Apotekaonline
Korpa

CALIVITA D-DROPS

CALIVITA D-DROPS
3,052.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: CALIVITA
  • Šifra proizvoda: CV0246
Kupovina: 3
Pregleda: 630

Opis proizvoda

CALIVITA D-DROPS

Opis proizvoda:

Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod uticajem ultraljubičastih zraka. Više od 70% evropljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona deca, kao i osobe koje tokom sunčanog razoblja dana borave u zatvorenim prostorima (zaposlenici po kancelarijama), starije osobe, trudnice i dojilje, tako i imunološki oslabljene osobe.

Pojavljuje se u više oblika. U hrani u obliku D2, sintetski oblik je D5, a najaktivniji je njegov najprirodniji oblik D3 (kolekalciferol). Vitamin D koji dobijamo iz hrane i dodataka ishrani nije potpuno aktivan sve dok ne dođe u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik i zatim cirkuliša krvotokom u obliku hormona. Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna.

Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcijuma i fosfata u krvnoj plazmi, podstiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, tako je vrlo učinkovit u razvoju dece. Održavajući odgovarajući nivo kalcijuma i fosfata u serumu, vitamin D omogućava normalnu mineralizaciju kostiju kao i rast i razvoj koštanog tkiva. Osim toga vitamin D ima i druge uloge u organizmu, kao što su uloga u rastu ćelija, upalnim procesima, a prema nekim istraživačima njegova uloga u imunološkim procesima je izuzetno značajna, često i ključna. 

Vitamin D štiti mišiće (čuva mišićnu snagu), utče na rad srca, neophodan je za normalno zgrušavanje krvi i rad štitnjače, održava zdravlje živčanog sistema, tako i reguliša više od 2000 gena, utiče na deobu ćelija i njihovu smrt. Istražuje se i veza između pretilosti i manjka vitamina D. Rezultati upućuju na mogućnost da dodatak vitamina D ishrani sa smanjenim unosom kalorija može dovesti do boljih rezultata mršavljenja. Sva istraživanja upućuju na sve veći značaj vitamina D u svakodnevnoj primeni za zdravlje ljudi.

Sastav:

Vitamin D3 (kolekalciferol) 400 I.J.

Upotreba:

1 kap dnevno pomešati s tečnosti.
Dobro protresti pre uporabe.
Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lekove trebaju se posavetovati s lekarom pre uzimanja.

Pakovanje: 30ml

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.