 18% u koži, 4% u masnom tkivu, te 10% u krvi. Belančevine se neprekidno razgrađuju i ponovno sintetizuju. Ovaj proces određen je telesnom zalihom aminokiselina, jer su upravo aminokiseline građevni elementi belančevina. Belančevine ljudskog tela sastoje se od 20 vrsta aminokiselina, ali ne ulaze sve aminokiseline u sastav svake belančevine. Zahvaljujući velikom broju kombinacija i različitim molekulskim masama mogu nastati mnogobrojne (1012 ) vrste belančevina, sa različitim ulogama: neke učestvuju u izgradnji ćelijskih struktura (kostiju, noktiju, kose), druge izgrađuju mišiće, no postoje i transportne belančevine (npr. hemoglobin), hormoni, faktori rasta, a mogu biti važne i u imuno zaštiti (imunoglobulini). Ranije se smatralo da postoji 9 aminokiselina koje pripadaju skupini esencijalnih aminokiselina, odnosno koje se mogu dobiti isključivo iz spoljnog izvora. Međutim sada je otkriveno da telo u slučaju potrebe može samo proizvesti 7 od njih, ali u ograničenim količinama. Preostale možemo dobiti isključivo putem ishrane.

Doziranje:

1 - 2 tablete dnevno ili prema preporuci lekara.

Pakovanje:

60 tableta

Aktivni sastojci:

L-lizin  500 mg

Vitamin C  60 mg

Preporučujemo proizvod za:

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.