Meni
Korpa

B12 BIOVIT LINGVALETE

B12 BIOVIT LINGVALETE
B12 BIOVIT LINGVALETE
519,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 20160590
83 prodaja
8339 pregleda
B12 BIOVIT - lingvalete
Metilkobalamin 1000 µg - Biološki aktivni oblik vitamina B12
Preparat B12 BIOVIT sadrži vitamin B12 u aktivnom obliku koji se brzo apsorbuje u ustima i odmah koristi u organizmu. Upotreba lingvaleta B12 BIOVIT, kao dodatak ishrani, najkomforniji je način za efikasnu nadoknadu manjka ovog vitamina u organizmu. Lingvalete B12 BIOVIT, praktično mogu biti zamena za injekcionu nadoknadu manjka vitamina B12.
Uloga vitamina B12 u organizmu 
Vitamin B12 značajan je za održavanje normalne funkcije nervnog sistema, psihičko funkcionisanje i raspoloženje, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, smanjenje umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema i metabolizmu aminokiseline homocisteina (snižava visok nivo homocisteina i tako smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja).
Simptomi nedostaka vitamina B12 
Simptomi deficita vitamin B12 su hematološki, neurološki i gastrointestinalni. Deficit nastaje zbog oslabljene apsorpcije ovog vitamina u organima za varenje, kao i zbog neunošenja ovog vitamina putem hrane životinjskog porekla (vegetarijanci). Oslabljena apsorpcija javlja se zbog poremećaja organa za varenje i nedostatka tzv. unutrašnjeg faktora koji vezuje vitamin B12 iz hrane i omogućuje njegovu apsorpciju.
Neurološki simptomi su naročito česti kod osoba starijih od 60 godina i manifestuju se depresijom, problemima sa pamćenjem, nesanicom i vizuelnim problemima. 
Način upotrebe: 
Odrasli: 1 lingvaletu dnevno rastopiti pod jezikom.
Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka preparata. Trudnice i dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju lekara. Dijetetski suplementi ne mogu se koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i ne smeju se uzimati u dozama većim od preporučenih.
Proizvod ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje.
Sastav:
Jedna lingvaleta sadrži:
1000 µg vitamina B12 (metilkobalamin).Ostali sastojci: sredstva za povećanje zapremine (izomalt, manitol), sredstva protiv zgrudvavanja magnezijum stearat, prirodno identična aroma višnje.

Izgled: Okrugla, bikonveksna tableta, crvene boje. Ukus višnje. 
Pakovanje: 30 ligvaleta 

Broj i datum upisa dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije, broj: 4925/2014, od 26.02.2014. god.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Tagovi: b12 , complex , tablete , vitamini , anafarm ,