• CALIVITA D-DROPS

CALIVITA D-DROPS

Opis proizvoda:

Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod uticajem ultraljubičastih zraka. Više od 70% evropljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona deca, kao i osobe koje tokom sunčanog razoblja dana borave u zatvorenim prostorima (zaposlenici po kancelarijama), starije osobe, trudnice i dojilje, tako i imunološki oslabljene osobe.

Pojavljuje se u više oblika. U hrani u obliku D2, sintetski oblik je D5, a najaktivniji je njegov najprirodniji oblik D3 (kolekalciferol). Vitamin D koji dobijamo iz hrane i dodataka ishrani nije potpuno aktivan sve dok ne dođe u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik i zatim cirkuliša krvotokom u obliku hormona. Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna.

Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcijuma i fosfata u krvnoj plazmi, podstiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, tako je vrlo učinkovit u razvoju dece. Održavajući odgovarajući nivo kalcijuma i fosfata u serumu, vitamin D omogućava normalnu mineralizaciju kostiju kao i rast i razvoj koštanog tkiva. Osim toga vitamin D ima i druge uloge u organizmu, kao što su uloga u rastu ćelija, upalnim procesima, a prema nekim istraživačima njegova uloga u imunološkim procesima je izuzetno značajna, često i ključna. 

Vitamin D štiti mišiće (čuva mišićnu snagu), utče na rad srca, neophodan je za normalno zgrušavanje krvi i rad štitnjače, održava zdravlje živčanog sistema, tako i reguliša više od 2000 gena, utiče na deobu ćelija i njihovu smrt. Istražuje se i veza između pretilosti i manjka vitamina D. Rezultati upućuju na mogućnost da dodatak vitamina D ishrani sa smanjenim unosom kalorija može dovesti do boljih rezultata mršavljenja. Sva istraživanja upućuju na sve veći značaj vitamina D u svakodnevnoj primeni za zdravlje ljudi.

Sastav:

Vitamin D3 (kolekalciferol) 400 I.J.

Upotreba:

1 kap dnevno pomešati s tečnosti.
Dobro protresti pre uporabe.
Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lekove trebaju se posavetovati s lekarom pre uzimanja.

Pakovanje: 30ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

CALIVITA D-DROPS

  • Brend: CALIVITA
  • Šifra: CV0246
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 3.052,00 din


Tagovi: calivita, d-drops, vitamin-d, deca, razvoj kostiju, jačanje kostiju, zubi, imunitet,