Apotekaonline
Korpa

Bioderma BIPHASE linija

U ovoj kategoriji nema unetih proizvoda.

Često pranje ruku je važno za zaštitu od infekcija, ali može dovesti do isušivanja kože. To je zbog toga što učestala upotreba sapuna i alkoholnih dezinfekcionih sredstava remeti prirodni masni film kože. BIODERMA je razvila Biphase Lipidno alkoholnu negu za ruke, koja obnavlja kožnu barijeru i štiti je od suvoće dok efikasno dezinfikuje

Biphase Lipo alcoolique je proizvod dvostrukog dejstva na kožnu barijeru koji eliminiše viruse sa omotačem i bakterije, istovremeno obnavljajući lipide i negujući kožu. Ovaj proizvod čini efikasno čišćenje ruku uz očuvanje kožne barijere. Biphase lipidno-alkoholna nega je dermatološki proizvod za zaštitu ruku koji je zaštićen globalnim patentom. Sadrži dvije faze: alkoholnu i lipidnu. Alkoholna faza sadrži 74,5% etanola i djeluje na uklanjanje virusa, bakterija i gljivica. Lipidna faza sadrži 10% ši ulja i skvalena, koji su prirodno prisutni u koži i štite je od suhoće. Ova inovativna kombinacija pruža koži potrebne lipide za jačanje nakon česte higijene.

Šta je uzrok nastanka suve, ispucale i grube kože?

Suvu, ispucalu i grubu kožu uzrokuje nedostatak vlažnosti i masnoća u epidermu (površinskom sloju kože), a najčešće se javlja na šakama, laktovima, potkolenicama, petama i licu. Tome pogoduju sledeći faktori:

hladnoća

centralno grejanje

uređaji za klimatizaciju

stres

trenje o grube tkanine ili površine

hormonske promene poput menopauze

starenje (kojim se prirodno smanjuje vlažnost kože)

dugotrajan boravak u hlorisanoj vodi

vruće kupke i tuširanje vrućom vodom