Apotekaonline
Korpa

AFRIČKA ŠLJIVA

AFRIČKA ŠLJIVA
SNIŽENA CENA -10 %
AFRIČKA ŠLJIVA
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.230,00 RSD
1.365,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: ABELA PHARM
 • Šifra proizvoda: BR-000001

Opis proizvoda

Stanište:
Afrička šljiva raste u Africi i na Madagaskaru u tropskim šumama. Pripada porodici Rosaceae i raste kao veliko zimzeleno drvo. Lokalno stanovništvo tradicionalno koristi koru Afričke šljive u obliku praha ili čaja u tretmanu benignog uvećanja prostate kao i za potenciju.

Lekoviti deo biljke:
Kora. Svojstva su potvrđena velikim brojem naučnih istraživanja i ispitivanja.

Lekovito delovanje:
Vekovima se, među plemenima u Južnoj Africi, Afrička šljiva koristila za potenciju i u tretmanu benignog uvećanja prostate. Tek je od 1700, sa dolaskom kolonijalizma i otkrivanja tradicionalnih lekovitih biljaka Afrička šljiva počela da se koristi u Evropi.

U Evropi se Afrička šljiva koristi od 18. veka  kada počinje primena njene kore protiv tegoba  vezanih za prostatu. Široka primena u  Evropskoj medicini  počinje od 1960.god. i to kao sredstvo za stimulisanje rada mokraćnih puteva i lečenje prostate.

Danas, sa većim brojem istraživanja o lekovitim svojstvima, Afrička šljiva dobija na popularnosti ne samo kao sigurna prirodna alternativa za lečenje prostate, već i za unapređenje ukupnog seksualnog iskustva kod muškaraca.
 
Ekstrakt kore Afričke šljive koristi se kod:  

 •     Impotencije i muške neplodnosti
 •     Dobroćudne hiperplazije prostate (uvećanja prostate)
 •     Prostatitisa (upale prostate)
 •     Poremećaja izbacivanja mokraće posle odstranjivanja adenoma prostate (adenomektonije)
 •     Hirurškog odstranjivanja prostate (prostatektomije)

Afrička šljiva i potencija:
Od nastanka ljudske civilizacije, pa do danas postoje određene supstance koje su poznate po tome da povećavaju seksualnu želju i poboljšavaju kvalitet seksualnog iskustva. Vekovima se Afrička šljiva koristila kao afrodizijak među plemenima u Južnoj Africi. Tek je sa dolaskom kolonijalizma i otkrivanja tradicionalnih lekovitih biljaka Afrička šljiva počela da se koristi u Evropi.

Najvažnija upotreba Afričke šljive među muškarcima je u tretmanu benigne hiperplazije prostate (uvećane prostate). Uvećana prostata otežava mokrenje kod muškaraca i izaziva druge neprijatne simptome (ovime je ugrožena i potencija). U konvencionalnoj medicini, za lečenje uvećane prostate primenjuju se ili operacija ili lekovi. U prvom slučaju, deo uvećane prostate se uklanja pa se na taj način obnavlja normalan protok urina. Međutim, to takođe podrazumeva uklanjanje pojedinih nerava koji prolaze kroz prostatu, a koji imaju ulogu u seksualnoj stimulaciji. Lekovi za smanjenje uvećane prostate mogu takođe u određenim slučajevima imati neželjene efekte kao što su erektilna ili seksualna disfunkcija.

S druge strane, biljni dodaci poput Afričke šljive mogu se pokazati jednako korisni u smanjenju tegoba koje prate uvećanu prostatu, a bez neželjenih efekata na muški libido.

U tom smislu, Afrička šljiva radi kao afrodizijak na dvostruko različit način:

Ublažava erektilne smetnje:
Pokazano je da ekstrakt Afričke šljive pospešuje postizanje erekcije kod pacijenata koji problem sa erekcijom imaju zbog prostatitisa ili benigne hiperplazije prostate. Ekstrakt Afričke šljive pomaže da se smanji uvećana prostata i na taj način ublaži niz problema sa mokrenjem (bolno mokrenje, nepotpuno pražnjenje bešike, pražnjenje kap po kap, kao i slab i isprekidan protok urina). Ove tegobe nameću ozbiljnu prepreku za uživanje u  seksu i svaka supstanca koja nudi olakšanje od takvih tegoba indirektno deluje  kao afrodizijak.

Pomaže u postizanju i održavanju erekcije:
U isto vreme, smatra se da pored toga što ublažava erektilne smetnje Afrička šljiva može da pomogne u postizanju, kao i održavanju erekcije kod muškaraca, kao i da se poboljša potencija. Ovo može biti zbog prisustva aktivnih sastojaka poput terpena, n-dokozanola i beta-sitosterolau ekstraktu kore drveta Afričke šljive. Iako nije bilo dovoljno modernih istraživanja o ovom dejstvu kod ljudi, neke studije su otkrile da upotreba Afričke šljive dovodi do povećanja obima i održivosti spermatozoida. Nacionalni instituti za zdravlje potvrđuju da Afrička šljiva može teoretski poboljšati seksualno zdravlje kod muškaraca.

