Meni
Korpa

ALPHALIPOIN FORTE KAPSULE

ALPHALIPOIN FORTE KAPSULE
ALPHALIPOIN FORTE KAPSULE
1.020,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: BR-45697
49 prodaja
54206 pregleda

Popust: 20%

Akcija traje dok traju zalihe.

Alphalipoin®forte

-  Snažan antioksidans
-  Štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala
-  Bez nelagode u stomaku
-  Dodatak ishrani

Alphalipoin forte je dodatak ishrani koji sadrži alfa-lipoinsku kiselinu, supstancu sa snažnim antioksidantnim dejstvom. Alfa-lipoinska kiselina ima sposobnost da neutralizuje slobodne radikale i štiti ćelije od njihovog štetnog delovanja. Jedna gastrorezistentna kapsula sadrži 300mg alfa-lipoinske kiseline.
Kapsule Alphalipoin forte su otporne na dejstvo želudačne kiseline, tako da će se alfa-lipoinska kiselina iz njih osloboditi tek u crevima. Na ovaj način je omogućeno i osobama koje osećaju nelagodu i mučninu pri uzimanju preparata u običnim kapsulama, da uzimaju preparat pre jela, kada se i postižu najbolji rezultati.

Alfa-lipoinska kiselina je masna kiselina koja se u malim količinama prirodno sintetiše u organizmu i nalazi u svakoj ćeliji. U organizmu ima višestruku ulogu: 
-  Učestvuje u konverziji glukoze u energiju neophodnu za odvijanje fizioloških procesa
-  Neutralizuje slobodne radikale i time doprinosi očuvanju građe i funkcije ćelija i tkiva
-  Vrši recikliranje drugih antioksidanasa kao što su vitamini C i E i glutation, kada njihov kapacitet, tokom odvijanja fizioloških procesa, biva iscrpljen
- Regeneriše glutation koji je neophodan za eliminaciju štetnih materija iz organizma

Zahvaljujući svojoj hemijskoj strukturi, alfa-lipoinska kiselina se dobro distribuira i u vodenoj sredini i u masnom tkivu i tako dospeva do svih tkiva organizma.
Smatra se da alfa-lipoinska kiselina može doprineti sprečavanju ili usporavanju mnogih promena u organizmu čiji je nastanak povezan sa starenjem, kao što su promene na srcu, jetri, promene metabolizma šećera, slabljenje mentalnih i odbrambenih funkcija, gubitak snage mišićnog tkiva. Alfa-lipoinska kiselina cirkulacijom lako dospeva i u mozak i do perifernih nerava i prodire u sve delove nervne ćelije gde neutralizuje slobodne radikale i tako čuva nervno tkivo od ubrzang starenja ili razvoja degenerativnih hroničnih bolesti.

Alphalipoin forte se upotrebljava u stanjima povećanih potreba za zaštitom od štetnih uticaja slobodnih radikala.
Posebno se preporučuje kod već postojećih oštećenja perifernih nerava izazvanih povređivanjem, neadekvatnom ishranom, uzimanjem većih količina alkohola, oksidativnim stresom usled poremećaja metabolizma glukoze kod šećerne bolesti. Kod ovih stanja koja se manifestuju bolom, pečenjem, utrnulošću, slabošću, svrabom, Alphalipoin forte antioksidantnim delovanjem doprinosi ublažavanju tegoba i odlaže progresiju oštećenja.
Pored toga, Alphalipoin forte se može primenjivati i kod već postojećih oštećenja drugih tkiva i organa, radi odlaganja ili sprečavanja daljih oštećenja.

Odrasli i deci starija od 14 godina: 1 kapsula dnevno, pola sata pre jela.
Kod postojanja povećanih potreba za alfa-lipoinskom kiselinom, o načinu upotrebe posavetovati se sa lekarom.
Kapsule se mogu uzimati tokom dužeg vremenskog perioda u kontinuitetu.

Alfa-lipoinska kiselina može uticati na dejstvo nekih lekova, stoga se osobama koje već uzimaju lekove preporučuje uzimanje preparata Alphalipoin forte uz prethodnu konsultaciju sa lekarom ili farmaceutom.
Alfa-lipoinsku kiselinu ne treba uzimati istovremeno sa mlekom i mlečnim proizvodima, kao ni sa hranom i preparatima koji sadrže kalcijum, magnezijum, cink ili gvožđe jer može doći do smanjenja dejstva.
Osobama sklonim alergijskim reakcijama se preporučuje oprez jer Alphalipoin forte kapsule mogu da izazovu osip na koži.

Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage.
Čuvati van domašaja dece.
Proizvod ne treba koristiti po isteku datuma označenog na pakovanju.

PAKOVANJE: 30 gastrorezistentnih kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.