• CALIVITA CURCUMA PRO TABLETE

CALIVITA CURCUMA PRO TABLETE

Opis proizovda:

Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini zbog svojih lekovitih svojstava već više od 5000 godina. Kurkuma sadrži materije s lekovitim delovanjem koje se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji deluje protivupalno i antioksidativno. Zahvaljujući unosu kurkuminoida možemo postići jačanje imunološkog sistema, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u telu - od kardiovaskularnog sistema do zglobova, bolju kontrolu nivoa holesterola, poboljšanje funkcije jetara, itd.

Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unela terapijska količina kurkumina. Zato postoje ekstrakti – kao što sama reč kaže, iz sirovine (kurkume) se ekstraktuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna ishrani. Na taj se način se u samo jednoj kapsuli Curcuma Pro dobiva ona količina aktivnih supstanci koju bismo, inače dobili u 7200 mg praha kurkume. Drugi razlog zašto je korisnije koristiti Curcuma Pro je zbog problema sposobnost tela da upije tj. apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša creva teško upijaju. Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gde je aktivna materija prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Proizvod dodatno sadrži i BioPerine® - ekstrakt papra, koja služi za maksimalno upijanje kurkumina. Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula čije aktivne supstance mogu postići maksimalan terapijski učinak za telo.

Doziranje:

Popiti 1 tabletu dnevno posle obroka ili prema savetu stručne osobe.

Aktivni sastojci u 1 tableti:

  • 200 mg ekstrakt korena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkuminoida)
  • 200 mg ekstrakt korena kurkume (Curcuma longa, 4:1)
  • 25 mg Mikroaktivni® kurkumin (Curcuma longa, 1:4, std. na 25% kurkuminoida)
  • 5 mg BioPerin®, ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum, 50:1)
  • 1.5 mg masne kiseline srednjeg lanca

UPOZORENJE!

Osobe koje uzimaju lekove trebaju se pre uzimanja posavetovati s lekarom.
Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sistema, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.

Pakovanje: 60  tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

CALIVITA CURCUMA PRO TABLETE

  • Brend: CALIVITA
  • Šifra: CV0224
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 3.732,00 din


Tagovi: calivita, curcuma pro, curcumin, antioksidans, imunitet, virusi, antibiotik, upale, kurkuma, likopen, zglobovi, hrskavica, glukozamin, hijaluronska kiselina, vitamin-c