Afrička šljiva- prostata:
Prostata je žlezda koja se kod muškaraca nalazi ispod mokraćne bešike, a ispred završnog dela debelog creva (rektuma).

Veličina i građa:
Prostata je oblika i veličine kestena. Od rođenja konstantno raste do puberteta, kada se naglo povećava i dostiže svoju normalnu veličinu i oblik. Do sredine četrdesetih godina prosečna težina prostate iznosi 15 – 25 grama, a dimenzije su okvirno 3.5 x 4.5 x 2.5 cm. Nakon ovog perioda prostata ponovo počinje da se povećava zbog umnožavanja ćelija, koje se naziva adenom, benigna hiperplazija ili dobroćudno povećanje prostate. Prostata je uglavnom građena od mišićnog i žlezdanog tkiva, a kroz nju prolazi mokraćna cev.

Funkcija:
Glavna  funkcija prostate je proizvodnja tečnosti koja je sastavni deo sperme. Produkti prostate ulaze u sastav ejakulata (sperme). U semenoj tečnosti se nalaze materije (prostaglandini, imunoglobulini, spermin, fruktoza, limunska kiselina, razni enzimi itd) koje imaju razna biološka dejstva. U njoj se nalaze i mnoge aktivne materije čija je svrha da štite spermatozoide, održavaju njihovu pokretljivost i omogućavaju im da prežive.

Bolesti i poremećaji prostate: Statistika je pokazala da od svih unutrašnjih organa čoveka prostata oboleva najčeše. Prema izveštaju svetske zdravstvene organizacije od bolesti prostate boluje 50-70 % muškaraca starijih od 60 godina.   Najčešća oboljenja prostate su benigna hiperplazija prostate (uvećanje prostate) i Upala prostate (prostatitis).

Benigna hiperplazija prostate:
Benigna hiperplazija prostate (uvećanje prostate) je najčešće urološko oboljenje starijih muškaraca.  Kako se hiperplazija prostate razvija, dolazi do pritiskanja  uretre (cevi kojom urin izlazi iz bešike) i njenog postepenog sužavanja što dovodi do velikog broja neugodnih i uznemirujućih simptoma. U početnim fazama bolesti javlja se češće mokrenje i urgentni pozivi na mokrenje. Kasnije se javlja naprezanje pri mokrenju, mlaz urina je slabiji i javlja se potreba za noćnim mokrenjem. Sve češće je prisutan osećaj nedovoljne ispražnjenosti, a na kraju i retencija, odnosno potpuno zadržavanje mokraće. Zbog prekomernog zadržavanja urina, bešika je prerastegnuta, a preliva se samo po nekoliko kapi mokraće na svakih nekoliko minuta.

Uvećanje prostate obično kreće u 30-tim, a prvi simptomi se ispoljavaju u 50-tim godinama starosti.

Tegobe usled benigne hiperplazije prostate se ispoljavaju kod oko 50% muškaraca starosti 51-60 godina, i do 90% muškaraca starijih od 80 godina.
Uvećana prostata dovodi do:

 •     Usporenog ili odloženog mokrenja
 •     Otežanog pražnjenja bešike
 •     Smanjenog protoka urina
 •     Učestalog mokrenja (posebno noću)
 •     Neodloživog nagona za mokrenjem
 •     Nemogućnosti da se zadrži urin i njegovo curenje
 •     Bola pri mokrenju
 •     Zastoja mokraće
 •     Problema sa potencijom

Ozbiljnije komplikacije uključuju infekcije urinarnog trakta i potpunu blokadu uretre koji zahtevaju hitnu medicinsku intervenciju. Pored ovoga, mnogi muškarci zbog uvećanja prostate doživljavaju bol tokom seksualnog odnosa i probleme sa potencijom.

Afrička šljiva:
Ekstrakt kore Afričke šljive se koristi u Evropi od sredine šezdesetih godina u tretmanu dobroćudne hiperplazije prostate.

Afrička šljiva se preporučuje jer može pomoći da se:

 •     Uspori proces hiperplazije i redukuje uvećanost prostate
 •     Poboljša rad prostate
 •     Otklone smetnje pri mokrenju (snizi učestalost i olakša proces izbacivanja mokraće, a poveća količina izbačenog urina)
 •     Poveća elastičnost mokraćne bešike i smanje tegobe i neprijatnosti zbog nepotpunog pražnjenja
 •     Spreči pojava infekcija urogenitalnih organa
 •     Smanji upala u tkivu prostate
 •     Jača potencija

Analizom literature iz perioda od 1996. do 2000. godine, u kojem je rađeno 18 nasumičnih kontrolisanih ispitivanja  koja su uključivala 1.562 muškaraca, zaključeno je da u poređenju sa placebom, Afrička šljiva značajno poboljšava urološke simptome i protok tečnosti. Kod ispitanika  koji su uzimali Afričku šljivu, dvustruko je veći boj onih koji su prijavili poboljšanje.

U jednoj od većih, placebo kontrolisanih, dvustruko slepih, kliničkih studija, primenjivan je ekstrakt Afričke šljive, 100 mg dnevno tokom 60 dana.

 •     Protok urina je poboljšan za 17,2%
 •     Volumen pražnenja za 12%
 •     Smanjio se ostatak urina za 24,5 %
 •     Noćno mokrenje je smanjeno  za 31%
 •     Učestalost dnevnog pražnjenja smanjena je za 19,4%

Upala prostate (Prostatitis):
Upala prostate je česta bolest koja bar jednom u životu pogađa 10 – 15% muškaraca. Simptomi su u najblažem obliku neugodni, a obično se javlja i jaka bol.

Postoji više različitih uzroka upale prostate, a nekad je istovremeno više faktora odgovorno za njen nastanak. Najčešći uzroci su bakterijske infekcije, autoimune bolesti i povrede (neuromišićne ili mehaničke).Nešto ređe uzroci mogu biti giht, kamen u prostati, suženja mokraćne cevi, tumori, benigna hiperplazija prostate, alergija na hranu, infekcije gljivicama, infekcije virusima.

Određena stanja ili medicinski zahvati povećavaju rizik za ovu bolest npr. postavljanje katetera, dugotrajno uzdržavanje od mokrenja, infekcije mokraćnog sistema, abnormalnosti mokraćnog sistema, povećana prostata, poremećaji mokrenja, povreda mokraćnog sistema, analni seks, nekontrolisana seksualna aktivnost, učestala masturbacija, stres, prekomerno konzumiranje alkohola.

Kod akutne upale prostate simptomi nastaju naglo. Može se javiti bol u predelu ispod i iza polnog organa, bolovi u donjem delu trbuha i leđa, otežano mokrenje, učestalo mokrenje manjih količina mokraće, naročito noću, gnojan ili krvav iscedak iz mokraćne cevi, umor, povišena temperatura. Ako postoji otok prostate on dodatno ometa oticanje mokraće pa nastaje njen zastoj (retencija urina) i nakupljanje urina u bešici. Prostata je gotovo uvek povećana.

Hronična upala prostate označava dugotrajan tok infekcije i bolest koja traje duže od tri nedelje. Karakterišu je umereni bolovi ispod i iza penisa, u donjem delu leđa, otežano mokrenje malih količina urina, oskudan krvav ili gnojan iscedak iz mokraćne cevi. Može se javiti umor, peckanje, bolna ejakulacija, pa čak i impotencija. Prostata može biti povećana ili smanjena i tvrda. Nije retkost da je jedini simptom hronične upale prostate ponavljanje infekcija mokraćne bešika.
Afrička šljiva

Afrička šljiva reguliše funkciju prostate. Preporučuje se kod prostatitisa jer ima protivupalno dejstvo na tkivo prostate.

Ekstrakt Afričke šljive može pomoći da se:

 •     Smanji upala u tkivu prostate
 •     Otklone smetnje pri mokrenju (snizi učestalost i olakša proces izbacivanja mokraće, a poveća količina izbačenog urina)
 •     Poveća elastičnost mokraćne bešike i smanje tegobe i neprijatnosti zbog nepotpunog pražnjenja
 •     Spreči pojava infekcija urogenitalnih organa
 •     Jača potencija

Jedna od kliničkih studija je dizajnirana da proceni efikasnost ekstrakta Afričke šljive kod pacijenata koji boluju od hipertrofije prostate ili hroničnog prostatitisa. 60 dana je 18 pacijenata uzimalo po 200 mg Afričke šljive.

Zbog visoke udruženosti seksualnih tegoba sa ova dva oboljenja, studija je proširena pa su istovremeno ispitivane i seksualne funkcije. Nije bilo neželjenih efekata tokom tretmana. Urinarne tegobe su ocenjene na osnovu anamneze i ultrazvučnog pregleda prostate. Seksualne tegobe su ocenjene na osnovu anamneze i NPTR monitoringa. Pokazano je da je ekstrakt Afričke šljive poboljšao sve parametre koji su se odnosili na istraživanje urinarnih tegoba, a ultrazvučni pregled prostate je pokazao smanjenje periurertalnog edema. Takođe, pokazano je i značajno poboljšanje seksualnih funkcija.

Način upotrebe:
1  kapsula dnevno u toku jela

Upozorenja:
Ovaj proizvod ne smete uzimati ako ste preosetljivi na neki od sastojaka preparata. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Dodatan oprez je potreban ukoliko se koriste inhibitori 5-alfa-reduktaze ili sabal-palma.

Napomena:
Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za  raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ovaj proizvod nije lek i ne može se koristiti kao zamena za lek. Ovaj proizvod sadrži zaslađivač.

Način čuvanja:
Čuvati na temperaturi do 25°C na suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Neto količina: 10 kapsula (5 g)

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).